Konopar 08.06.2024 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2024 U sąsiada z dołu zaczęło kapać z sufitu. Po zakręceniu wody u mnie szybko przestało u niego ciec. Analiza u mnie wykazała że kąpało z ŵężyka do zmywarki. Jak bym miał ocenić to w tempie może 1 litr wody na godzinę. Po analizie z wężyka szło pod posadzkę bezpośrednio więc u mnie widocznych szkód praktycznie nie ma. Biorąc pod uwagę ślady u sąsiada to woda dalej szła w szlichcie po rurze u mnie pod pomogą a następnie przesiąkła do niego w kilku miejscach Szkody u sąsiada niewielkie. Po dwóch dniach wyraźnie wysycha. Pojawiło się kilka niewielkich bąbelków z farbą. TBD co u mnie. Czy powinienem wzywać ekipę od osuszania i wiercić podłogę w celu kontroli sytuacji pod jastrem? Na ścianach brak zawilgo eń widocznych podciągania kapilarnego. Czy też poczekać i zobaczyć kilka dni co się stanie. Zalanie było 1.5 dnia temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konopar 08.06.2024 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2024 U sąsiada z dołu zaczęło kapać z sufitu. Po zakręceniu wody u mnie szybko przestało u niego ciec - po ok godzinie przestało kapać. Analiza u mnie wykazała że kąpało z ŵężyka do zmywarki. Jak bym miał ocenić to w tempie może 1 litr wody na godzinę. Po analizie z wężyka szło pod posadzkę bezpośrednio więc u mnie widocznych szkód praktycznie nie ma. Biorąc pod uwagę ślady u sąsiada to woda dalej szła w szlichcie po rurze u mnie pod pomogą a następnie przesiąkła do niego w kilku miejscach Szkody u sąsiada niewielkie. Po dwóch dniach wyraźnie wysycha. Pojawiło się kilka niewielkich bąbelków z farbą. TBD co u mnie. Czy powinienem wzywać ekipę od osuszania i wiercić podłogę w celu kontroli sytuacji pod jastrem? Na ścianach brak zawilgo eń widocznych podciągania kapilarnego. Czy też poczekać i zobaczyć kilka dni co się stanie. Zalanie było 1.5 dnia temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.06.2024 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2024 Jaką masz podłogę i jakie warstwy podłogowe w tych pomieszczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts