akinom 16.01.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 moze to głupio zabrzmi, ale do tego czasu jeszcze nigdy nie miałam mikrofali Którą wybrać: 1. z mocą mikrofal: 900W, grill: 1600W 2. z mocą mikrofal: 750W, grill: 700W Poradźcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 16.01.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Witaj .Kiedyś miałam o słabszej mocy , teraz mam z większą .Różnica oczywista w poborze energii - lecz ta o większej zdecydowanie skraca czas przygotowania posiłków . Daje też większe możliwości w przygotowaniu różnych potraw , gdzie potrzeba większej temperatury - grill .Osobiście polecam tę z większą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.01.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 kupiłam 12 lat temu - full -wypas - wszystkie tzw .bajery wypróbowałam i ..... mikrofela ...słuzy nam do odmrażania ( np truskawek na koktail ) lub podgrzewania ( zupy czy herbaty)- uważam grill- zbytek - a juz pod żadnym pozorem nie rób jajek sadzonych czy coś w tym stylu ( chyba ,że nakłujesz tę delikatną błonkę na żółtku) - sprzatanie i mycie feli zajęło mi kupe czasu po takim ekserymencie ......Mocniejszą polecam , ale bez dodatkowych opcji - przynajmniej dla mnie zbytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 17.01.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Ewciu ... może Cię to zdziwi – ale grill to dobra rzecz : dzięki niemu masz chrupiącą skórkę . Tego efektu nie uzyskasz na normalnej fali . Poza tym w mikrofalówce piękę również ciasta i grill je pięknie przyrumienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiKz 17.01.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Ja też mam mikrowelę z grillem. Nie używam zbyt często, bo generalnie mało kiedy włączam mikrowelę, ale jak już użyję to jestem zadowolona i cieszę się, że wybrałam model z grillem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.01.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 jako, że mam doświadczenia z mikrofalami i przez moje ręce przeszło ich setki, to powiem Ci to: - nie widziałem mikrofali z grillem 700W , minimum to 1000W - co to za model ? - minimalna wystarczalna moc mikrofali to 700W - grill jest w 90% urządzeniem zbytecznym, wniosek na podstawie rozmowy z klientami i zadaniem pytania "ile razy Pani to użyła" Mikrofala kosztują od 200zł (300zł przyzwoite) do paru tysięcy, generalnie mamy takie grupy: - bez grilla i z grillem (jeśli już to może być zwykły, albo np. kwarcowy samoczyszczący) - sterowanie manualne lub elektroniczne - kolor biały lub inox, lub inny kolor - podstawowe funkcje lub dodatkowe (np. piekarnik/mikrofala z falami słonecznymi SolarDom (rewelacja)) - niektóre posiadają ramki do zabudowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 18.01.2005 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 wybrany przez nas model to Whirlpool do zabudowy wersja tańsza - model AMW 480 (grill kwarcowy 700 W)http://www.agdrtv.com/add/xmodp.php?cat=kuchenki_zabudowy&prd=whirlpool_amw_480_01_ixwersja droższa - model AMW 510 (grill kwarcowy 1600W)http://maximedia.pl/add/xpw.php?cat=kuchenki_zabudowy&prd=whirlpool_amw_510_ix_b1 i taki dylemat mamy, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.01.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 ja mam grill i nie uzywam ( no może kiedyś pare razy ) nam mikrowela służy generalnie do odgrzewania posiłków i nie przewiduje w najbliższym czasie zmiany jej funkcji odgrzewczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 19.01.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 A ja nie polecam mikrofali.Dlaczego? Robiąc badania białek i wielocukrów rozpuszczaliśmy je w mikrofali (no, żeby szybciej) bo poprzednio na palniku gazowym. Okazało się że wyszły jakieś dziwne wyniki. Powtórzyliśmy badania z użyciem palnika gazowego. I wyniki były OK. Jaki wniosek - mirofale oddziałują w taki sposób na złożone związki organiczne, że zmieniają ich strukturę. Czy to szkodliwe? Nie wiem. Wiem natomiast, że witaminy dostają w ucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.01.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 akinom To zależy od tego jaką kuchnie prowadzisz ?Jeżeli przebywasz w niej długo, warto mieć sprzęt o większej ilości funkcji,i bardziej "profesjonalny".Z mojego doświadczenia mikrofalówka najlepiej sprawdza się przy odgrzewaniu potraw, dlatego mój głos na sprzęt bez bajerów.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.01.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Polecam zdecydowanie z funkcją crisp - frytki, ciasta, pyszny chrupiący kurczak, tosty, pizza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiKz 20.01.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja nie piekłam jeszcze nigdy ciasta w mikroweli, jakie wychodzi? I czy bez tej funkcji "crisp" w ogóle jakieś wychodzi?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 20.01.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 A ja sie dolaczam do Wciornastka, bo jestem anty-mikrofalowa. Zamiast mikrofali polecam natomiast opiekacze - przez ostatnie 8 lat uzywalam tylko opiekaczy (aktualnie drugi, bo poprzedni byl juz trafiony) i mozna zrobic praktycznie to co w mikrofali (jak sie czegos nie da to jest od tego piekarnik) a przynajmniej wiadomo, ze w tradycyjny, zdrowy sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiKz 20.01.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja mam ten problem, że nie mam piekarnika ani miejsca na piekarnik, dlatego pytam czy może piec w mikroweli ciasta. Opiekacz też mam taki fajny, zwykły a bułeczki z sereczkiem wychodzą z niego po prostu obłędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 20.01.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Wydaje mi sie, ze sa takie nablatowe minipiekarniki wielkosci mikrofalowki czy wiekszego opiekacza ale o mocy i funkcjonalnosci piekarnika. Szczegolow niestety nie znam ale moze cos takiego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 ja mam whirpoola z grillem i crispem odgrzewam jedzenie, syn robi frytki i smazy steki......teraz uwazam ze jest mi niepotrzebna...no ale mam....w przyszłosci wstawie ja do garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 20.01.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Jak nie miałem micro, to bardzo chciałem ją mieć a jak ją już mam, to w sumie mógłym się bez niej obyć. Praktycznie wszystkie obiady przygotowuję własnoręcznie po przez gotowanie, smażenie czy duszenie a micro używam tylko gdy zapomnę rozmrozić mięsa. W sumie to micro stoi i zbiera kurz ale skoro był to prezent, to niech już sobie stoi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 24.01.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 wybrany przez nas model to Whirlpool do zabudowy wersja tańsza - model AMW 480 (grill kwarcowy 700 W) http://www.agdrtv.com/add/xmodp.php?cat=kuchenki_zabudowy&prd=whirlpool_amw_480_01_ix wersja droższa - model AMW 510 (grill kwarcowy 1600W) http://maximedia.pl/add/xpw.php?cat=kuchenki_zabudowy&prd=whirlpool_amw_510_ix_b1 i taki dylemat mamy, o! Ten model AMW 510 z opisu to ma jeszcze funkcję gotowania na parze - i to bardziej do mnie przemawia! Tylko ktoś w praktyce to używał i może powie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowelka 12.04.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Mam dwie mikrofale w dwóch miejscach, w których pomieszkuję, obie whirpoola. Są świetne:-jedna ma funcje "inteligente" plus gotowania na parze, znakomicie udaje się ryż włożony do dolnego pojemnika - nie kipi, nie trzeba go pilnować, sam się wyłącza, oraz wszelkie warzywa - ale ja gotuję tylko czasem ziemniaki (małe porcje). Polecam ten typ, choć jest dość drogi. Crisp automat dobrze piecze ciasta typu biszkopt (w szklanej formie) i wszelkie kruche jak również pizzę (własną oczywiście a nie podgrzewaną). Zaletą jest szybkość: biszkopt w 8 minut, ryż w 10 minut , pizza drożdżowa (surowa) 10 min.- drugi model ma zamiast gotowania na parze funkcję termoobiegu (czyli jak w normalnym piekarniku), którą można połączyć, jak kto ma potrzebę, z mikrofalami. Drożdżowe ze względu na małą komorę w porównaniu z komorą tradycyjnego piekarnika to ok. 30 min. pieczenia, rośnie znakomicie. Nie lubię zmywać garów i jestem szczęśliwa, że nie muszę, bo przy tym urządzeniu zmywania prawie nie ma. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.