Grzesiek13 05.05.2005 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Do paru dni prześlę coś Wam na priva, bo na razie jestem troszkę zagoniony Vaillantami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 06.05.2005 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Do czytających ogłoszenie - piszcie na adres skrzynki podany w pierwszym poście. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.05.2005 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Dla niektórych z Krakowa: uwaga nie wykonujemy poprawek za fachowców z Ukrainy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.05.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Grzegorz tak swoja droga to klient późnym wieczorem zmienił zdanie i juz...sam nie wie czego chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.05.2005 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Sprawy Vatu 7%, do załatwienia dla klienta, ale Vat 0% to już przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.05.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Sprawy Vatu 7%, do załatwienia dla klienta, ale Vat 0% to już przesada. Wiesz ludzie są typowymi kombinatorami-najpierw "chce cos dobrego" a potem rzucaja sie jak dzicy na makarony-twierdząc ,że chcesz ich okraść i oszukać (tak,tak miałem takich ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.05.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Zreszta autentyczna historia : Kobita mówi ,że ma PC w domu którą steruje czujnik temperatury w najzimniejszym pokoju (termostatów niet bo za drogo ) ."Kiedy jest w innym pokoju ciepło to znaczy ,że na dworze jest b.zimno"-to sie nazywa tanie rozumowanie! Robiła "super ekipa" ,która nie może poprawić skopanych zawórów termostatycznych (wg jej informacji wydedukowałem ,że ktos wyskrobał te plastikowe wkładki lub odwrotnie zamontował). Zrobiłem jej wycene na wysokiej jakości materiałach i dostałem z...eby ,"bo za co ja chce takie pieniądze,to zdzierstwo,oszustwo itp"oj nasłuchałem się i poprosiłem ,że jeśli ma tańszych to życze powodzenia.Trochę sie gotowałem ,ale byłem grzeczny. Aha-ona dokładnie mi pokazywała gdzie co ma iść-swoja drogą skoro wie wszystko lepiej ode mnie to po co jej hydraulik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.05.2005 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Trzeba podkreslić, że ja, Ty, Andrzej, Rafał, Marek i wielu instalatorów z Tego forum stara się wykonywać kosztorysy na sprawdzonych materiałach, stąd też w przypadku taniej (miernej) jakości materiałów szeroko propagowanych przez nieodpowiedzialnych niby-instalatorów wychodzą rozbieżności. Całe szczęście że to różnice na tyle nie wielkie ?! że mądry inwestor to doceni a głupi skrytykuje i zwyzywa od złodziei. Dlatego jeżeli ma dojśc do polemiki kosztorysowej to najpierw porównajmy materiały, ich parametry pracy, właściwy dobór grzejników ( bo czesto dobierane są dużo mniejsze)i oczywiście kociołek. Dla normalnych inwestrów wykonuje się usługi z vatem 7% - gdy tymczasem Ci Lepsiejsi albo nie mogą bo nie mają firmy, albo im się nie opłaca. A Nam się jakoś opłaca!, a może nie w tym samym kraju żyjemy? I jeszcze sprawa gwarancji na robotę, odpowiedzialnośąci za pracę? Wybór oczywiście WOLNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 08.05.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Grzegorz nie raz pisaliśmy na ten temat. jak klient chce to mu mogę zrobić kosztorys na co do domu 150 m. za jak się uprę 10-12 tyś. zł. z tym że najprawdopodobniej nie będę tego robił. chcę mieć spokój w przyszłościandrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.05.2005 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Racja, bo nikt normalny nie weźmie na siebie odpowiedzialnosci za chiński towar. Niektórzy by chcieli szkłem dupe podetrzeć. Dodam więc, że ja proponuję kotły w dobrych cenach i całą resztę, ale tylko rzeczy markowe i sprawdzone!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 12.05.2005 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Kosztrysy oczywiście bezpłatnie, dobrze przesłać zeskanowane rzuty pięter co ułatwi pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 13.05.2005 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rafał byłem dzisiaj na szkoleniu w vieśku w Mysłowicach w Twojej Akademii i oczywiście nie ma tam zamontowanej PC - ale się nastawiłem na jej testowanie. Odesłali mnie do Wrocka, bo tam mają. Mam nadzieje że na spotkaniu GK będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 16.05.2005 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Dla pytających: "Odkurzacz centralny" - też wykonujemy instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 16.05.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 nadzieje że na spotkaniu GK będziesz. myślę ze bedę a pc ma Womar na ekspozycji- działającą ale nie do zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 16.05.2005 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Rafała Ty wiesz co to za firma to fanatycy niebieskich Pogadamy na spotkaniu GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.05.2005 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Majka zmieniła miejsce spotkania GK i coś podeśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 17.05.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 gdzie???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.05.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Opis miejsca w GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.05.2005 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Rekuperatory jak i całą instalację wentylacji z odzyskiem ciepła też montujemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 25.05.2005 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Rafał czy vaillant ma kolektory próżniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts