Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły i instalacje w cenach hurtowych + montaż kompleksowo!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć

Będę potrzebował w okolicach czerwca-lipca wykonawcy całej instalacji co,woda,kanał,gaz plus oczywiście wszystkie materiały - kocioł, kalo, podłogówka w częsci, rury itd. Dom z archonu "w Chabrach" z drobnymi zmianami, w Wieliczce. Proszę o ew. kontakt w sprawie oferty.

Paweł

[email protected]

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

na wiosnę startuję z budową i będę budował kominy oczywiście, nie chcę popełnić jakichś błędów, więc mam kilka pytań...

czy każdy komin pasuje do kondensacyjnych pieców gazowych?

kiedy ceramiczny wkład, a kiedy kwasówka. Czy do kondensacyjnych nadają się kominy systemowe?

pytam się bo chyba komin dopasowywuje się do pieca, a nie na odwrót.

Ja planuję posiadać piec kondensacyjny i komin systemowy.

Prośba o wiedzę i opinię na ten temat.

pzdr

• 2 weeks później...
Szukasz kotła Viessmann'a, Vaillanta, de Dietricha i innych materiałów instalacyjnych w dobrej cenie, napisz na: [email protected] a złożę Ci ofertę. Dla forumowiczów najtaniej. Kompleksowe wykonawstwo instalacji sanitarnych i grzewczych z VAT 7% CZYLI KAŻDY TOWAR TAŃSZY DODATKOWO 15%

Dla przykładu: rabat w sklepie 40%, u mnie to samo wyjdzie jak po rabacie 55% Po co przepłacać w sklepie?????

Na wszystko gwarancja prawidłowego montażu!!!

Odkurzacze centralne, rekuperatory, GWC - również

Kolektory słoneczne, pompy ciepła- dobrze trafiłeś.

Chcesz zakupić sam towar bez montażu??? - oczywiście, ale z vat 22%.

mam pytanie odnosnie kolektorów slonecznych chcialabym sobie taki podlaczyc do instalacji grzewczej ale projekt domu ktory wybralam bedzie mial dach dwuspadowy wschod zachod na poludnie bedzie "wystawiony" dach lukarny i to o sporym spadku czy w takich warunkach zastosowanie kolektora jest mozliwe? mam rowniez prosbe o oferte (na priva) kotła i tych wszystkich potrzebnych do niego "urzadzeń" chodzi oczywisice o gazowy kondensacyjny do domku aps 161 z biura http://www.archi-projekt.com.pl/projekty_domow.html (powierzchnia uzytkowa okolo 120 m)

z gory dzieki

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...

Witaj!

Mam pytanie, szukam pomocy w roznych watkach bo na dniach musze zamowic kociol i zasobnik i wiem, ze nic nie wiem :)

Mam dom 230 m2 powierzchni podlogi, z tego 36 to garaz z grzejnikiem, jakies 6m2 kotlowni bez ogrzewania czyli reszta to 188m2 po podlodze ogrzewania podlogowego.

Moje pytanie to czy kociol kondensacyjny 18kW wystarczy?? Czy raczej powinien byc ten 24kW? Teraz zasobnik planuje acv hl zasobik 130l ma okolo 30 l wody grzewczej i uzytkowej zostaje 100l czy wystarczy takiej pojemnosci czy raczej ten 160 litrowy musialby byc?? Czy znow kociol 18kW nie bedzie za slaby to zasobnika 160 l?