ponury63 22.04.2005 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 VooVoo "W połowie mniej I" Nie pytaj proszę nas która godzinaJutro widziałem a wczoraj nie chcę znaćCzas się utopił dziś w butelce winaNawet zegarom znudziło się łgać I nic, to tylko Bóg dmie w dudy hymn na naszą cześćNic, złe duchy chleją rum nie mogąc tego znieśćI nic, gdy liczę nas jesteśmy tylko ty i jaBo nam maluczkim czasem też przyznają raj "W połowie mniej II" Nie pytaj proszę nas jaka to dataJakbyś nie liczył, to wypada właśnie dziśTen dzień po którym już choćby koniec świataA dzień ten potrwa pewnie jeszcze parę dni Ja wiem, że dziś wszystkiego mamy tylko półJa wiem, kradniemy sobie oddech, noce, krzesło, stółI wiem, że z tym czasami wcale nie jest lżejTo nic, umrzemy kiedyś w połowie mniej "Front Torowania Przejść" Gdybym świt przywitał choć razNie czując jak mózg zgniata ciężki głazStrącił go jak z powieki pyłI nie wadząc nikomu w jakiejś jamce się skrył Tam powołałbym Front Torowania PrzejśćAby mógł w każdy kąt święty spokój wejśćWtedy nikt nie traciłby siłNa trud wyważania już otwartych drzwi. "Nie dowierzaj" Nie wierz w taki świat w którym resztki dniaZ niesmakiem kryją się przed nadchodzącym dniemNie wierz w taki świat w którym nawet wiatrZ furią wali w drzwi by wedrzeć się w twe snyBo tam nie znajdzie nas Cóż obchodzi cięCzyjś zapiekły gniewI choćby jakiś chwatSkundlić chciał ten światTo tam nie znajdzie nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 pour le Chapeau: http://trans.voila.fr/voila?systran_lp=fr_en&systran_f=1114264124&systran_id=Voila-fr&systran_url=http%3A%2F%2Fwww.noirdesir.org%2Fparoles_visages.php3 Des visages, des figures - DESIRE NOIR Des visages, des figuresDévisagent, défigurentDes figurants à effacerdes faces A, des faces B Appâts feutrésAttrait des formesDéforment, altèrentMalentendu entre les toursEt c'est le fouQui était pour Premier abordHomme à la merHommage amerUn chat viréPar dessus bord Désert, des grands airsDoute entier, doute entierAuquel peuvent s'ajouterDes oiseaux mazoutés J'ai douté des détails, jamais du don des nuesJ'ai douté des détails, jamais du don des nues Des corps, des esprits me reviennentDes décors, des scènes, des arènesHantez, hantez, faites comme chez vous, restez Si tout devient opaqueMa reine, ma reineJ'ai bien aimé ta paire de claquesEt surtout ton dernier baiser Faces, figures Faces, figuresDisfigure, disfigureObservers to be erasedfaces A, faces B Felted soft foodsAttraction of the formsDeform, deteriorateMisunderstanding enters the turnsAnd it is the insane oneWho was for First accessMan with the seaBitter homageA transfered catOver edge Desert, of the large airsDoubt whole, whole doubtWhich can be addedMazoutés birds I doubted the details, never of the gift of the naked onesI doubted the details, never of the gift of the naked ones Bodies, spirits return to meDecorations, scenes, arenasHaunt, haunt, make as on your premise, remain If all becomes opaqueMy queen, my queenI liked your pair of opera hatsAnd especially your last kiss Faces, figuresDisfigure, disfigureObservers to be erasedfaces A, faces B I doubted the details, never of the gift of the naked onesI doubted the details, never of the gift of the naked onesgift of the naked onesgift of the naked ones Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.04.2005 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 http://www.vivid.pl/images/skany/13007784.jpg Rok 1986 O Ani(Kazik Staszewski / Kult) Przez wysokie góry, przez góry siódmeJa szedłem do Ciebie, do CiebieJa biegłem do Ciebie, do Ciebie, do Ciebie, do CiebiePrzez groźne morza, przez morza siódmeSzłaś do mnie, nie znałem Cię jeszczeEj, przez tyle, tyle lat biegliśmy do siebieTeraz jesteśmy razem, jesteśmy obojeJesteśmy troje... Przez wysokie góry, przez góry siódmeJa szedłem do Ciebie, do CiebieJa biegłem do Ciebie, do Ciebie, do Ciebie, do CiebiePrzez groźne morza, przez morza siódmeSzłaś do mnie, nie znałem Cię jeszczeEj, przez tyle, tyle lat biegliśmy do siebieTeraz jesteśmy razem, jesteśmy obojeJesteśmy troje...Jesteśmy czworo... http://www.vivid.pl/images/skany/13007781.jpg Rok 1987 Do Ani(Kazik Staszewski / Kult) Ja czekam trzeci dzień, patrzę na drzwiCzy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz TyCzy wiesz, że Twoje oczy spalają mnie jak ogieńGdy patrzę w Twoje oczy zaczyna się dzień Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję... Ja czekam czwarty dzień, patrzę na drzwiCzy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz TyCzy wiesz, że gdy odjeżdżam, umieram dziewięć razyUmieram stojąc w oknie na korytarzu Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Ja czekam trzeci dzień, patrzę na drzwiCzy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz TyCzy wiesz, że Twoje oczy spalają mnie jak ogieńGdy patrzę w Twoje oczy zaczyna się dzieńJa czekam czwarty dzień, patrzę na drzwiCzy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz TyCzy wiesz, że gdy odjeżdżam, umieram dziewięć razyUmieram patrząc w okno na korytarzu Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję... To przecież wiesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 25.08.1984 ....Piotr Kaczkowski zaczyna nocną audycję.... ....Witaj - jeszcze latem......Tej godzinie nie wolno przeminąć,bo nazbierało się tyle muzyki......wartej przegrania... ...wiem, trudno jest trafić do mnie...myśląc, że rozgryzłeś mnie,spudłujesz o mile,lub będziesz mnie tracić cal, po calu.Możesz próbować zatrzeć mój świat,rozetrzeć mnie na proch,lub zaprosić mnie do sypialni.Ale nie próbuj mnie zatrzymać wtedy,gdy powiedziałeś.....start. Mówią, odchodzić - męska rzeczi wracać, też męska rzecz.Czy umiesz powiedzieć mi,dlaczego ludzie tak bardzo kochają słońce?Przecież o wiele romantyczniej jestchodzić po plaży, gdy pada deszcz...wtedy, gdy chodząc po nim,łzy nie odróżnisz od niego... ...kiedy przez okno można patrzećna mokry asfalti czuć zapach ozonu...Więc dlaczego ludzie kochają słońce?Mówisz - mieć duże okno,przez które można patrzeć na mokry asfalt...Miałem kiedyś duże okno,przez które wpadały promyki słońcai mogłem liczyć wszystkie jego promieniena parapecie... ...padał deszcz i ludzie zamknęli okna.Kropelka deszczu jest zamknięta -gdy jednak ktoś otworzy okno,wówczas - rozleje się na dłoni.... Na pewno wiem,że nie potrafię uciec od nocy...w nocy słowa przepływaja, jak niekończący się deszcz...i wszystkie znikają w koszu na śmieci.Lub odchodząi idą przez wszechświat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.04.2005 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 http://www.ellafitzgerald.com/images/photos/1ella.jpg Ella Fitzgerald (1917/1918? -1996) "Manhattan"(Lorenz Hart / Richard Rodgers) Summer journeys to Niag'ra and to other places aggravate all our cares; We'll save our fares.I've a cozy little flat in what is known as old Manhattan;We'll settle down right here in town. We'll have Manhattan, the Bronx and Staten Island, too;It's lovely going through the zoo.It's very fancy on old Delancy Street, you know;The subway charms us so when balmy breezes blow to and fro.And tell me what street compares with Mott Sreet in July?Sweet pushcarts gently gliding by.The great big city's a wond'rous toy just made for a girl and boy.We'll turn Manhattan into an isle of joy. We'll go to Yonkers, where true love conquers in the wilds,And starve together, Dear, in Childs'.We'll go to Coney and eat baloney on a roll;In Central Park we'll stroll Where our first kiss we stole, soul to soul.And "My Fair Lady" is a terrific show, they say;We both may see it close someday.The city's clamour can never spoil the dreams of a boy and goil;We'll turn Manhattan into an isle of joy. "Somebody Loves Me" (Ballard MacDonald and B. G. DeSylva / George Gershwin) Somebody loves me...I wonder who?I wonder who she can be. Somebody loves me -I wish I knew.Who she can be worries me. For ev'ry girl who passes meI shout, "Hey, maybeYou were meant to be my lovin' baby." Somebody loves me...I wonder who?Maybe it's you. www.ellafitzgerald.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.05.2005 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 http://www.ericburdonalbums.com/Single%20MGM%20K13264%20cover.jpg Singiel, edycja USA, rok 1964. Czasem przypisywany do tego utworu jest Alan Price, czasem Bob Dylan. Ale poczytajcie słowa Wojtka Manna, jak zwykle skrzące się humorem [link na dole] The House Of The Rising Sun There is a house in New Orleans They call the Rising Sun And it's been the ruin of many a poor boy And God I know I'm one My mother was a tailor She sewed my new bluejeans My father was a gamblin' man Down in New Orleans Now the only thing a gambler needs Is a suitcase and trunk And the only time he's satisfied Is when he's on a drunk Oh mother tell your children Not to do what I have done Spend your lives in sin and misery In the House of the Rising Sun Well, I got one foot on the platform The other foot on the train I'm goin' back to New Orleans To wear that ball and chain Well, there is a house in New Orleans They call the Rising Sun And it's been the ruin of many a poor boy And God I know I'm one Dom Wschodzącego Słońca Jest taki dom w Nowym Orleanie Który nazywają Domem Wschodzącego Słońca. Doprowadził do ruiny niejednego biednego chłopca. Na Boga, wiem, jestem jednym z nich. Moja matka była krawcową, Szyła mi nowe niebieskie jeansy. Ojciec był hazardzistą W Nowym Orleanie. Jedyna rzecz, której gracz potrzebuje, To walizka i kuferek, A zadowolony jest tylko wtedy, Kiedy się napije. O, matko, powiedz dzieciom, Żeby nie robiły tego co ja I nie spędziły życia w grzechu i biedzie W Domu Wschodzącego Słońca. Stoję z jedna stopą na peronie, A drugą na stopniu wagonu. Wracam do Nowego Orleanu Ciągnąć kulę i łańcuch. tłum. Wojciech Mann [źródło] melodia do karaoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.05.2005 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 http://www.polishmusic.ca/skok/cds/polskie/grupy/a/aya_rl/aya1_mtj.jpg Aya RL [tzw. 'czerwona'], rok 1985. Nasza ściana(Czerniawski, Kukiz) Naciskam ruchomą ścianę Lecz ona wciąż trwa Jeszcze pogładzę ją palcami OdchodzęNie przyjdę tu sam Od ludzi dumnych Kruchych jak sława Ty - oddzielaj nas Od nienawiści Idei Marsa Ty - oddzielaj nasPrzed pustką ochroń nasPrzed błędnym hasłem, słowemTy mocno zasłoń nas Księżycowy krok(Czerniawski, Lach, Kukiz) Noc przytula mnie Pieści z całych sił Jej oddaję to co mam Oddaję snyDaję swoje sny Daję to co mam I przez cały czas Wiem Nie jestem sam Budzę się przy blasku ostrych barw Głuchnę w wielkim huku słusznych salw Dławię się słowami - których wstyd Modlę się do bożków obcych mi Daj mi księżycowy krok Wiarę w ślepe oczy Nabrać oddech (by znów iść) Pozwól, dobra Nocy Daj mi księżycowy krok Weź mój sen proroczy Klucz do ciszy w której trwasz Daj mi, dobra Nocy Nie zostawię(Czerniawski, Lach, Kukiz) Gdy Oddasz mi swe nadzieje i sny Powiem Ci Bądź chłodem nad wodą w każdy duszny dzień I bądź szczelną zasłoną - ochroń dom przed złem Ja Dam Ci ogień Dam Ci żar Jeśli zechcesz Zamienię się w wiatr I uniosę nad strach Ty Nie bój się burz, strasznych snów Jestem tuSwoją głowę wtul pod mój płaszcz On da Ci noc, ciepły schron w każdy czas Ja Nie wypuszczę Twych rąk Nie zostawię Przeniosę nad smutkiem Nad pustkąZbuduję Ci most Ja Nie wypuszczę Twych rąk Nie zostawię Przeniosę przez życie Nad śmiercią Zbuduję Ci most płytka [w postaci plików muz. - niedrogo] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.05.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 No tak , ale dlaczego ja sie dopiero dzisiaj tu znalazlam? Kazdy jednak moze pobladzic , dzieki PONURY63 za ten temat, wiec Witaj , niewidzialny Przyjacielu , jak to dobrze , ze jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.05.2005 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Two Suns In The Sunset In my rear view mirror the sun is going down,Sinking behind bridges in the roadAnd I think of all the good thingsThat we have left undoneAnd I suffer premonitions,Confirm suspicions,Of the holocaust to come. The wire that holds the corkThat keeps the anger in,Gives wayAnd suddenly it's day again.The sun is in the eastEven though the day is done.Two suns in the sunsetCould be the human race is run. Like the moment when the brakes lockAnd you slide towards the big truckYou stretch the frozen moments with your fear.And you'll never hear their voices,And you'll never see their faces,You have no recourse to the law anymore. And as the windshield meltsMy tears eveaporate,Leaving only charcoal to defend.Finally I understand the feelings of the few.Ashes and diamonds,Foe and friend,We were all equal in the end. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.05.2005 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.05.2005 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 --- Time Is Time --- Time has saved as time has moved Night has come at last to shine on you Last night I looked inside the moon And I knew you were real So every time I look at you You know exactly how I feel Time has saved us time has moved Night has come at last to shine on you Take the time to know how you will fill my life Revolving in my heart Time has saved us, time has moved us Night has come at last to shine on you again To bylo kiedys dla mnie wazne , dawno nieslyszane, YES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.05.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 ...z zeszyciku, fragment nocnej audycji.... ...rzeczywiście po północywszystko wydaje się takie inne...ja sobie siedzę i myślę.......tych kilka słów dużo mówii za wiele wystarcza.... : - to dobrze, że wszystko jest muzyką,że wszystko jest poezją.... ...chciałbym być,szukam kogoś, kto by mi w tym pomógł,szukam kogoś, kto by mi pomógł...już nie inne zdania są ważne,już nie tylko to, co pomiędzy,już nie tylko to, co pośrodkujuż tylko brakuje mi dzwoneczka u szyiktóry by mi oznajmił, gdzie jest prawda...już dręczy mnie tylko pytanie:- kto z nas dwojga, wymyślił drugiego.... ...chciałem opowiedzieć rzekę,ale nurt jejzniósł mnie w pół słowa...gdzie teraz będziesz szukaćswojego skarbu, poławiaczu indyjski,co znajdujesz perły i nie umiesz ich wynieść z sobą na światło dzienne.... 31.05.1986 godz. 1.51 .....to już ostatni list do Ciebie,więcej.... nie będzie - powiedziałem...potem zakleiłem list znaczkiemi wrzuciłem w podłużny otwór skrzynki......płaskie, kwadratowe serce....teraz ludzie chodzą ostrożniewokół skrzynki z listami,pytają : - co to?czy w skrzynce zamieszkał ptak....bo tłucze skrzydłami o boki....i nieledwie śpiewa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.05.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 pamietam to dokladnie , TOLA jestes wielka ze wszystko jest muzyka ze wszystko jest poezja....slow mi brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.05.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 U mnie dzisiaj pieknie , John Porter gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.05.2005 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 http://www.vivid.pl/images/skany/10251277.jpg Genesis, LP "Abacab", rok 1981 Man On The Corner(Phil Collins) See the lonely man there on the corner,What he's waiting for, I don't know,But he waits everyday now.He's just waiting for something to show. And nobody knows him,And nobody cares,'Cos there's no hiding place,There's no hiding place - for you. Looking everywhere at no one,He sees everything and nothing at all - oh.When he shouts nobody listens,Where he leads no one will go - oh. He's a lonely man, there on the corner,What he's waiting for, I don't know,But he waits everyday now.He's just waiting for something to show - oh. Nobody knows him,And nobody cares,'Cos there's no hiding place,There's no hiding place - for you and me. Are we just like all the rest,We're looking too hard for something he's gotOr moving too fast to rest.But like a monkey on your back you need it.But do you love it enough to leave it - ah. Just like the lonely man there on the corner,What he's waiting for, I don't know - oh.But he waits every day now.He's just waiting for that something to show - oh. Who's the lonely man there on the corner,What he's waiting for, I don't know.But he's there every day now.And he's just waiting for something to show - oh. Who's the lonely man there on the corner,What he's waiting for, I don't know.Oh but he waits every day now.He's just waiting for that something to show. Mężczyzna Na Rogu Na rogu jest samotny mężczyznaNa co czeka - nie wiemAle czeka każdego dniaCzeka aż to nadejdzie Nikt go nie zna, nikt się nie przejmujeBo nie ma miejsca, gdzie można się ukryć Patrząc wszędzie i na nikogoWidzi wszystko i zarazem nicGdy krzyczy, nikt nie nadstawia uszuTam gdzie prowadzi, pójdzie zupełnie sam Czy niczym się nie różnimy od innych?Szukamy zbyt ciężko tego, co on już posiadłAlbo nie widzimy w biegu nicŚwiadomość, że tego potrzebujesz jest z tobąAle czy kochasz to aż tak, by się tego wyprzeć? Me And Sarah Jane(Tony Banks) The fires are burning in another land,Don't start counting, don't start counting.Colder and colder, the ice is moving closerAnd it gets me down.Going round and round and down the same old track. Pack on my back, going swiftly nowhere,Heart in my ear beating like a drum.Where will you go? All by yourself.(Hah, hah, hah, hah, hah, hah.) And now I'm standing on the corner.Waiting in the rain,But then in sunlight without warning,I invent a name,Me and Sarah Jane,We had a special thing going,Me and Sarah Jane. It was a time of love and laughter,It wouldn't come again,We had our round of joy but after,Then began the pain,Me and Sarah Jane.We had a special thing going,Me and Sarah Jane,Sarah Jane. Searching for a clue.Traces on the sand.First I'm flying, going round round round,Then I'm sliding going down down down,Doesn't matter where I start I always end upFalling through those same old crowded rooms. Me and Sarah Jane,We had it comingAll the pain,Walking down the streets,And finding nothing is the same,And now the city lights are dimming one by one,It costs too much money to keep them all on. Me and Sarah Jane,In silence walk along the shore,Tears of joy and mocking laughter,Words lost in the wind.The tide was rising,But there we stayed,We had no fear of dyingWe weren't afraid. Ja i Sarah Jane W innej krainie płoną ognieNie zaczynaj liczyć, nie zaczynaj liczyćZimniej i zimniej, lód zbliża się coraz bardziejTo nie jest dobreGdy biegam w kółko po okręguZ plecakiem na plecach Posuwam się ku nicości, serce w moim uchu dudni niczym bęben Gdzie pójdziesz - zupełnie sam? A teraz stoję na rogu, moknąc w deszczuAle w nagłym przypływie słonecznego blasku, wymyślam imię Ja i Sarah Jane - coś pomiędzy nami byłoTo były czasy radości i miłości. Nie mogły się nigdy powtórzyćSkorzystaliśmy z radosnego śmiechu, potem przyszło zmierzyć się z bólem Poszukuję śladu, tropu na piasku Najpierw lecę zataczam kołaPotem staczam się w dół i w dółTo nieważnie gdzie zaczynam, kończę zawszeCzołgając się przez te same zaludnione pokoje Ja i Sarah Jane, sami sobie to zgotowaliśmy - cały ten bólGdy szliśmy wzdłuż ulicy i odkryliśmy, że wszystko się zmieniłoA teraz miejskie światła gasną jedno po drugim, Utrzymanie ich jest zbyt drogie Ja i Sarah Jane, w milczeniu idziemy wzdłuż nabrzeżaŁzy radości, kpiący śmiech, słowa zgubione na wietrzeZbliżał się przypływ, ale my wciąż staliśmyNie było w nas strachu, nie baliśmy się wcale umierać tłum. Adam Dąbrowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.05.2005 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 WitamMoze bedziecie wiedziec.Wiele lat temu Tomasz Beksinski mowil o jednym kawalku,ze:po wysluchaniu jego niedzielny obiad nie bedzie juz tak samo smakowal.Pamietam jeszcze,ze puszczal te utwor razem z "Na zamku Karmazynowego Krola".Chodzi za mna ten kawalek juz jakis czas.Jest b.mroczny.Czy mocno zawile go opisalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.05.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 ....z zeszyciku.. Człowiek na rogu ulicy.Stoi i czeka. Nie wiem na co.Róg ulicy, to nie kryjówka...Nikogo nie zna, nikogo nie interesuje.Czeka całymi dniami.Może krzyczeć - nikogo nie wzruszy.Czeka, może coś się jeszcze zdarzy.Ty i ja - tak samo czekamy...Szukamy czegoś.Najciemniej jest pod latarnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.05.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 ...byłem sam. Dni stają się chłodniejsze.Twoja twarz - jak gdyby gdzieś widziana.Dałem wszystko, co miałem...Czy to za mało, żeby uratować miłość?Tak, czy inaczej - już po wszystkim.Tak, czy inaczej - Tobie się udało.Tak, czy inaczej - twarz, jakby gdzieś widziana, ale obca już...Czy zniosę jeszcze jeden dzień...Tak dawno już nie kochałem...Tak dawno jestem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.06.2005 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 http://img91.imageshack.us/img91/5875/sessiongabrielns8.jpg Peter Gabriel 3, rok 1980 Strona druga, utwór ostatni. Biko September '77Port Elizabeth weather fineIt was business as usualIn police room 619Oh Biko, Biko, because BikoOh Biko, Biko, because BikoYihla Moja, Yihla Moja-The man is dead When I try to sleep at nightI can only dream in redThe outside world is black and whiteWith only one colour deadOh Biko, Biko, because BikoOh Biko, Biko, because BikoYihla Moja, Yihla Moja-The man is dead You can blow out a candleBut you can't blow out a fireOnce the flames begin to catchThe wind will blow it higherOh Biko, Biko, because BikoYihla Moja, Yihla Moja-The man is dead And the eyes of the world arewatching nowwatching now Biko Wrzesień 1977, Port Elisabeth, ładna pogodaTradycyjne zajęcia odbywały sięW pokoju policyjnym numer 619.Biko... Biko...Człowiek nie żyje. Kiedy staram się usnąć w nocyMogę śnić tylko na czerwonoŚwiat na zewnątrz jest czarno-białyA tylko jeden z tych kolorów jest martwyBiko... Biko...Człowiek nie żyje. Możesz zdmuchnąć świecęAle nie uda ci się zdmuchnąć ogniaGdy tylko płomień się rozpaliWiatr wzniesie go ku górze.Biko... Biko...Człowiek nie żyje. A oczy świata patrzą... patrzą teraz. tłum. Tomasz Beksiński Magazyn Muzyczny 5/1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.06.2005 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Poranne łzy(Wojciech Młynarski / Zbigniew Jaremko) Poranne łzySerdeczne przyjaciółki meW kolejnej biedzie znów odwiedzić wpadły mniePorannym łzomPróbuję opowiedziećJak to z nami jestJak to jest Chcę czułych słówTwój głos jest pełen zimnych nutDaremnie czekam na czułości choćby łutDlaczego chłód, nagły chłódZmienił serce twe?I raz po raz wtórują miPoranne łzy... kap..kap... Kto życie zna pociesza mnie, Pociesza mnie, że nie ja jedna pytam takI jeszcze cień, nadziei cieńŻe serce me doczeka się na swój świąteczny dzień Wśród czułych słów Słów pełnych najcieplejszych nutAch, nie mnie jednej się przydarzył taki cudŻe zniknął chłód, nagły chłódŚwiąteczny nastał dzieńRozchmurzyl się poranek złyI nie powrócą już Poranne łzy... śpiewały - najpierw Krystyna Prońko, a potem Anna Maria Jopek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts