Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachowka Jungmeier - prosze o opinie

matth

Recommended Posts

• 2 years później...

Witam

Odświeżam temat 8) Czy ktoś posiada na dachu dachówkę Jungmeier UNIVERSO L43? Stoję obecnie przed wyborem dachówki i zastanawiam się między RuppCeramika Sirius 13 miedziana, Roben średzka falista/Plus miedziana i właśne Jungmeierem.

Bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek informacje o dachówce Jungmeier ale jeśli już jakieś są to raczej pozytywne... Proszę jednak o porównanie go do pozostałych wariantów (cena i przede wszystkim jakość) :)

Pozdrawiam

Witaj. Ja na swoim dachu mam dachówkę Jungmeiera. I jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Produkt bardzo dobry. Nie ma żadnych problemów z przebarwieniami czy nierównymi kształtami. Mam model Mondo układany na przesunięcie. Gdybym miał wybierać jeszcze raz to również zdecydowałbym się na Mondo Jungmeiera.

• 2 years później...

witam. mam problem z dachówką jungmeier univers angob zakupioną 2005 w polsce .

złożyłam reklamację bezpośrednio do firmy ale została odrzucona. zaznaczam że dachówka się rozpada i wszyscy eksperci którzy sprawdzali jej położenie na dachu uznali że jest położona prawidłowo i że dachówka jest wadliwa. sprawa trafiła do sądu. trwa do dzisiaj i nadal nie można odnaleź firmy która zapadła się pod ziemie. podobno przeją ją koramik ale bez odpowiedzialności za wadliwość dachówki firmy jungmeier. wydałam już duzo pieniędzy na tłumacza adwokata a teraz jeszcze koszta sądowe. adwokat doradził mi pojechać do niemiec i szukać firmy bo on jej nie znalazł. prosze o pomoc i radę