Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres polerowany i matowy-polaczyc te dwa rodzaje?

kasiapro1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też się zastanowiam nad takim połączeniem, gres polerowany wizualnie jest moim zdaniem piękny.... boję się tylko jego walorów użytkowych (śliski itp...) - wszystkie wątki na forum o gresie polerowanym przeczytam i dalej nie umiem podjąć decyzji... :( (a czasu coraz mniej)..., więc też się zastanawiałam nad pomieszaniem tych dwóch rodzajów gresów (w wiatrołapie np. ze zdecydowaną przewagą gresu matowego)

ja tez mam takie dylematy z przyczyn tych samych co Wy - czyli podoba mi sie polerowany, ale dyskfalifikuja go cechy uzytkowe. Zamierzam wiec polozyc gres matowy albo szkliwiony nie polerowany, a z polerowanego zrobie tylko "zaznaczenia" - pasy pod oknem lub przy scianach, wokol kominka itp

Też położę u siebie gres ale tylko polerowany. Zaczęłam sprawdzać i większości wielkich centrów handlowych jest gres polerowany. Gdyby był taki śliski jak o nim mówią to by nie kładziono tego w miejscach publicznych. A przecież w domu tak ogólnie nie ma błota czy wody a w sklepach błota może być sporo. Myślę że będzie tak samo śliski jak np. panele, na których moja córka niejednokrotnie się pośliznęła a nik nie mówi że panele są śliskie. A tak wogóle to dostałam ofertę na chiński gres polerowany za 59zł za metr. Chyba dobra cena?? :D

Gdyby był taki śliski jak o nim mówią to by nie kładziono tego w miejscach publicznych.

Też jestem takiego zdania. Chodziłam po gresie polerowanym w różnych sklepach i wcale nie był śliski.

W chwili obecnej właśnie taki kładziemy w naszym domku - hol, gabinet, kuchnia.

Ale żeby urozmaicić monotonię koloru, w beżowym gresie będziemy mieć ciemno-wiśniowe wstawki.

Jak znajdę chwilkę czasu, to może wkleję zdjęcie.

Czy te kafle maja takie dekory czy ktos to SAM wycina?Jaka to firma?

Płytki zostały docięte wg dostarczonego projektu przez firmę, więc kafelkarz nie miał na co psioczyć.

Wszystko ma podane jak "na talerzu", tylko układać :lol: :lol: :lol: .

No może nie zupełnie tak do końca, bo zabawy z tym trochę jest. Zwłaszcza ze znalezieniem tej właściwej, ale znakomicie daje sobie radę.

:wink: :wink: :wink: