Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie do Grześka:

Czy na podstawie zajawki projektu C110 (z katalogu Muratora) możesz zaproponować jakiś rozsądny kociołek? Interesuje mnie kocił z zamkniętą komorą spalania. W grę wchodzi również kocioł kondensacyjny.

No i ewentualnie (po ostatnich artykułach w Muratorze) zastanawiam się nad solarem dla wspomagania c.w.u.

Mam (a raczej będę miał) gaz ziemny.

Każdy ma prawo do zamieszczenia tylko jednego ogłoszenia, dobrze, że chociarz można "podciągnąć" ogłoszenie do góry wielokrotnie :lol:

Mam pytanie moc grzejników max 15kW (znamionowa) jakiej mocy kociołek 1f + zasobnik 70 litrów Vaillanta.

Domek parterowy z jedna łazienka.

Czy 24kW a moze starczy 20kW?

Prosze o pomoc.

Widzę Grzesiek, że z Ciebie Monika :D A swoją drogą Monika to piekne imię - moja żona tak ma na imię :D :D :D .

Wracajac do sprawy. Mam dom o powierzchni uzytk ok. 220 m. kw. Interesuje mnie kociol kondensat lub jednofunkcyjny z zamknieta komora spalania. Kondensat to do 7 7,5 tys. PLN - najlepiej z automatyka pogodową + oczywiscie niezbedne akcesoria do tego. Czy mozliwa jest dostawa w okolice W-wy? Co z VAT-em? Czy robicie montaz? Czy rowniez sprzedajecie grzejniki? bo to tez mnie interesuje.

pozdrawiam