Mark58 14.06.2024 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca (edytowane) Posiadam mały domek letniskowy drewniany wykonany z bali 45 mm https://domkiletniskowe.org/domek-drewniany-letniskowy-weekend-25m2.html .Domek[/url] jest posadzony na bloczkach, Prześwity pomiędzy bloczkami chcę zabudować bloczkami z betonu komórkowego i całość z domkiem ocieplić.Chcę go ocieplić od zewnątrz wełną 10 cm i otynkować. Jaką technologią powinno przeprowadzone być ocieplenie tak aby zabezpieczyć domek przed wilgocią... Edytowane 14 Czerwca przez Mark58 korekta linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulekKa 20.06.2024 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca Upewnij się, że drewno jest w dobrym stanie, bez oznak pleśni czy zgnilizny. W razie potrzeby przeprowadź konserwację drewna. Oczyść też ściany z kurzu, brudu i innych zanieczyszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mark58 24.06.2024 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca Drewno jest zakonserwowane. Na drewno chcę zastosować metodę lekko mokrą ETICS tz przyklejenie na klej paraprzepuszczalny o dużej elastyczności wełny ,przytwierdzenie kołkami i na to klej również para przepuszczalny ( słyszalem że dwie warstwy na siatkę) i tynk silikonowo silikatowy. Rozmawiajác z dwoma firmami twierdzili że konieczne jest rusztowanie i szczelina a ja czytam że nie stosuje się żadnych szczelin jak przy metodzie słuchej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mark58 24.09.2024 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września NIestety nie udało mi się znależć odpowiedzi na postawione powyżej zapytanie , rozmawiając z kilkoma firmami . Może potraficie mi pomóż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts