kasiapro1 21.01.2005 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 A ten chinski trzyma sie wymiarow?I kto ci "powycinal" te wzory?Firma u ktorej kupowalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.02.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Gres chiński trzyma wymiar, jedyna róznica to grubość płytek chińskich i z Nowej Gali, ale tę różnicę da się zniwelować na kleju. Wzór wycięto nam w firmie, która właśnie zajmuje się wycinaniem róznych "bajerów" w płytkach. Wytną dosłownie wszystko, trzeba im tylko dostarczyć projekt. Robią to bardzo dokładnie i precyzyjnie. Efekt murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 03.02.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Jaka firma zajmuje się wycinaniem bajerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.02.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Jaka...? Od razu jakieś namiary i może przykładowe ceny..poproszę w naszych rejonach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.02.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 W Krakowie są napewno dwie takie firmy. Jedna to Pragma, link tutaj: http://www.pragma.krakow.pl/wgaleria_cr2.html, a do drugiej można dotrzeć przez firmę sprzedającą płytki -"Kamir", na Wielickiej. My korzystaliśmy własnie z Kamiru. Każdy projekt podlega indywidualnej wycenie, ale muszę przyznać, że nie jest to takie tanie . Z grubsza można przyjąć cenę ok 10zł/m bieżący cięcia, ale trzeba pamiętać, że jeden metr to właściwie dwa, bo płytki są dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.02.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Gres na parterze został już ułożony, brakuje jeszcze cokolików.Zapraszam: http://sonika.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=naszdomek&id=P2150217 http://sonika.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=naszdomek&id=P2150219 http://sonika.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=naszdomek&id=P2150221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapro1 15.02.2005 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Sonika!!!Pieknie,podoba mi sie,ale masz metrow do sprzatania-hihih,tez bym tyle chciala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 15.02.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 No, Sonika w końcu się doczekałam tych zdjęć Warto było czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.02.2005 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Dzięki za miłe słowa i cieszę się, że Wam się podoba. Trochę się bałam końcowego efektu, ale wyszło całkiem, całkiem. A sprzątania jest rzeczywiście trochę, ale kto go nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.02.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Sonika - jestem pod wrażeniem - wzór wygląda super. żebym wiedziała wcześniej, że tak można..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Sonika- bardzo , bardzo ladnie wyszła ta podłoga ... Właśnie jutro jade po gres i może tez sie skusze na takie wycinanki ... tylko w Opolu nie znam takich magików Gratuluję Ci - bardzo efektowna podłoga ( az Ci zazdtroszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.02.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 a oto, wspomniana instrukcja producenta (nowej gali) UwagiSpecjalnej pielęgnacji wymaga polerowana powierzchnia płytek. Proces polerowania polega na mechanicznym zeszlifowaniu wierzchniej warstwy płytki za pomocą specjalnych ściernic i uzyskania efektu "lustra". Ze względu na otwarcie mikroporów w procesie polerowania, producent zaleca stosowanie impregnacji powierzchni płytek polerowanych przy pomocy środków impregnujących renomowanych firm dostępnych na rynku w celu ułatwienia utrzymania podłogi w czystości w trakcie eksploatacji oraz zapobiegania plamienia płytek. Nie poleca się woskowania lub natłuszczania powierzchni płytek w celu zabezpieczenia przed brudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.02.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Dzięki dziewczyny. Czupurku - jestem pewna, że gres matowy i błyszczący będzie też super wygladać. My też tak chcieliśmy zrobić zanim odkryliśmy firmę "od wzorków". A w jakim kolorze będzie podłoga? Ew-ka, poszukaj, może jak nie w Opolu to gdzieś w okolicy? A jaki wzór byś chciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 17.02.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Byłam ostatnio w Hotelu, w którym było właśnie takie połączenie. Gres polerowany z matowym z przewagą matowego. Wyglądało to całkiem fajnie. Poniżej wklejam zdjęcie ale dokładniej możecie sobie to obejrzeć na ich stronie http://www.hotel-las.pl/vrlas.htm korzystając z "wirtual tour"http://www.hotel-las.pl/o_nas/recepcja_d.jpgte jasniejsze plamy to jest gres polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.02.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Sonika - kupiliśmy gres matowy z nowej gali najjaśniejszy (prezentuję poniżej) http://www.nowa-gala.com.pl/oferta/sl_01c.jpg gdzie niegdzie będzie przepleciony polerowanym. wczoraj zostały położone pierwsze 4m2 (w tym już 2 polerowane) i już widać niezły efekt. w miejsca dylatacji chcieliśmy dać listwy dekoracyjne, niestety 2m2 kosztowały ponad 2 tys. zł więc zrezygnowaliśmy i damy zwykłe, dylatacyjne listwy aluminiowe - myślę że też będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.02.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 szkoda, że nie wiem czy u nas jest firma od wzorków, bo jakby dać przyciętę elementy w innym kolorze byłoby wtedy zupełnie ekstra, tym bardziej, że gres będzie na 50m2 powierzchni otwartej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.02.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Czupurku,może poszukaj w Googlu. Jak jest w Krakowie to powinna być i w Szczecinie. U nas jest też otwarta przestrzeń - kuchnia, hol i mały pokoik przy wejściu.Ale jestem pewna, że nawet bez wzorków, gres polerowany z matowym będzie wyglądać super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 18.02.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Sonika twój hall jest super extra fantasticzastanawiam sie nad gresem na dole domkuw czesci salon+kuchnia+jadalnia+hall czy jakos specjalnie sie go uklada ???chyba mniejsze sa fugi co? podoba mi sie takze u Kasiorka w mieszkaniu - w saloniesuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.02.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Dzięki Kasztanka za miłe słowa. czy jakos specjalnie sie go uklada ??? my układaliśmy na 2mm fugę, bo nie chciałam ryzykować, że za jakiś czas mi popęka. Chyba bym się zapłakala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 18.02.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 my układaliśmy na 2mm fugę, bo nie chciałam ryzykować, że za jakiś czas mi popęka. Sonika napisz proszę o co to chodzi z tym (ewentualnym) popękaniem w przypadku układania bez fug. Myślę, że nie tylko mnie to interesuje. Dla mnie ma to o tyle większe znaczenie, że pod gresem będzie ogrzewanie podłogowe Pozdro Carl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts