Maxtorka 26.05.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Oj Marcin , Marcin , coś czuję , że dziś będę miała wieczór z kamandą Pinka Fłojda . Właśnie włączyłam Ciemną Stronę Księżyca , w kolejce jest Final Cut i moja ukochana Wish You Were Here . A tą mp-3 ze strony MiniMax-u z tłumaczeniem PK będę zajeżdżać w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinpszczyna 28.05.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Oj ja też uwielbiam Wish You Were Here W pracy tej płyty mogę słuchać na okrągło i jakos się mi nie nudzi . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.06.2006 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Kto chce zdazyc ? bilety i info I kto powiedzial , ze marzenia sie nie spelniaja AnSi dzieki za linka ps. Zaloze sie , ze PK tez bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.07.2006 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 ..dzisiaj lekcja w szkółce włoskiej, rok jakiś 1968 http://www.musiq.pl/images/9/Adriano_Celentano_Azzurro__Una_Carezza_in_un_Pugno_.jpg Jeśli coś mi się kojarzy z włoską piosenką, to na pewno ten numer Adriano Celentano "Azzurro" Cerco l'estate tutto l'anno e all'improvviso eccola qua. Lei e partita per le spiagge e sono solo quassu in citta sento fischiare sopra i tetti un aeroplano che se ne va. Azzurro, il pomeriggio e troppo azzurro e lungo per me mi accorgo di non avere piu risorse senza di te e allora io quasi quasi prendo il treno e vengo, vengo a te. Il treno dei desideri nei miei pensieri all'incontrario va. Sembra quand'ero all'oratorio, con tanto sole, tanti anni fa. Quelle domeniche da solo in un cortile, a passeggiar ora mi annoio piu di allora, neanche un prete per chiacchierar. Azzurro, il pomeriggio e troppo azzurro e lungo per me mi accorgo di non avere piu risorse senza di te e allora io quasi quasi prendo il treno e vengo, vengo a te. Il treno dei desideri nei miei pensieri all'incontrario va. Cerco un po d'Africa in giardino, tra l'oleandro e il baobab come facevo da bambino, ma qui c'e gente, non si puo piu. Stanno innaffiando le tue rose, non c'e il leone, chissa dov'e. Azzurro, il pomeriggio e troppo azzurro e lungo per me mi accorgo di non avere piu risorse senza di te e allora io quasi quasi prendo il treno e vengo, vengo a te. Il treno dei desideri nei miei pensieri all'incontrario va. nowa jakość w "Kąciku" - to samo widzisz, to samo słyszysz* w oryginale można obejrzeć to TUTAJ oraz TUTAJ [ten cudnie zachrypnięty fragment w trzeciej zwrotce jest nie do podrobienia ] a TUTAJ w wykonaniu jajcarzy ze Squadra Azzurra a na końcu to chyba coach Lippi strzela gola * czasem, przy słabej przepustowości łącza piosenki nie da się słuchać, dźwięk przerywa; wtedy warto wyłączyć głośniki, dać jej "przelecieć" od początku do końca, a drugie odtworzenie powinno być już bez przerw ...i jeszcze, ku pamięci wiecznej, radość Gianluigi Buffona po wyrąbaniu Germańców dwa do jajca http://img147.imageshack.us/img147/4899/ciao7vc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Coming Back To Life PINK FLOYD Where were you when I was burned and broken While the days slipped by from my window watching Where were you when I was hurt and helpless Because the things you say and the things you do surround me While you were hanging yourself on someone else's words Dying to believe in what you heard I was staring straight into the shining sun Lost in thought and lost in time While the seeds of lifeand the seeds of change were planted Outside the rain fell dark and slow While I pondered on this dangerous but irresistible pastime I took a heavenly ride through our silence I knew the moment had arrived For killing the past and coming back to life I took a heavenly ride through our silence I knew the waiting had begun And headed straight..into the shining sun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinpszczyna 23.07.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Powrót Do Życia Pink Floyd Gdzie byłaś, kiedy byłem wypalony i złamany, Podczas gdy dni przesuwały się za moim oknem? I gdzie byłaś, kiedy byłem zraniony i bezbronny? Ponieważ rzeczy, które mówiłaś i robiłaś, otaczały mnie. Podczas gdy ty opierałaś się na słowach kogoś innego, Umierając za wiarę, w to, co słyszałaś, Ja zapatrzyłem się prosto w promienie Słońca… Zagubiony w rozmyślaniach i zagubiony w czasie Podczas gdy ziarna życia i ziarna zmiany były siane. Na zewnątrz deszcz, opadająca ciemność i opieszałość. Chwilami rozmyślałem nad tym niebezpieczna i kuszącą rozrywką. Odbyłem wspaniałą podróż poprzez nasze milczenie. Wiedziałem, że nadejdzie moment, By zabić przeszłość i powrócić do życia. Odbyłem wspaniałą podróż poprzez nasze milczenie. Wiedziałem, że czekanie już się zaczęło. I kierowałem się prosto w promienie Słońca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinpszczyna 23.07.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Pink Floyd Keep talking For millions of years mankind lived just like the animals Then something happened which unleashed the power of our imagination We learned to talk There's a silence surrounding me I can't seem to think straight I'll sit in the corner No one can bother me I think I should speak now I can't seem to speak now My words won't come out right I feel like I'm drowning I'm feeling weak now But I can't show my weakness I sometimes wonder Where do we go from here It doesn't have to be like this All we need to do is make sure we keep talking Why won't you talk to me You never talk to me What are you thinking What are you feeling Why won't you talk to me You never talk to me What are you thinking Where do we go from here It doesn't have to be like this All we need to do is make sure we keep talking Why won't you talk to me You never talk to me What are you thinking What are you feeling Why won't you talk to me You never talk to me What are you thinking What are you feeling I feel like I'm drowning You know I can't breathe now We're going nowhere We're going nowhere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 04.08.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 25 - lecie PERFECTU Grzegorzu M.....dziękuję za dzisiejszy koncert...mnóstwo wspomnień, mnóstwo wzruszeń... NIEPOKONANI Gdy emocje już opadnąJak po wielkiej bitwie kurzGdy nie można mocą żadnąWykrzyczanych cofnąć słówCzy w milczeniu białych haniebnych flagZejść z barykadyCzy podobnym być do skałyPosypując solą bólJak posąg pychy samotnie stać Gdy ktoś kto mi jest światełkiemGaśnie nagle w biały dzieńGdy na drodze za zakrętemPrzeznaczenie spotka mnieCzy w bezsilnej złości łykając żalDać się powalićCzy się każdą chwilą bawićAż do końca wierząc żeLos inny nam pisany jest Płyniemy przez wielki BabilonDopóki miłość nie złowi nasW korowodzie zmysłów możemy trwaćniepokonaniNim się ogień w nas wypaliNim ocean naszych snówŁyżeczką się odmierzyć da Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejśćNiepokonanymWśród tandety lśniąc jak diamentByć zagadką, ktorej niktNie zdąży zgadnąć nim minie czas ... chcemy być sobąchcemy być sobą wreszcie...chcemy być sobą, chcemy być sobą jeszcze... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/Grzegorz_Markowski1.JPG/300px-Grzegorz_Markowski1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.08.2006 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 25 - lecie PERFECTU Grzegorzu M.....dziękuję za dzisiejszy koncert... mnóstwo wspomnień, mnóstwo wzruszeń... też oglądałem Oldboy Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Od 21-szej jak co tydzień MiniMax ale dziś niezwykły , bo wykonawca jest tylko jeden - David Gilmour Piotr Kaczkowski przedstawia 20 najlepszych jego i zespołu Pink Floyd utworów ( według radiosłuchaczy ) Właśnie leci Time Miły wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.08.2006 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 PINK FLOYD - "THE WALL" DZIŚ, TVP 1, godz. 23.00 http://www.film.org.pl/images2/wall/logo_dolne3.jpg http://www.film.org.pl/images2/wall/logo_dolne4.jpg o filmie: link 1 + link 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 04.09.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Bardzo cicho i boleśnie,jest nad ranem.Dzwonią dzwony, świt pochylasię w pokorze.Odpuść grzechy szarlatanom,Panie Boże,wszak Ty jesteś takim samymszarlatanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.09.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Bardzo cicho i boleśnie, jest nad ranem. Dzwonią dzwony, świt pochyla się w pokorze. Odpuść grzechy szarlatanom, Panie Boże, wszak Ty jesteś takim samym szarlatanem. Aggi ale..."...Szarlatanów nikt nie kocha, zawsze sami. ..." (K.I.Gałczyński) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 05.09.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Aggi ale..."...Szarlatanów nikt nie kocha, zawsze sami. ..." (K.I.Gałczyński) może to i lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.09.2006 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 http://img168.imageshack.us/img168/5992/comacoverwq5.jpg C O M A "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków"[sł. Piotr Rogucki, muz. Coma] Nikt jeszcze nie wie, czy stare słońce zarysuje nowy dzieńblaszany huk próbuje dostać się przez szyby, w miękki senna ulicy wrzeszczą psy, herbata wzniosła krzyk u sąsiadaani jedna droga nie prowadzi mnie z powrotem w noc... I niby wszystko jest tak jak powinno byćza chwilę zbudzi mnie szary świtTylko dlaczego ja z takim nieludzkim strachem nie potrafię... Trudno to zrozumieć, lecz nic nie daje siły, by żyćjakaś misterna część w konstrukcji zdarzeń pękłaChciałem zreperować świat, a oto widzę, że samjestem jednym z tych cholernych drani i świń... Szeroka droga - nie była moja...Jasna siła - utracona... Dopiero teraz wiem, jak nisko upadakto nie wypełnił swego czasu w pokorzeOto dlaczego tak się obawiam, że za minutętrzeba będzie wstawać i żyć... Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znakówniepożądane myśli, klęska wiary, fale strachuz nieodwracalnym skutkiem burzą trwały senny azyli oto trzeba będzie dumnym krokiem iść bez twarzy w noc,w kolejny dzień... fragment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 20.09.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Dla Aldio - Joanny REPUBLIKA Dar dla Pana B. A jednak Anioł Stróżnas nie opuścił - TAKchoć miesiąc albo dwachodził jak struty NAMa Pana Boga kciuknadal do góry TRWA a jednak Diabeł samduszy nie zajął NAMchoć jak komornik chciałserce twe wydrzeć - cham jedyne złoto codziś nam zostało to serce twoje złoteserce twoje złotejak miód serce twoje złoteserce twoje złotejak miód wiec prezent tentaki nierdzewny CHCEze stopu naszych sercwysłać do Pana B.i tak zostanie namzłota na zloty WIEK Serce twoje złoteserce twoje złotejak miódserce twoje złoteserce twoje złotejak miód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.10.2006 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 ...po wielu latach znów mi gra ten utwór... ...jeden z absolutnie najważniejszych, jakie słyszałem w życiu......tekst... właściwie nieistotny.... choć powtarzany po trzykroć.... ...i jak klamrą spina całość, gdy na końcu Doug Ingle jakby budzi się, wraz ze słuchaczem, z głębokiego letargu.. ..zresztą... fama głosi, że całość, wraz z dziwaczną frazą tytułu, powstała pod wpływem..... ...tekst nie tak ważny jak sposób jego wykrzyczenia........już nie inne zdania są ważne, już nie tylko to, co pomiędzy, już nie tylko to, co pośrodku.... ...ważny jest ten narkotyczny rytm i obłędny, zakręcony riff..........jakiś taki ucieczkowy przed-nie-wiadomo-czym klimat, odlot, pędzący pociąg.... ...odjazdowe organy Hammonda, 3-minutowe, rewelacyjne, epokowe solo na perkusji, płaczliwa, skomląca, to znów wyjąca jak jedna wielka skarga gitara, nerwowy puls basu...........lektura obowiązkowa... http://img71.imageshack.us/img71/4369/vidakz1.jpg Iron Butterfly, LP In-A-Gadda-Da-Vida, rok 1968 strona druga, utwór jedyny [17 minut] "In-a-gadda-da-vida" *(Ingle) In-a-gadda-da-vida, honey,Don't you know that I'm lovin' you ?In-a-gadda-da-vida, baby,Don't you know that I'll always be true ? Oh, won't you come with meAnd take my hand ? Oh, won't you come with meAnd walk this land ? Please take my hand ! * "In the Garden of Eden" http://www.ironbutterfly.com http://en.wikipedia.org/wiki/In-A-Gadda-Da-Vida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.11.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Listopad to miesiąc, który jak żaden inny skłania do refleksji, pobudza pamięć, przywołuje wspomnienia, te muzyczne również.Dziś piękne wspomnieniowe wydanie" Szansy na sukces".Osoby, nie do zastąpienia, wciąż obecne wśród nas, kształtujące przez lata nasze gusta muzyczne... Marek NiedźwieckiWojciech MannKrzysztof SzewczykPaweł Sztompke przypomnieli nam o nieżyjących, ale na trwałe wpisanych w naszą pamięć Polskich Artystach... z przyjemnością i wzruszeniem posłuchałam kolejny raz Ludmiły JakubczakKrzysztofa KlenczonaMiry KubasińskiejMarka GrechutyHeleny MajdaniecŁucji Prus jak również młodych wykonawców...kolejne pokolenie, które śpiewa...."Gdy mi Ciebie zabraknie", "W co mam wierzyć", "Nie pytaj o Polskę", czy "Jej portret"....przepięknie zaśpiewany przez Kasię Cerekwicką. Przypomnę BIAŁY KRZYŻ Czerwonych Gitarzapalając listopadowy znicz Tym Wszystkim, z bezimiennych grobów.... Gdy zapłonął nagle świat,Bezdrożami szliPrzez śpiący las.Równym rytmem młodych sercNiespokojne dniOdmierzał czas. Gdzieś pozostał ognisk dym,Dróg przebytych kurz,Cień siwej mgły ...Tylko w polu biały krzyżNie pamięta już,Kto pod nim śpi ...Jak myśl sprzed lat,Jak wspomnień śladWraca dziśPamięć o tych, których nie ma.Żegnał ich wieczorny mrok,Gdy ruszali w bój,Gdy cichła pieśń.Szli, by walczyć o twój domWśród zielonych pól -O nowy dzień.Jak myśl sprzed lat,Jak wspomnień śladWraca dziśPamięć o tych, których nie ma.Bo nie wszystkim pomógł losWrócić z leśnych dróg,Gdy kwitły bzy.W szczerym polu biały krzyżNie pamięta już,Kto pod nim śpi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2006 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 ..ja również oglądałem ten program... ...trzeba przyznać, że młodzi artyści stanęli na wysokości zadania... choć w moim przypadku pierwsza zasłyszana interpretacja zapada zawsze najgłębiej w pamięci....wiele wspomnień, wiele wzruszeń.... ..o poniższym utworze Wojciech Mann powiedział, że jest jednym z najważniejszych w polskiej muzyce rockowej... coś jak Stairway to heaven Led Zeppelin... i miał rację..........w wersji studyjnej dziesięciominutowy... z niespotykanym ówcześnie w muzyce rozrywkowej, festiwalowej (Opole, rok 1971, nagroda główna) tekstem oraz popisem wirtuozerii solistów.... "Korowód"(muzyka Marek Grechuta, słowa Leszek Aleksander Moczulski) Kto pierwszy szedł przed siebie ? Kto pierwszy cel wyznaczył ? Kto pierwszy w nas rozpoznał ? Kto wrogów ? Kto przyjaciół ? Kto pierwszy sławę wszelką i włości swe miał za nic ? A kto nie umiał zasnąć, nim nie wymyślił granic ? Kto pierwszy w noc bezsenną wymyślił wielką armię ?Kto został bohaterem ? Kto żył i umarł marnie ?Kto pierwszy został panem ? Kto pierwszy został sługą ?Kto musiał wstawać wcześnie, a kto mógł spać za długo ? Zapatrzeni w tańcu, zapatrzeni w siebieZapatrzeni w słońcu, zapatrzeni w niebieWciąż niepewni siebie, siebie niewiadomiPytać wciąż będziemy, pytać po kryjomu Kto pierwszy szedł przed siebie ? Kto pierwszy cel wyznaczył ? Kto pierwszy w nas rozpoznał ? Kto wrogów ? Kto przyjaciół ? Kto pierwszy sławę wszelką i włości swe miał za nic ? A kto nie umiał zasnąć, nim nie wymyślił granic ? Kto pierwszy był fakirem ? Kto pierwszy astrologiem ?Kto pierwszy został królem, a kto chciał zostać bogiem ?Kto z gwiazdozbioru Vega patrząc na ziemię zgadnieKto pierwszy był człowiekiem ? Kto będzie nim ostatni ? Zapatrzeni w tańcu, zapatrzeni w siebieZapatrzeni w słońcu, zapatrzeni w niebieWciąż niepewni siebie, siebie niewiadomiPytać wciąż będziemy, pytać po kryjomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 31.01.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A pamiętasz, jak Tomek Beksiński tłumaczył "An American Prayer"? Morrisona. To dopiero ciarki chodziły... Znalazłem taką stronkę: http://www.tbmp3.prv.pl/ z nagranymi przez sluchaczy audycjami Beksińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts