Gość 16.01.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jak powinno sie zaizolować taras nad stropem parteru? Czy sa jakies specjalne systemy odwadniajace??? Jak uniknac zbyt duzego obnizenia sufitu w pomieszczeniach na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.01.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 no to tak: zaczynajc od dolu, przy zalozeniu, ze masz sam strop betonowy: 1. Wylewka formująca spadek ok 1,5% 2. Folia paroizolacyjna (niekturzy ja pomijaja) 3. Izolacja termiczna, np. z Styropianu FS 20 min. 8 cm / lub welna hydrofobizowana twarda 5. Folia oddzielajaca 4. Hydroizolacja, z papy termozgrzewalnej 5. Mata drenażowa ( np. Schlüter-TROBA) 6. Płytki na zaprawie ATLAS plus (lub innej ) EDIT: poprawilem blad, bo jakos mi sie niefortunnie napisalo zeby na mate drenazwoa dac folie w plynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 18.01.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 1. Wylewka formująca spadek ok 1,5% 2. Folia paroizolacyjna (niekturzy ja pomijaja) 3. Izolacja termiczna, np. z Styropianu FS 20 min. 8 cm / lub welna hydrofobizowana twarda 5. Folia oddzielajaca 4. Hydroizolacja, z papy termozgrzewalnej 5. Mata drenażowa ( np. Schlüter-TROBA) 6. Folia w płynie ATLAS WODER E 7. Płytki na zaprawie ATLAS plus (lub innej ) Ile to w sumie daje grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 18.01.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 1. wylewka powiedzmy srednio 2cm 2. izolacja min te 8cm 4. plytki 1,cm 5. wszytskie folie i inne pierdoly jakich nie policzylem kolejny 1 cm _____________________________ SUMA: 12,5 czyli kolo 14* trzeba przyjac, oczywisice znacznie lepiej zamiast 8cm izolacji termicznej wsadzic tam 10 ale to niestety cm uciekaja ... bron borze 12+1, bo sie alo bedzie na 1000 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.01.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Można dać tzw ekstrudowany, który jest cieplejszy czyli wyjdzie cieniej - no i drożej oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 19.01.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Byle nie wyjechać nad podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 19.01.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 http://www.izohan.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.01.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 zapomnialem jeszce o jastrychu, oczywisice zbrojony, najlepiej wloknami. to dodajcie jeszce z 4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 20.04.2005 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 hmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.06.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 no to tak: zaczynajc od dolu, przy zalozeniu, ze masz sam strop betonowy: 1. Wylewka formująca spadek ok 1,5% 2. Folia paroizolacyjna (niekturzy ja pomijaja) 3. Izolacja termiczna, np. z Styropianu FS 20 min. 8 cm / lub welna hydrofobizowana twarda 5. Folia oddzielajaca 4. Hydroizolacja, z papy termozgrzewalnej 5. Mata drenażowa ( np. Schlüter-TROBA) 6. Folia w płynie ATLAS WODER E 7. Płytki na zaprawie ATLAS plus (lub innej ) A jeżeli strop jest z bloków Terriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 07.06.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 no u mnie jest STROP TERIVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 09.08.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Podnoszę tematCzy zamiast 8cm styropianu nad balkonem (który częściowo jest również sufitem kuchni - taki wykusz), można dać np. 5cm na balkon i 5cm od spodu wewnątrz kuchni. Ponieważ i tak będę obniżać sufit w wykuszu, więc przy okazji mogę tam położyć styropian. Czy takie rozwiązanie niesie ze sobą jakieś "niebezpieczeństwo"? Strop mam betonowy, czyli płyta betonowa opatulona z dwóch stron styropianem, jedno pomieszczenie ogrzewane (od dołu) i druga strona na zewnątrz. Co z punktami rosy itp....?Dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 09.08.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A czy nie lepiej zapytac o to architekta ktory to zaprojektował ???..jego odpowiedź zwiazana jest przecież z odpowiedzialnoscią. Tutaj łatwo być doradcą bez konsekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damch 20.06.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 wracając do tematu, czy ocieplenia nie można położyć bezpośrednio na stropie bez warstwy spadkowej, a spadek zrobić na warstwie dociskowej?Będę wdzięczny za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 20.06.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 właśnie z tym wylewaniem wartswy spadkowej, albo czy spadem mozna uformować na styropianie przez jego zeszlifowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 20.06.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 warstwa spadkowa - swobodny spływ wody z warstwy wykończeniowej, lub wody która dostanie się pod szlichtę więc raczej - warstwa spadkowa (o ile nie została wykonana na etapie konstrukcji bo można) - izolacja p wodna - papa termo (np) wywinięta na ściany - izolacja term ( styrodur - niewiele go potrzeba a efekt o niebo lepszy, styropian też nie będzie wadliwym rozwiązaniem) - szlichta + wykończenie ważne - obróbki blacharskie balkonu/tarasu pod papę, ze spadniem i izozlacją zakładów można powtórzyć izolację pwod nad styro dla świętego spokoju moim zdaniem tak będzie bezpieczniej chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damch 23.06.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.05.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A po co te wszystkie folie, papy i innne? Czy folia w płynie na wylewce i na to płytki nie utworzą wodoszczelnej powłoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 15.05.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Mam pytanie czy w podobny sposob ociepla sie taras podparty kolumnami jak taras ktory jest nad pomieszczeniem mieszkalnym. Chodzi mi glownie o sprawe uciekania ciepla przez dol drzwi balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.05.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A po co te wszystkie folie, papy i innne? Czy folia w płynie na wylewce i na to płytki nie utworzą wodoszczelnej powłoki? Ponawiam, czy ktoś ze znawców tematu mógłby się w tym temacie wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts