Luśka 06.09.2002 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Mam 2 opinie co kłaść w koszach pod dachówkę bitumiczną. Jedna ekipa mówi, że papa wystarczy, druga, że trzeba wyłożyć blachą. I obie dodają - zrobimy, jak pani zdecyduje. A ja nie mam pojęcia co lepsze i dlaczego. Doradźcie kochani, bom w stresie okrutnym!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 06.09.2002 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Mój znajomy kładł dachówkę bitumiczną na deskowanie pokryte papą. Działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 06.09.2002 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 ponieawż jest kilka sposobów wykańczania koszy są również różne opinie fachowców.Ja radzę Ci wykonać obróbkę blaszaną jeśli dachówki będziesz przycinać do jednej lini. Natomiast jeśli w koszu pas gontów z jednej połaci będzie przechodził w drugą połać i odwrotnie to w koszu wystarczy 0.5 m pas papy.Ja wykonałem to tak że dałem papę, później obróbkę kosza z gontów (pojedyńczy modół jeden na drugim) i przycinałem pasy do jednej lini, efekt- przez 5 lat w czasie jednej baaaardzo dużej ulewy przeciekło. Może to drożej ale blacha jest bezpieczniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 06.09.2002 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Czyli 1:1. I co mam zrobić????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 06.09.2002 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 pamiętaj że kosz ma mniejszy spadek niż połać dachu a wody jest tam dużo wiecej. Posłuchaj tego kto ma i pluje sobie teraz w brodę no chyba że za 5 lat chcesz innym radzić żeby położyli blachę w koszu, ale to Twój dom i Twoja decyzja. 2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2002 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 blacha aluminiowa, malowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 06.09.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 no teraz jest 3:1 i co ty na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 06.09.2002 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Kurczę, no to chyba blacha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts