januszek 06.09.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 jaki strop wykonaliście lub zamierzacie i co było powodem takiego a nie innego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 06.09.2002 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Teriva - bo szybciej schnie niż lany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 06.09.2002 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 teriva to taki gęstożebrowany z pustakami betonowymi ?a co myślisz o fercie lub innym podobnym gęstożebrowym ceramicznym. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: januszek dnia 2002-09-06 11:52 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 06.09.2002 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Teriva (właśnie go już 8 dzień podlewam) - po pierwsze bo miałem go w projekcie. Po drugie bo lżejszy i jakoś podświadomie wzbudził moje większe zaufanie niż lany (nad którym się zastanawiałem bo majster mówił, że najtańszy). Na belki i pustaki stropowe (kermazytobeton) wydałem 2500 zł (na ok. 80 m2 stropu). Beton i zbrojenia na monolit wyszłyby pewnie niewiele mniej. Mówią też, że Teriva bardziej tłumi hałas niż monolit. No i na pewno ma lepszą izolacyjność cieplną, choć przy użytkowanym poddaszu nie ma to chyba większego znaczenia, bo i tak ciepło zostanie w domu. Innymi stropami sobie głowy nie zaprzątałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts