Barbossa 15.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A po co te wszystkie folie, papy i innne? Czy folia w płynie na wylewce i na to płytki nie utworzą wodoszczelnej powłoki? Ponawiam, czy ktoś ze znawców tematu mógłby się w tym temacie wypowiedzieć? na jeden, dwa sezony pewnie tak ale ja się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 09.04.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 no to tak: zaczynajc od dolu, przy zalozeniu, ze masz sam strop betonowy: 1. Wylewka formująca spadek ok 1,5% 2. Folia paroizolacyjna (niekturzy ja pomijaja) 3. Izolacja termiczna, np. z Styropianu FS 20 min. 8 cm / lub welna hydrofobizowana twarda 5. Folia oddzielajaca 4. Hydroizolacja, z papy termozgrzewalnej 5. Mata drenażowa ( np. Schlüter-TROBA) 6. Płytki na zaprawie ATLAS plus (lub innej ) W JAKI SPOSOB POLOZYC NA STYROPIAN POKRYTY FOLJA PAPE TERMOZGRZEWALNA? EDIT: poprawilem blad, bo jakos mi sie niefortunnie napisalo zeby na mate drenazwoa dac folie w plynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts