Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły i instalacje w cenach hurtowych + montaż kompleksowo!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :lol: :lol: :lol:

Sprawy Vatu 7%, do załatwienia dla klienta, ale Vat 0% to już przesada.

Wiesz ludzie są typowymi kombinatorami-najpierw "chce cos dobrego" a potem rzucaja sie jak dzicy na makarony-twierdząc ,że chcesz ich okraść i oszukać (tak,tak miałem takich ).

Zreszta autentyczna historia :

Kobita mówi ,że ma PC w domu którą steruje czujnik temperatury w najzimniejszym pokoju (termostatów niet bo za drogo :D ) ."Kiedy jest w innym pokoju ciepło to znaczy ,że na dworze jest b.zimno"-to sie nazywa tanie rozumowanie!

Robiła "super ekipa" ,która nie może poprawić skopanych zawórów termostatycznych (wg jej informacji wydedukowałem ,że ktos wyskrobał te plastikowe wkładki lub odwrotnie zamontował).

Zrobiłem jej wycene na wysokiej jakości materiałach i dostałem z...eby ,"bo za co ja chce takie pieniądze,to zdzierstwo,oszustwo itp"oj nasłuchałem się i poprosiłem ,że jeśli ma tańszych to życze powodzenia.Trochę sie gotowałem ,ale byłem grzeczny.

Aha-ona dokładnie mi pokazywała gdzie co ma iść-swoja drogą skoro wie wszystko lepiej ode mnie to po co jej hydraulik?

Trzeba podkreslić, że ja, Ty, Andrzej, Rafał, Marek i wielu instalatorów z Tego forum stara się wykonywać kosztorysy na sprawdzonych materiałach, stąd też w przypadku taniej (miernej) jakości materiałów szeroko propagowanych przez nieodpowiedzialnych niby-instalatorów wychodzą rozbieżności. Całe szczęście że to różnice na tyle nie wielkie ?! że mądry inwestor to doceni a głupi skrytykuje i zwyzywa od złodziei.

Dlatego jeżeli ma dojśc do polemiki kosztorysowej to najpierw porównajmy materiały, ich parametry pracy, właściwy dobór grzejników ( bo czesto dobierane są dużo mniejsze)i oczywiście kociołek. Dla normalnych inwestrów wykonuje się usługi z vatem 7% - gdy tymczasem Ci Lepsiejsi albo nie mogą bo nie mają firmy, albo im się nie opłaca. A Nam się jakoś opłaca!, a może nie w tym samym kraju żyjemy?

I jeszcze sprawa gwarancji na robotę, odpowiedzialnośąci za pracę?

Wybór oczywiście WOLNY :p

Gość 1950

Grzegorz nie raz pisaliśmy na ten temat.

jak klient chce to mu mogę zrobić kosztorys na co do domu 150 m. za jak się uprę 10-12 tyś. zł. z tym że najprawdopodobniej nie będę tego robił. chcę mieć spokój w przyszłości

andrzej