Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

jesteśmy wraz z mężem na etapie wybierania projektu i byłabym wdzięczna za waszą opinię na temat projektu (ATUT), ktory nam się podoba, aczkolwiek nie jesteśmy jeszcze do końca zdecydowani.

http://www.archeton.pl/projekty/index.asp

z góry serdecznie dziekujemy.

z pozdrowieniami,

Edyta i Hubert

Witajcie :)

Generalnie nie lubie domów gdzie elewacją frontową jest elewacja szczytowa, ale to jest kwestia gustu pewnie. Funkcjonalnie nie można mu zbyt wiele zarzucic. Nie bardzo mi sie podoba widok od wejścia na wc i pom gospodarcze. Przeniosłabym prysznic z kotłowni do toaley poiwekszając ją. Na poddaszu warto wygospodarować jakąs garderobę. No i zrezygnowałabym z balkonów. Ani one ładne, ani funkcjonalne - no ale to moja subiektywna opinia

dzieki serdeczne,

juz myslalam, ze nikt sie nie wypowie.

ja to sie zastanawiam nad ta roznica pomiedzy powierzchnia netto a uzytkowa - dlaczego jest az taka roznica?

Poza tym chcialabym sie dowiedziec od kogos czy jak umawiam sie z kims na budowe domu to bierze sie pod uwage powierzchnie netto czy wlasnie uzytkowa.?

A z tym dolem to tez cos bym zrobila tylko nie wiem jeszcze co.

Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz. Chetnie "poslucham" rad innych.

z pozdrowieniami,

Edyta

• 2 years później...
  • 4 weeks później...
  • 1 year później...

Witam serdecznie

Lepiej póżno niż wcale 8)

No ale niestety my projekt ATUT kupiliśmy w sierpniu 2008.Wogole cos malo na temat tego domu w Muratorze :-? :-? :-?

Rozpoczęliśmy budowe w listopadzie, dzięki mojej wspaniałej ekipie budującej nastapily pewne zmiany. projekt sam w sobie jest fajny, prosty i dość standardowy i to nas urzekło niestety ma swoje mankamenty: ława fundamentowa szeroka na 1,5 m to szok nawet dla moich doświadczonych budowlańców.

Ale nastapily pewene zmiany w projekcie i wszystko jest ok, w naszym przypadku działka jest dość spadzista , tak więc doszla dodatkowo piwnica , dość spora , pod połową budynku, dodaliśmy duży taras na filarach oraz przedlużenie dachu (wiata) na samochód lub jakies drzewo do kominka ( myślę że będzie ładnie i funkcjonalnie)

Napisz cos na temat twojego domu albo najlepiej wstaw jakieś foto

Pozdrawiam serdecznie

Joanna

Irma13

• 2 years później...
  • 1 year później...