Wojtaz1 01.03.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Proszę o wycenę instalacji dla domu GL311 Alex: http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-311,340,61,opis.htmlNa parterze podłogówka.A piętro to wszędzie grzejniki poza łazienką gdzie ma być podłogówka. Proszę doradzić mi jaki piec gazowy...jedno czy 2 funkc.itp.itd. Bedą zamieszkiwać 3 osoby ten domek.Pozdrawiam: Arleta Mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 03.03.2007 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Bardzo przepraszam wszystkich, którzy nie dostali jeszcze odpowiedzi, ale niestety wysypał nam sie komputer w wyniku jakiegoś przepięcia.Już ruszył, ale pracujemy nad odzyskiwaniem danych.Proszę o trochę cierpliwości.Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazi 05.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Pani Moniko czekam na ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojmon 08.03.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 WitamWysłałem 5 marca bezpośrednio na Państwa maila prośbę o wycenę instalacji wraz ze sprzętem. Mam nadzieję, że doszło. Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.03.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Pani Moniko czekam na ofertę Prześlę coś w sobotę bo mnie nie ma cały tydzień w biurze. A do domu wracam badzo późno. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 09.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 28 lutego wysłałam prośbę o wycenę. Wciąż czekam na odpowiedź. Bardzo mi zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rufio23 09.03.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam, przymierzam się do remontu instalacji wewnetrznej gazowej, mieszkanie 74m2 i mam problem, brak drożnego komina, kominiarz mówi, że trzeba w takim wypadku koni zewnetrzny rura w rurze ocieplany, itd. Potrzebuje około 8m poniewaz mieszkanko jest na partzerze. Cena komina westepnie sie dowiadywalem wyniesie ponad 3 tysiac zlotych!!! Czy jest jakies rozwiazanie zeby ominac takie koszty, jeden instaltor proponuje kociol trurbo i komin zewnetrzny ale jakis tanszy, mowi, ze kocila bedzie pobieral powitrze z mieszkania. Inny znowu twierdzi ze taki komin do koptla TUrbo nie moze byc wyzszy niz 5 m. Jak to rozwiązac, prosze o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtaz1 09.03.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 1 marca wysłałam prośbę o wycenę instalacji do projektu gl311 Alex. podłogówka na parterze i góra łazienka. zmiany w projekcie to adaptacja pomieszczenia nad garażem. Pozdrawiam. Arleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 19.03.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Zamierzamy wraz z zona rozpoczac za kilka miesiecy budowe domu za rogiem C110 z kolekcji Muratora(własciwie chodzi o nowy projekt C110a).Wiem,ze jest jeszcze dosc daleko do zakupów systemu ogrzewania,ale myslec trzeba na zapas.Prawdopodobnie beda wszystkie 4 media na działce,sa uzgodnienia,warunki przyłaczy,czekamy tylko na rozpoczecie wiekszej liczby budów,wtedy rzecz jasna pojawia sie wyraźny klient dla Gazowni.Dom ok 155m2, z poddaszem uzytkowym,dach dwuspadowy.Czy to najlepiej ogrzewac(pompa ciepła z racji ceny niestety odpada,kolektory również)?Sciana pustak Max gr 288mm+12cm termoizolacji.Żona lubi ciepło,ja lubie małe rachunki,wiec co możemy pomyśleć?Lokalizacja-Święta Katarzyna-pod Wrocławiem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 19.03.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Zamierzamy wraz z zona rozpoczac za kilka miesiecy budowe domu za rogiem C110 z kolekcji Muratora(własciwie chodzi o nowy projekt C110a).Wiem,ze jest jeszcze dosc daleko do zakupów systemu ogrzewania,ale myslec trzeba na zapas.Prawdopodobnie beda wszystkie 4 media na działce,sa uzgodnienia,warunki przyłaczy,czekamy tylko na rozpoczecie wiekszej liczby budów,wtedy rzecz jasna pojawia sie wyraźny klient dla Gazowni.Dom ok 155m2, z poddaszem uzytkowym,dach dwuspadowy.Czym go najlepiej ogrzewac(pompa ciepła z racji ceny niestety odpada,kolektory również)?Sciana pustak Max gr 288mm+12cm termoizolacji.Żona lubi ciepło,ja lubie małe rachunki,wiec co możemy pomyśleć?Lokalizacja-Święta Katarzyna-pod Wrocławiem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 19.03.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 dodam,ze nie jestesmy przekonani do ogrzewania podłogowego(kuchnia,jadalnia,hol,łazienka dolna i górna)wchodzacego w skład instalacji ogrzewania calego domu.wszedzie raczej kaloryfery a w łazienkach ew.maty elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 20.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Wysłałem zapytanie na email Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 24.03.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Sorki Wszystkim za małe opóźnienia, ale mamy nawał w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 31.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam serdecznie Grzegorzu ,Moniko , oraz innych instalatorów opiszę szczegółowy interesujacy mnie zakres prac wraz z podziałem na " części i robotę " , przed tym kilka szczegółów dotyczących miejsca instalacji dom ma około 170 m2 powierzchni razem z 25 metrowym garażem w tym , wysoki 2,6 m, zresztą ponizej rzuty domu,ogrzewany gazem ziemnym ------------------------ rzut parteru - tu podłogówka 70-80m2 - grzejnik po sztuce w garażu i wiatrołapie i drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=parter&view=normal&ver=CE rzut poddasza - to po grzeniku w kazdym pomieszczeniu plus drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=poddasze&view=normal&ver=CE a oto zestawienie :które mnie interesuje 1Materiał do wody ciepłej i zimnej oraz cyrkulacja w domu + podlewanie ogrodu : razem = ? zł 2. Ogrzewanie materiały (część ogrzewania grzejnikowa) alupex - grzejniki komplet ile szt? jakie? ile ? zł -rury grzewcze i izolacja ? zł - zawory odcinajace do grzejników oraz głowice termostatyczne ? zł razem ok : ? zł 3. Ogrzewanie (część podłogowa ok 70-80 m2) - rury ? zł - rozdzielacz + szafka+ zawory ? zł - mata systemowa + klipsy ? zł - plastyfikator do betonu ? zł razem ok : ? zł 4. Kotłownia : - kocioł vaillant VSC 246-C170 CENA KATALOGOWA 14518 , pan ze swoim upustem podobno może mi dac cenę ? zł - automatyka ?0 zł -zawory,filtry ,armatura ok. ? zł - regulatory do pomieszczeń vr-90 ( 2 szt) ? zł - wkład do komina z podłączeniem spalin ? zł razem :? zł 5. R O B O C I Z N A etap przed pierwszą wylewką i tynkami : - podłączenie wody od studzienki do domu wraz z materiałem ? zł - podłączenie kanalizacji do budynku oraz rozprowadzenie w budynku przed chudziakiem wraz z materiałem ? zł etap po pierwszej wylewce i tynkach : - wykonanie instalacji wody ciepłej , zimnej , cyrkulacji oraz podlewania ogrodu ? zł - wykonanie ogrzewania grzejnikowego oraz podłogowego ? zł - wykonanie kotłowni prace instalatorskie ? zł - wykonanie instalacji centralnego odkurzania wraz z materiałem od ogrodzenia do domu oraz wewnatrz domu ? zł ----------------------------------------------------------------------------------------------------- razem wszystko ??? zł proszę Was o opinie na ten temat , myslę że wszystkim rzydałby się obraz cen aktualnych z góry dziękuję jesli możecie odpisać na forum to miło , oprócz tego wyslałem to samo zapytanie na adres Grzesia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 31.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam serdecznie Grzegorzu ,Moniko , oraz innych instalatorów opiszę szczegółowy interesujacy mnie zakres prac wraz z podziałem na " części i robotę " , przed tym kilka szczegółów dotyczących miejsca instalacji dom ma około 170 m2 powierzchni razem z 25 metrowym garażem w tym , wysoki 2,6 m, zresztą ponizej rzuty domu,ogrzewany gazem ziemnym ------------------------ rzut parteru - tu podłogówka 70-80m2 - grzejnik po sztuce w garażu i wiatrołapie i drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=parter&view=normal&ver=CE rzut poddasza - to po grzeniku w kazdym pomieszczeniu plus drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=poddasze&view=normal&ver=CE a oto zestawienie :które mnie interesuje 1Materiał do wody ciepłej i zimnej oraz cyrkulacja w domu + podlewanie ogrodu : razem = ? zł 2. Ogrzewanie materiały (część ogrzewania grzejnikowa) alupex - grzejniki komplet ile szt? jakie? ile ? zł -rury grzewcze i izolacja ? zł - zawory odcinajace do grzejników oraz głowice termostatyczne ? zł razem ok : ? zł 3. Ogrzewanie (część podłogowa ok 70-80 m2) - rury ? zł - rozdzielacz + szafka+ zawory ? zł - mata systemowa + klipsy ? zł - plastyfikator do betonu ? zł razem ok : ? zł 4. Kotłownia : - kocioł vaillant VSC 246-C170 CENA KATALOGOWA 14518 , pan ze swoim upustem podobno może mi dac cenę ? zł - automatyka ?0 zł -zawory,filtry ,armatura ok. ? zł - regulatory do pomieszczeń vr-90 ( 2 szt) ? zł - wkład do komina z podłączeniem spalin ? zł razem :? zł 5. R O B O C I Z N A etap przed pierwszą wylewką i tynkami : - podłączenie wody od studzienki do domu wraz z materiałem ? zł - podłączenie kanalizacji do budynku oraz rozprowadzenie w budynku przed chudziakiem wraz z materiałem ? zł etap po pierwszej wylewce i tynkach : - wykonanie instalacji wody ciepłej , zimnej , cyrkulacji oraz podlewania ogrodu ? zł - wykonanie ogrzewania grzejnikowego oraz podłogowego ? zł - wykonanie kotłowni prace instalatorskie ? zł - wykonanie instalacji centralnego odkurzania wraz z materiałem w podanym domu ? zł ----------------------------------------------------------------------------------------------------- razem wszystko ??? zł proszę Was o opinie na ten temat , myslę że wszystkim rzydałby się obraz cen aktualnych z góry dziękuję jesli możecie odpisać na forum to miło , oprócz tego wyslałem to samo zapytanie na adres Grzesia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 06.04.2007 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Aleś wyszczególnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 08.04.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Aleś wyszczególnił się postarałem , a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 08.04.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Aleś wyszczególnił się postarałem , a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 09.04.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Grzegorzu a mogę liczyć na odpowiedź w jakimś 10 dniowym okresie ? please pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 28.04.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witam, wlasnie zaczynam inwestycje pod wawa ... domek jednorodzinny 130 m uzytkowej. zaczynamy kopac fundamenty. Przymierzam się do instalacji co/cwu. O pomyslach na ogrzewanie:cala instalacja skladac ma sie docelowo z grzania podlogowego (kuchnia, lazienki, przedsionek, pomieszczenie gosp), ze standardowych kaloryferow w pozostałych pomieszczeniach i z dwoch kaloryferow kanalowych (salon przy drzwiach tarasowych i w sypialni od strony ogrodu) A teraz troche o samym domu - rzut znajduje sie tu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79a74477ef0636b3.html - domek bedzie grzany gazem ... poczatkowo plynnym, potem ma nadzieje ziemnym - budowany z bloczka betonowego 24 cm + styro 15 - wszystko w parterze- do zamieszkania przez młodych ludzi z dwojka dzieci To co najważniejsze czyli pytania/prosby:1. przede wszystkim na jaka firme/producenta grzejnikow się zdecydowac przy 3 rodzajach ‘grzania’?2. jaki piec i zasobnik dobrac majac na uwadze ze chcialibysmy piec kondensacyjny z zamknieta komora spalania? … czy do naszego wyboru sa rozsadne alternatywy?3. no wlasnie decydując się na rekomendacje z punktu 1 i 2 ile może mnie to kosztowac? pozdrawiam i dzieki za odp, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts