ponury63 26.10.2005 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 http://www.musiq.pl/images/40/Bruce_Springsteen_Nebraska.jpg Bruce Springsteen, LP Nebraska, rok 1982. "State trooper" New Jersey Turnpike ridin' on a wet night 'neath the refinery's glow, out where the great black rivers flowLicense, registration, I ain't got none but I got a clear conscience'Bout the things that I done Mister state trooper, please don't stop mePlease don't stop me, please don't stop me Maybe you got a kid, maybe you got a pretty wifethe only thing that I got's been both'rin' me my whole life Mister state trooper, please don't stop mePlease don't stop me, please don't stop me In the wee wee hours your mind gets hazy, radio relay towers lead me to my babyRadio's jammed up with talk show stationsIt's just talk, talk, talk, talk, till you lose your patience Mister state trooper, please don't stop meHey, somebody out there, listen to my last prayerHiho silver-o, deliver me from nowhere "Panie posterunkowy" Noc coraz gęstsza, deszcz za szybą szumi Mijam rafinerii blask, jadąc gdzie rzeki ciemny pas Dowód, prawo jazdy - nie mam nic przy sobie Lecz sumienie mam czyste Nie zrobiłem nic wbrew prawu Panie policjancie, pozwól jechać dalej Nie zatrzymuj mnie, panie posterunkowy Może masz syna i piękna żona czeka w drzwiach A ja mam tylko problem, jak zmieścić się w tym życiu Panie policjancie, pozwól jechać dalejNie zatrzymuj mnie, panie posterunkowy Teraz po północy mózg masz jakby z waty Maszty radiostacji wiodą mnie do domu Radio wciąż gra, gra, to znów gada Tak gra, gra, gra, aż nie chce ci się słuchać Panie policjancie, pozwól jechać dalejHej, kimkolwiek jesteś, słuchaj jak cię proszę Zabierz mnie, zabierz, wyrwij z tej ciemności tłum. Marek Zgaiński i Jędrzej Polak do posłuchania [fragment] [0,24 MB] "Nebraska" I saw her standin' on her front lawn just twirlin' her batonMe and her went for a ride sir and ten innocent people died From the town of Lincoln Nebraska with a sawed off 410 on my lapThrough to the badlands of Wyoming I killed everything in my path I can't say that I'm sorry for the things that we doneAt least for a little while sir me and her we had us some fun The jury brought in a guilty verdict and the judge he sentenced me to deathMidnight in a prison storeroom with leather straps across my chest Sheriff when the man pulls that switch sir and snaps my poor head backYou make sure my pretty baby is sittin' right there on my lap They declared me unfit to live said into that great void my soul'd be hurledThey wanted to know why I did what I didWell sir I guess there's just a meanness in this world "Nebraska" Zobaczyłem ją przed domem, na trawniku w świetle dnia Ruszyliśmy na przejażdżkę i kilku ludzi gryzie piach Prosto z miasta Lincoln, Nebraska, z małą strzelbą w wielki świat Usuwałem z naszej drogi, to co było nam nie w smak Nie chcę mówić, że żałuję za swe czyny, wierzcie mi To zabawne było nawet przeżyć tak tych kilka dni Sąd rozpatrzył moją sprawę i skazano mnie na śmierć W ciasnej celi o północy czuję już jej chłodny wiew Szeryf wcisnął mały guzik i prąd chwycił mnie za kark Ma dziewczyna, jestem pewien, znów siedziała blisko tak Oni mówią gdzieś z daleka - tacy nie mają prawa żyćChcieli poznać motyw zbrodni, myślę że na tym świecie to normalna rzecz tłum. Marek Zgaiński i Jędrzej Polak do posłuchania [fragment] [0,24 MB] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.10.2005 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Noc coraz gęstsza, deszcz za szybą szumi Mijam rafinerii blask, jadąc gdzie rzeki ciemny pas znam to miejsce , noca jest piekne , tuz obok jest lotnisko Wrazenie kiedy sie jedzie noca i akurat siada samolot jest super NJ Turnpike to autostrada stanowa State trooper to oficer stanowy , a nie taki zwykly policjant , taki kazdego moze zatrzymac nawet Bruce'a To tak tylko gwoli scislosci Przy okazji dzieki za probki Marillion , moze sie ktos zarazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.10.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 A czy znasz Ty te kawiarnie (w całym świecie takich nie ma)Gdzie dzień cały marnie gwarnieWałkoni się cud-bohema. Tam wre życie, kipi, tryskaW dymy chmurze tytoniowej Myśli płoną tam ogniskaChlebuś piecze sie duchowy... poszwędałam się trochę po krakowskim Kazimierzu.Tam naprawdę czas inaczej płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.10.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 TSA 51 Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacieluOdszedłeś bo byłeś słaby jak suchy liśćDziś możemy dotknąć się naszymi pustymi duszamiObnażyć swe oszustwa i nasze wypalone sumieniaJuż nikogo nie dręczą nasze mdłe spojrzeniaDziś jesteśmy nareszcie sami w ten listopadowy wieczórIdąc jesienną aleją szukam Ciebie, mój przyjacieluChce być tylko z Tobą przez kilka małych chwilPomóż mi przywołać tamte lata, ożywić śpiących ludziPomóż mi pokonać smutek, który pozostał gdy nagle odszedłeśJuż nikogo nie dręczą nasze mdłe spojrzeniaDziś jesteśmy nareszcie sami w ten listopadowy wieczór... Idąc jesienną aleją, szukam ciebie mój przyjacieluChcę być tylko z tobą, przez kilka małych chwilPomóż mi przywołać dawne lata, ożywić śpiących ludziPomóż mi, pomóż mi pokonać smutekKtóry pozostał, gdy nagle odszedłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.11.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Harlem ...Że naj... pojmij, że pora, iść w dwie strony trzebaprzez las umarłych snów i słów, że, najzerwane ślady stóp, nie doszły niebagipsowy głuchy raj, w nim chcesz to trwaj wilki drapieżnych rąk ofiary węsząprzedmioty szczerzą kły, świat zły jak mybezradnie krąży czas, zegary w miejscubolesny stały dźwięk, to lęk, nasz lęk pamiętam miało być, pamiętam że mówiłeśdemona grymas dzień ten madiabelski pędzi młyn z niszczącą siłąi nowe dno jest bliżej dna z popiołów jakiś świat znów lepić trzebanowych doczekać snów i słów że, najodciskać ślady stóp w drodze do niebabyć pastwą nowych złud że cud, czy cudobrazy, wizje łyka ogieńnadzieja chwyta co się dato jasne twarze, twarze drogiepochłania wciąż mgła Kora Rozmawiałem z korą drzew, ona drzewo dobrze zna,Powiedziała cicho: 'dotknij ręką nieba'.Wyciągnąłem w górę ręce, niebo dało ciepły deszcz,Zwariowałem, jakby deszczu było trzeba. Zapytałem kiedyś wróżkę, czy mi nie zabraknie sił,'Nie zabraknie, tylko dotknij ręką nieba'.Rozrzuciła karty wkoło, ja wybrałem jedną z nich,Skąd wiedziałem, że tej jednej tylko trzeba?... Prowadzi mnie od lat niewidzialna siła,Która nadaje sens i każe trwać.Niewiele mam, tak mało, a przecież tyle,Dlatego wiem, co chciał powiedzieć wiatr. Policzyłem kiedyś wszystko, co mi dało dobry znak,Pod stopami jeszcze mocniej czułem ziemię.Wyciągnąłem w górę ręce, padał boski, dobry deszcz,Już wiedziałem, nigdy, nigdy się nie zmienię. Każdy rok i każdy dzień ma jakiś sens.Każdy śmiech i cichy płacz nie dziwią mnie.Rzeki szum, kamienia szept rozumiem jużBez słów, bez żadnych zbędnych słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.11.2005 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Waterboys A girl called Johnny I remember johnny - hey! Johnny come lately I remember her shoes like a ballerina A girl called johnny who Changed her name when she Discovered her choice was to Change or to be changed I remember a girl called johnny Black as hell and white as a ghost "don?t talk about life or death" She said "i?ve had enough of both" A girl called johnny who was not scared They?d have torn her to pieces but Who would dare? I remember a girl called johnny The train came to town, boy she got on it With no looking back, with not a word If she said goodbye, well I never heard But the noise goes on The noise, the jazz And the truth is in somebody else?s hands And the house that a girl called johnny built Is now just ashes and sand Waterboys Fisherman's blues I wish I was a Fisherman, tumbling on the sea, Far away from dry land and it's bitter memories, Casting out my sweet nets, with abandonment and love, love's feeling bearing down on me, and a starry sky above, With light in my head, and you in my arms, ooh, hoo, hoo, ooh, hoo, hoo. I wish I was the brakeman on a hurtling fever train, Crashing headlong into the heartland, like a cannon in the rain, The beating of the sleepers and the burning of the coal Watching the towns flashing by, on a night that's full of soul With light in my head, and you in my arms, ooh, hoo, hoo, ooh, hoo, hoo. No more I will be loosened from bonds that hold me fast, and these chains all around me will fall away at last, and on that fine April day I will take thee in my arms, I will ride on that train, I will be that fisherman, With light in my head, and you in my arms, ooh, hoo, hoo, ooh, hoo, hoo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.11.2005 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Sinead O'Connor Thank you for hearing me Thank you for hearing me Thank you for hearing me Thank you for hearing me Thank you for hearing me Thank you for loving me Thank you for loving me Thank you for loving me Thank you for loving me Thank you for seeing me Thank you for seeing me Thank you for seeing me Thank you for seeing me And for not leaving me And for not leaving me And for not leaving me And for not leaving me Thank you for staying with me Thank you for staying with me Thank you for staying with me Thank you for staying with me Thanks for not hurting me Thanks for not hurting me Thanks for not hurting me Thanks for not hurting me You are gentle with me You are gentle with me You are gentle with me You are gentle with me Thanks for silence with me Thanks for silence with me Thanks for silence with me Thanks for silence with me Thank you for holding me And saying "I could be" Thank you for saying "Baby" Thank you for holding me Thank you for helping me Thank you for helping me Thank you for helping me Thank you, thank you for helping me Thank you for breaking my heart Thank you for tearing me apart Now I've a strong, strong heart Thank you for breaking my heart Sinead O'Connor John i love you John I love you I'm ever so fond of you Will you wait for me 'Til I am heavenly Oh there's much work to do But I love you Oh you're tender Your name's a whisper I let tears fall like rain Apple-sized they were All over her And through all of those times When you could have died This is what you find There's life outside your mother's garden There's life beyond your wildest dreams There hasn't been any explosion We're not spinning like Dorothy If you look now then you'll see why Don't be afraid to cry This time don't let yourself fly Child Pick up those dancing shoes Kick off those wedding blues These are the ways You can choose Child you're tender Your name's a whisper There's life outside your mother's garden There's life beyond your wildest dreams There hasn't been any explosion We're not spinning like Dorothy And if you look now then you'll see why Don't be afraid to cry This time don't let yourself fly Child Pick up those dancing shoes Kick off those wedding blues These are the ways You can choose Child I love you I'm ever so fond of you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.11.2005 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Pink Floyd Shine on you crazy diamond part 1-5 Remember when you were young, You shone like the sun. Shine on you crazy diamond. Now there's a look in your eyes, Like black holes in the sky. Shine on you crazy diamond. You were caught on the crossfire Of childhood and stardom, Blown on the steel breeze. Come on you target for faraway laughter, Come on you stranger, you legend, you martyr, and shine! You reached for the secret too soon, You cried for the moon. Shine on you crazy diamond. Threatened by shadows at night, And exposed in the light. Shine on you crazy diamond. Well you wore out your welcome With random precision, Rode on the steel breeze. Come on you raver, you seer of visions, Come on you painter, you piper, you prisoner, and shine! Shine on you crazy diamond (Part 6-9) Nobody knows where you are, How near or how far. Shine On You Crazy Diamond. Pile on many more layers And I'll be joining you there. Shine On You Crazy Diamond. And we'll bask in the shadow Of yesterday's triumph, And sail on the steel breeze. Come on you boy child, You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.11.2005 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Pink Floyd If Gdyby Gdybym był łabędziem, odleciałbym Gdybym był pociągiem, spóźniłbym się A gdybym był dobrym człowiekiem Rozmawiałbym z tobą częściej Gdybym zasnął, śniłbym Gdybym się przestraszył, schowałbym się A gdybym zwariował Proszę, nie podłączajcie się do mojego mózgu Gdybym był księżycem, byłbym zimny Gdybym był prawem, naginałbym się A gdybym był dobrym człowiekiem Zrozumiałbym przestrzenie między przyjaciółmi Gdybym był samotny, płakałbym Gdybym był z tobą, byłbym w domu i suchy A gdybym zwariował Czy pozwolisz mi się znów przyłączyć do gry? Gdybym był łabędziem, odleciałbym Gdybym był pociągiem, spóźniłbym się A gdybym był dobrym człowiekiem Rozmawiałbym z tobą częściej i jedna z piekniejszych Pink Floyd Time Tykanie zegara wypełnia chwile szarego dnia Marnujesz i trwonisz godziny, które otrzymałeś Okopujesz się na kawałku ziemi w rodzinnym miasteczku Czekając na coś lub na kogoś, kto pokaże ci drogę Masz dość leżenia w promieniach słońca Zostajesz w domu, by oglądać deszcz Jesteś młody, a życie jest długie I masz trochę czasu do zabicia Pewnego dnia odkryjesz, że minęło dziesięć lat Nikt nie powiedział ci, kiedy biec, przegapiłeś sygnał na start Więc biegniesz i biegniesz, by zrównać się ze słońcem Lecz ono zachodzi Pędzi wokoło, by znów ukazać się za Tobą Właściwie jest takie samo, ale ty jesteś starszy Masz krótszy oddech i z każdym dniem zbliżasz się do śmierci Każdy rok staje się krótszy, na nic nie znajdujesz czasu Plany też się nie spełniają Lub kończą się skrawkiem zabazgranej kartki Pozostajesz w cichej rozpaczy — po angielsku Czas już minął, piosenka się skończyła Myślałem, że mam więcej do powiedzenia Pink Floyd Two Suns In The Sunset Dwa słońca jednego zmierzchu W lusterku widzę, jak słońce chowa się Tonie za mostami na tej drodze I myślę o tych wszystkich dobrych rzeczach Których dokończyć nie zdołaliśmy I mam takie dziwne przeczucia Potwierdzające się podejrzenia Że holocaust jest tuż, tuż… Przeżarty rdzą łańcuszek co trzyma korek Który powstrzymuje gniew… Pęka… I oto nagle znów jest dzień! Słońce jest na wschodzie, chociaż nastał już dnia kres Dwa słońca jednego zmierzchu Hmm… Może rodzaj ludzki się rozpada… Jak w chwili, gdy hamulce puszczają I ześlizgujesz się prosto na wielką ciężarówkę Twój strach rozciąga ten moment w nieskończoność I już nigdy nie usłyszysz ich głosów I już nigdy nie zobaczysz ich twarzy Prawo już dla ciebie nie istnieje I gdy topi się szyba Twe łzy zamieniają się w parę Tylko węgiel pozostaje W końcu pojmuję Uczucia tych niewielu Diamenty i popioły Wrogowie i przyjaciele W obliczu końca wszyscyśmy równi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.11.2005 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Pink Floyd The Final Cut Ostatnie cięcie Poprzez potężne okulary i steranymi oczyma Ledwie dostrzec potrafię czym ta chwila jest I daleki od unoszenia się w czystych, nieskalanych niebach Osuwam się w głąb tej dziury, w której tkwię Jeśli uda ci się przebyć pole minowe Pokonać psy i oszukać zimne, elektroniczne oczy I jeśli przemkniesz obok strzelby w korytarzu Wystukasz kombinację liczb, otworzysz lufcik… A jeśli będę w środku, powiem ci jak to jest tam, za ścianą Jest taki gość, co miał niesamowite zwidy Kochał się z dziewczynami z czasopism Zastanawia się czy sypiasz ze swoją nową wiarą Czy ktoś mógłby go pokochać Czy to tylko taki szalony sen? A gdybym pokazał ci moją mroczną stronę… Czy wciąż tuliłabyś mnie, w tę noc? A gdybym otworzył przed tobą me serce I pokazał ci me słabości… Cóż uczyniłabyś wtedy? Sprzedałabyś ten temat „Rolling Stone”? Zabrałabyś dzieci, odeszła… I zostawiła mnie samego? I uśmiechała się pocieszająco Szepcząc przez telefon… Przysyłałabyś mi paczki? Czy przygarnęła do swego domu? Myślałem, że trzeba było obnosić swe obnażone uczucia Myślałem, że trzeba było zedrzeć kurtynę w dół Trzymałem ostrze w drżących dłoniach Przygotowywałem się by to zrobić lecz rozległ się dźwięk telefonu Nigdy nie miałem odwagi wykonać ostatniego cięcia… Pink Floyd One Of The Few Jeden z niewielu Kiedy jesteś jednym z niewielu którzy lądują na czterech łapach Co możesz zrobić, by połączyć koniec z końcem? Uczyć Niech zwariują, niech panikują, niech dodadzą wreszcie dwa do dwóch Niech poczują, jak to jest być mną, jak to jest być tobą, niech robią to co im nakażesz, Niech się śmieją, niech wyją, niech położą się i wyzdychają… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.11.2005 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Pink Floyd The Post War Dream Powojenny sen Powiedz szczerze, powiedz dlaczego ukrzyżowano Jezusa? Czy to dlatego nasz tata umarł? Czy to przez ciebie? A może przeze mnie? Czy oglądałem zbyt dużo telewizji? Czy w twoim oku nie widzę czasem iskierki oskarżenia? Gdyby te Żółtki nie były takie zręczne w budowaniu statków Podwórza wciąż byłyby otwarte… Ale chyba niespecjalnie im się podoba Tam, pod tym ich wschodzącym Słońcem Z tymi wszystkimi dzieciakami odbierającymi sobie życie No i cóż zrobiliśmy? Maggie, cóż my zrobiliśmy Cóż zrobiliśmy z Anglii? Może powinniśmy wrzeszczeć, może powinniśmy się drzeć: „No i gdzie podział się powojenny sen?” Maggie, Maggie cośmy zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.11.2005 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Elvis Costello Shipbuilding Is it worth it A new winter coat and shoes for the wife And a bicycle on the boy's birthday It's just a rumour that was spread around town By the women and children Soon we'll be shipbuilding Well I ask you The boy said 'DAD THEY'RE GOING TO TAKE ME TO TASK BUT I'LL BE BACK BY CHRISTMAS' It's just a rumour that was spread around town Somebody said that someone got filled in For saying that people get killed in The result of this shipbuilding With all the will in the world Diving for dear life When we could be diving for pearls It's just a rumour that was spread around town A telegram or a picture postcard Within weeks they'll be re-opening the shipyards And notifying the next of kin Once again It's all we're skilled in We will be shipbuilding WITH ALL THE WILL IN THE WORLD DIVING FOR DEAR LIFE WHEN WE COULD BE DIVING FOR PEARLS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 15.11.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 http://www.tvp.pl/_zdjete/opole/mp3/KOROWOD.mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.11.2005 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Joy Division Passover This is a crisis I knew had to come Destroying the balance I'd kept Doubting, unsettling and turning around Wondering what will come next Is this the role that you wanted to live? I was foolish to ask for so much Without the protection and infancy's guard It all falls apart at first touch Watching the reel as it comes to a close Brutally taking its time People who change for no reason at all It's happening all of the time Can I go on with this train of events? Disturbing and purging my mind Back out of my duties, when all's said and done I know that I'll lose every time Joy Division The Eternal Procession moves on, the shouting is overPraise to the glory of loved ones now goneTalking aloud as they sit round their tablesScattering flowers washed down by the rainStood by the gate at the foot of the gardenWatching them pass like clouds in the skyTry to cry out in the heat of the momentPossessed by a fury that burns from insideCry like a child though these years make me olderWith children my time is so wastefully spentBurden to keep, though their inner communionAccept like a curse an unlucky dealLaid by the gate at the foot of the gardenMy view stretches out from the fence to the wallNo words could explain, no actions determineJust watching the trees and the leaves as they fall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.11.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Blues o starych sąsiadach J. Hnatowicz, A. Sikorowski Powiedz, sąsiedzie, jak Ci się wiedzieZa ścianą, która ponoć uszy maMówią, że w świecie wielkie zamiecieMoże ich tutaj nie przyniesie wiatr Wpadnij na chwilę, wieści mam tyleIle się razy mąż generał śniłPodam herbatę z lipowym kwiatemI konfitury z przedwojennych dni Pogawędzimy sobie niecoKart zapytamy, co nas czekaStarzy znajomi skądś przylecąMoże się uda nie narzekać Wybacz spóźnienie, już się nie zmienięAle pamiętam, co to gest i szykKwiat w butonierce, na dłoni serceI po kryjomu gdzieś nalewki łyk Nalewka złota, życia ochotaRadości siostra i do tańca zewRuszę do tańca lekko na palcachNo, może całkiem lekko to już nie Wpadnij na chwilę, wieści mam tyleIle się razy mąż generał śniłPodam herbatę z lipowym kwiatemI konfitury z przedwojennych dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.12.2005 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 http://www.plfoto.com/mini/618013.jpghttp://www.plfoto.com/mini/618013.jpghttp://www.plfoto.com/mini/618013.jpghttp://www.plfoto.com/mini/618013.jpghttp://www.plfoto.com/mini/618013.jpg Dwadzieścia pięć lat temu zginął John Lennon John Lennon "Isolation" People say we got it made don't they know we're so afraidWe're afraid to be alone, everbody got to have a homeIsolation Just a boy and a little girlTrying to change the whole wide worldIsolation All the world is a little townEverybody trying to put us downIsolation I don't expect you to understandAfter you caused so much painBut the again you're not to blameYour just a human, a victim of the insane We're afraid of everyone, afraid of the sunIsolation The sun will never disappearBut the world may not have many yearsIsolation "Woman is the nigger of the world" Woman is the nigger of the worldYes she is... think about itWoman is the nigger of the worldThink about it... do something about it We make her paint her face and danceIf she won't be slave, we say that she don't love usIf she's real, we say she's trying to be a manWhile putting her down we pretend that she is above us Woman is the nigger of the world... yes she isIf you don't belive me take a look to the one you're withWoman is the slaves of the slavesAh yeah... better scream about it We make her bear and raise our childrenAnd then we leave her flat for being a fat old mother thenWe tell her home is the only place she would beThen we complain that she's too unworldly to be our friend Woman is the nigger of the world... yes she isIf you don't belive me take a look to the one you're withWoman is the slaves of the slavesYeah (think about it) We insult her everyday on TVAnd wonder why she has no guts or confidenceWhen she's young we kill her will to be freeWhile telling her not to be so smart We put her down for being so dumb Woman is the nigger of the world... yes she isIf you don't belive me take a look to the one you're withWoman is the slaves of the slavesYes she is... if you belive me, you better scream about it. We make her paint her face and danceWe make her paint her face and dance We make her paint her face and dance "Woman" Woman, I can hardly express,My mixed emotion at my thoughtlessness,After all I'm forever in your debt, And woman, I will try to express,My inner feelings and thankfullness, oooh well, well,oooh well, well, Woman, I know you understandThe little child inside the man,Please remember - my life is in your hands.And woman, hold me close to your heart,However, distant don't keep us apart,After all it is written in the stars,oooh well, well,oooh well, well, Woman please let me explain,I never meant to cause you sorrow or pain,So let me tell you again and again and again,I love you (yeah, yeah) now and forever,I love you (yeah, yeah) now and forever,I love you (yeah, yeah) now and forever,I love you (yeah, yeah).... "Love" Love is real, real is loveLove is feeling, feeling loveLove is wanting to be loved Love is touch, touch is loveLove is reaching, reaching loveLove is asking to be loved Love is youYou and meLove is knowingwe can be Love is free, free is loveLove is living, living loveLove is needed to be loved Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.12.2005 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Nowojorczycy i turyści wspominają Johna Lennona ARTYKUL Z POLONIJNEJ GAZETY W 25. rocznicę śmierci Johna Lennona tysiące ludzi zgromadziło się na poświęconym mu placu w Central Parku. "Pamiętam wywiad z Lennonem, który przeczytałem w jednej z londyńskich gazet na początku grudnia 1980 - powiedział "Nowemu Dziennikowi" Pat Clark, turysta z Anglii, który do Central Parku przybył ze swoją przyjaciółką Ken Baker. - Dziennikarz zapytał go, czy zamierza kiedyś wrócić do Anglii. John odpowiedział, że do Anglii zawsze może wpaść, na przykład za miesiąc. Tydzień później już nie żył". 8 grudnia 1980 roku Mark David Chapman zaczaił się na swojego idola przy wejściu do budynku Dakota na rogu Central Park West i 72 Street, w którym eks-Beatles miał swój apartament. Gdy zobaczył Lennona, wyciągnął z kieszeni rewolwer, zawołał "John" i oddał w jego kierunku cztery śmiertelne strzały. W czwartek setki osób od samego rana przychodziły na położony kilkadziesiąt metrów od miejsca tragedii Strawberry Fields w Central Parku. Na umieszczonej w parkowej dróżce gwieździe z napisem "Imagine" (jedna z najgłośniejszych kompozycji Lennona napisana już po rozpadzie Beatlesów), fani w różnym wieku kładli kwiaty, znicze, zdjęcia, a nawet listy do swojego idola. Tradycyjnie nie zabrakło także elementów pacyfistycznych, takich jak ułożona z małych świeczek "pacyfka". Zgromadzeni miłośnicy geniuszu Lennona śpiewali też jego piosenki. Do chóru dziecięcego, który a capella zaśpiewał "Imagine", dołączył Michel Desjardin wraz z 12-letnim synem Philipem. "Przyjechaliśmy tu specjalnie na tę okazję z Nowego Brunszwiku w Kanadzie. Wychowałem się na muzyce Lennona, a teraz słucha jej mój syn - mówi Michel. - Pamiętam ten dzień, 8 grudnia 25 lat temu. Płakałem, kiedy dowiedziałem się o jego bezsensownej śmierci". Philip, który tak zafascynował się idolem z czasów młodości swojego ojca, że aż zapuścił włosy, słucha muzyki Beatlesów na okrągło. "Oprócz tego zacząłem uczyć się grać na gitarze. Chciałbym kiedyś porządnie zagrać parę jego piosenek". John Lennon pokochał Nowy Jork i właśnie tu postanowił zamieszkać na stałe. Jak napisał w jednej ze swoich piosenek, to właśnie tu odnajdywał utraconą kiedyś samotność. http://img15.imageshack.us/img15/1364/ny230720050078tj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.12.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 "Ratujmy co się da" Muzyka: Romuald LipkoTekst: Bogdan Olewicz Za horyzontem wielka korona górNa karoserii różowieje kurzOdsuwasz dach, w rękę łapiesz wiatrPowiedz prawdę, ile lat mnie kochasz?Droga ucieka, noga już ciężka jestOpór, decha i z oczu znika senBędzie nam najbliższych czasem brakSpalone mosty to najlepszy w życiu start Ratujmy co się daObróćmy jeszcze razKalejdoskop Wóz tnie powietrze, jak nóż weselny tortW najbliższym mieście każę obudzić dzwonZa marzenia słono płaci sięLecz życie tak niepowtarzalne jestWyciągasz palce wtedy, gdy zmieniam biegGdzieś zniknął pancerz, który krępował mnieWolność ma tak śmiesznie słony smakMnie też żal tamtych, zakręconych lat Ratujmy co się daObróćmy jeszcze razKalejdoskop Pamiętam, jak do miasta razZjechał na dzień wielki cyrkPo przedstawieniu byłaś złaBo chciałem w świat z cyrkiem iśćNa karuzelę musiałem cię wziąćBy pęd osuszył ci łzyTunel miłości jak noc objął nasPocałowałaś mnie tam pierwszy razObiecywałaś pół nieba mi daćWyjechał cyrk, a ty z nim zniknęłaś Odrosła trawa, gdzie stał diabelski młynPo czterech latach wróciłaś, ale z kimśWnet zrozumiałem, że ja tylko tracę czasI wyjechałem, by pokazać na co mnie stać Co za historia, w powietrzu wisi kiczW promieniach słońca blacha jak złota lśniKażdy nit w silniku cały drżyWszyscy pragną szczęśliwego końca Twoja sukienka przed czasem zdradza miTo, co mnie czeka, być może jeszcze dziśPrzez dziesięć lat wyśniłem dzień po dniuWielką ucieczkę, najdłuższą drogę do twych... Za horyzontem niepewność czeka nasGnamy jak pocisk prosto w objęcia dniaOdsuwasz dach i w rękę łapiesz wiatrPowiedz mi prawdę, ile lat mnie kochasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.12.2005 00:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 ..jest taka wersja "Silent night" w wykonaniu duetu Simon i Garfunkel, w której radio jest istotnym elementem... Przy wtórze cicho śpiewanej kolędy słychać dźwięki wiadomości wieczornych, coraz głośniejsze i bardziej natarczywe.... http://simon-and-garfunkel.org/img/03.jpg Simon and Garfunkel, LP Parsley, Sage, Rosemary and Thyme, rok 1966 "7 o'clock news / Silent night"[trad. (J. Mohr / F. Gruber) / P. Simon] Silent nightHoly nightAll is calmAll is brightRound yon virgin mother and childHoly infant so tender and mildSleep in heavenly peace, sleep in heavenly peace. This is the early evening edition of the news.The recent fight in the House of Representatives was over the open housing section of the Civil Rights Bill. Brought traditional enemies together but it left the defenders of the measure without the votes of their strongest supporters. President Johnson originally proposed an outright ban covering discrimination by everyone for every type of housing but it had no chance from the start and everyone in Congress knew it. A compromise was painfully worked out in the House Judiciary Committee.In Los Angeles today comedian Lenny Bruce died of what was believed to be an overdose of narcotics. Bruce was 42 years old.Dr. Martin Luther King says he does not intend to cancel plans for an open housing march Sunday into the Chicago suburb of Cicero. Cook County Sheriff Richard Ogleby asked King to call off the march and the police in Cicero said they would ask the National Guard to be called out if it is held. King, now in Atlanta, Georgia, plans to return to Chicago Tuesday.In Chicago Richard Speck, accused murderer of nine student nurses, was brought before a Grand Jury today for indictment. The nurses were found stabbed an strangled in their Chicago apartment.In Washington the atmosphere was tense today as a special sub-committee of the House Committee on un-American activities continued its probe into anti-Viet Nam war protests. Demonstrators were forcibly evicted from the hearings when they began chanting anti-war slogans.Former Vice-President Richard Nixon says that unless there is a substantial increase in the present war effort in Viet Nam, the U.S. should look forward to five more years of war. In a speech before the Convention of the Veterans of Foreign Wars in New York, Nixon also said opposition to the war in this country is the greatest single weapon working against the U.S.That's the 7 o'clock edition of the news. Goodnight. fragment [29 sek.] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.01.2006 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Elvis_Presley_1970.jpg/180px-Elvis_Presley_1970.jpg Elvis Presley ....gdyby żył, skończyłby dzisiaj 70 lat.... "I remember Elvis Presley"Danny Mirror Last night I turned radio on for the midnight newsSuddenly... I thought I'd died of a broken heartWhen I heard the announcer say: "The great rock singer Elvis Presley, also known as 'The King'Just died in a hospital in Memphis, Tennessee USA, at the age of 42 years..." I remember Elvis PresleyLord, how I love to hear him sing!So I'll adore him just for everFor he's the one and only KingI remember Elvis PresleyAnd he won't ever set me freeLike he was singing "Now or never"He's just a golden memory.Good luck charm is not for ever.Good luck songs we need 'em everAgain, again I'll play your songs'cause in my mind you haven't gone "Are you lonesome tonight? Do you miss me tonight?Tell me dear are you lonesome tonight?" I remember Elvis PresleyLord, how I love to hear him sing!My dear friend I won't forget youWhen I need you I can hear you, King Though I don't know where or when, There'll be a day we meet again. "Wise man say only fools rush inBut I can't help falling in love again" Elvis Presley - I wanna thank you for all the happinessYou gave so many people all over the world during many, many years.I remember the disc-jockey was playing "Jailhouse Rock"When I had my first date with a beautiful girl...And since that evening you've been my friend, Elvis... I remember Elvis PresleyLord, how I love to hear him sing!So I'll adore him just for everFor he's the one and only KingLike he was singing "Now or never"He's just a golden memory. So I'll adore him just for everHe's just a golden memory. Tłumaczenia kilku piosenek Króla i tej, która powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts