izagrab 29.03.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Mam wielka prosbe o rade. W okolicy gdzie sie buduje nie ma gazu ziemnego wiec pozostaje mi gaz z butli, eko groszek, pompa ciepla ( cholernie droga ) Dodam, ze nie przepadam za grzejnikami w salonie wiec planuje zrobic tam ogrzewanie scienne a w lazienkach, kuchni, jadalni -podogowe Ktore ogrzewanie doradzasz do podlogowki i ogrzewania sciennego. Czy masz jakies doswiadczenie z OGRZEWANIEM SCIENNYM ? Zastanawia mnie jego wydajnosc, jak sprawuje sie w zyciu codziennym, czy nie odbarwia koloru farby na scianie i czy nie jest zbyt suche przy nim powietrze? Czy instalujesz tego typu ogrzewanie lub mozesz mi kogos d tego polecic? Buduje pod W-wa dom 200m uzytkowych. Rozwazam tez zakup SOLAROW, czy one faktycznie oplacaja sie i w polskich warunkach sprawdzaja sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Lessnau 02.04.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Zacznę podobnie jak Danny - pewnie też Daniel Dom ma ok 120 m2. kominek w centralnym miejscu i z niego rozprowadzone ciepło do wszystkich pomieszczeń Potrzebuję porady co do pieca co - wszedzie grzejniki, gaz na działce! Myśle o kondensacie - ale tylko w rozsądnej cenie:) proszę też o podanie jakie grzeniki wstawić na parterze - salon i jadalnia ( rezygnacja z podłogówki ) domek: http://www.domstudio.pl/projekty/herb-dane.html Bardzo proszę o propozycję i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 05.04.2006 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Zacznę podobnie jak Danny - pewnie też Daniel Dom ma ok 120 m2. kominek w centralnym miejscu i z niego rozprowadzone ciepło do wszystkich pomieszczeń Potrzebuję porady co do pieca co - wszedzie grzejniki, gaz na działce! Myśle o kondensacie - ale tylko w rozsądnej cenie:) proszę też o podanie jakie grzeniki wstawić na parterze - salon i jadalnia ( rezygnacja z podłogówki ) domek: http://www.domstudio.pl/projekty/herb-dane.html Bardzo proszę o propozycję i ceny. Proszę o kilka dni. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 05.04.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Mogę prosić o propozycję do domu 170 m z poddaszem użytkowym, część parteru w podłogówce i jeden grzejnik kanałowy. Zakładam co najmniej zamkniętą komorę, zasobnik wody ok 200l (chyba że mniejszy starczy dla 3 osób). Najlepiej propozycja z wyceną poszczególnych elementów (piec, zasobnik, inne elementy np. grzejniki, rury itp) pozdr Kirkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 05.04.2006 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Mogę prosić o propozycję do domu 170 m z poddaszem użytkowym, część parteru w podłogówce i jeden grzejnik kanałowy. Zakładam co najmniej zamkniętą komorę, zasobnik wody ok 200l (chyba że mniejszy starczy dla 3 osób). Najlepiej propozycja z wyceną poszczególnych elementów (piec, zasobnik, inne elementy np. grzejniki, rury itp) pozdr Kirkris Ok. Prześlij mi krótki opis. Gdzie podłogówka, gdzie grzejniki itp. Czy cała instalacja jest do zrobienia czy też np.: rury są już rozprowadzone. Tak pokrótce co jest a co byście chcieli. Pisz proszę na e-maila: [email protected] tak będzie łatwiej. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.04.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Co byś mi podpowiedział:dom parterowy 150mkw uzytkowej plus garaz i kotlownia ok. 38m2 podlogówka wszedzie poza pralnia i kotlownią, kominek z płaszczem wodnym do c.w.u. jako uzupełnienie c.w.u. z pieca 1F z zamknieta komora spalania, 3 punkty poboru wody, dwa grzejniki w dwoch lazienkach dodatkowo oprocz podlogowki, przewaga kominka- lubie palic w nim, jesli chodzi o czestośc palenia w kominku. Kominek CTMzastanawiam sie nad wyborem pieca:1) Junkers cerapur 7-28 z zasobnikiem 120-160l, 2) vaillant ecotec 196 , VHI120l3)wolf 1F z automatyka pogodowąPiec 1F slużyłby głównie do podlogowki i cwu latem, reszte ma zalatwic kominek/poradź bo własnie stoje przed wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.04.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Zapomniałam dodac ,że gaz z butli podziemnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 07.04.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Witaj Grzesiek, Wlasnie zaczelismy sie zastanawiac na ogrzewaniem naszego domku. Poki co doszlismy do wniosku, ze bedzie to kociol na gaz. Oczywiscie kondensacyjny. Jezeli chodzi o firme, to sami nie wiemy Viessman drogi, ale dobry, Villant, Junkers, Duval, Wolf, pewnie cos z tego wybierzemy.Dom parterowy z uzytkowym poddaszem o powierzchni 150m pow. uzytkowej. Parter i laziekni na gorze w podlogowce.Daj prosze znac co polecasz i ile by to kosztowalo. Oczywiscie interesuje nas calosc z rurkami i montazem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.04.2006 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Witaj Grzesiek, Wlasnie zaczelismy sie zastanawiac na ogrzewaniem naszego domku. Poki co doszlismy do wniosku, ze bedzie to kociol na gaz. Oczywiscie kondensacyjny. Jezeli chodzi o firme, to sami nie wiemy Viessman drogi, ale dobry, Villant, Junkers, Duval, Wolf, pewnie cos z tego wybierzemy. Dom parterowy z uzytkowym poddaszem o powierzchni 150m pow. uzytkowej. Parter i laziekni na gorze w podlogowce. Daj prosze znac co polecasz i ile by to kosztowalo. Oczywiscie interesuje nas calosc z rurkami i montazem. Pozdrawiam Prześlijcie proszę na e-maila [email protected] rzuty poszczególnych kondygnacji , to postaram się przygotować Wam wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 08.04.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Witaj, Dzieki za szybka reakcje. Zdjecia rzutow kondygnacji, przeslalam ci przed chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelikan 08.04.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 W ofercie rewelacyjne kotły FEX. Witam, Za ile mogę kupić u Ciebie FEX 30. Mam dom w okolicach Skierniewic. Piec podoba mi się coraz bardziej, ale nie znam jego ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelikan 08.04.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 W ofercie rewelacyjne kotły FEX. Witam, Za ile mogę kupić u Ciebie FEX 30. Mam dom w okolicach Skierniewic. Piec podoba mi się coraz bardziej, ale nie znam jego ceny. Pozdrawiam Witam Znam już cenę producenta, czy u Ciebie kupię taniej ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.04.2006 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Cena producenta, fex jest już w dobrej cenie w stosunku do konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 10.04.2006 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Jeszcze troszkę cierpliwości, bo święta idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 13.04.2006 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Zdrowych, Spokojnych, Wesołych, Rodzinnych i Mokrych Świąt Wielkanocnych życzy Monika i Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.04.2006 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Proszę jeszcze o kilka dni cerpliwości.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 23.04.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Swoją propozycję do wyceny już wysłałem mailem. Zapomniałem dodać że budynek jest w Warszawce i że będzie gaz ziemny. Liczę na niskie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 25.04.2006 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Od 28.04-13.05. Grzesiek ma URLOP!!!! Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcio 30.04.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam, uprzejmie proszę o propozycję pieca do naszego domu: powierzchnia: parter: 160 m + garaż 30m poddasze 100m - przez najbliższe lata nieużytkowe liczba mieszkańców: obecnie 2+1 (docelowo 2+2 ) Dotychczas rozważałem piece jednofunkcyjne z komorą otwartą (Junkers Eurostar, Vitopend 100). Jednakże proponowano mi również Saunier Duvall Atmomax, ale boję się o komfort ciepłej wody. Ostatnio coraz cieplej myślę o piecu konensacyjnym (ciekawe oferty cenowe Buderusa) - różnice cenowe są weług mnie możliwe o zaakceptowania. Proszę o rekomendacje wyboru oraz o kompleksową wycenę (kotłownia wraz z wszystkimi elementami niezbędnymi do połączenia oraz komin) optymalnego według Was rozwiązania w wersji z kondensatem oraz w wersji z otwartą komorą. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 03.05.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam! W moim poniższym temacie poszukuję odpowiedniego rozwiązania. Proszę o jakąś konkretną propozycję: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70081 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts