Sonika 18.02.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Powiem tak: dwie osoby, tzn. glazurniki kamieniarz od schodów, niezależnie od siebie powiedzieli, że przy kładzeniu bezfugowym jest ryzyko póżniejszych problemów.Może nie od razu, ale może tak być np. po paru latach, bo podłoga pracuje.Poza tym, kładzenie bezfugowe to mit, bo tak naprawdę fuga i tak musi być, 1mm, ale musi. Chyba, że się kupi specjalnie kalibrowane i specjalnie drogie płytki - było gdzieś o tym. Przy fudze 1mm jest ryzyko, że za jakiś czas się zacznie wykruszać (fuga, nie płytki).Pisał również o tym Kasiorek w swoim wątku. Biorąc wszystko co powyższe pod uwagę, mamy 2mm fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 22.07.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Sonika jaką dałaś fugę??? Podaj kolor i firmę bardzo Cię proszę. Mam takie same płytki i stoje przed decyzja jaka fuga Bardzo dziękujeKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 22.07.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Sonika jaką dałaś fugę??? Podaj kolor i firmę bardzo Cię proszę. Mam takie same płytki i stoje przed decyzja jaka fuga Bardzo dziękujeKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.07.2005 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Sonika jaką dałaś fugę??? Podaj kolor i firmę bardzo Cię proszę. Mam takie same płytki i stoje przed decyzja jaka fuga Bardzo dziękuje Kasia KARO, fugi jeszcze nie dałam, bo czeka nas malowanie ścian. Będzie beżowa, tylko nie wiem czy jasna czy ciemna, ale chyba ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 23.07.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 mnie namawia glazurnk na brąz. Sama nie wiem. Ja chyba tez bym dała ciemny beż. Mój glazurnik mówi ze sie bedzie brudziło i najlepiej dac ciemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 25.07.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ja nie dawałbym zbyt ciemnej, bo będzie zza bardzo kontrastowała. dałbym 2 lub 3 tony ciemniejszą i zaimpregnował impregnatem firmy HGpolska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 25.07.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.07.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ja nie dawałbym zbyt ciemnej, bo będzie zza bardzo kontrastowała. dałbym 2 lub 3 tony ciemniejszą i zaimpregnował impregnatem firmy HGpolska. A jak to właściwie jest z tym impregnatem HG do fug? Masz doświadczenie? Ja chcę nim zaimpregnować białe fugi, ale mi glazurnik powiedział, że mogą być problemy, tzn. fugi będą wyglądać jak brudne. Czy on ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 mnie namawia glazurnk na brąz. Sama nie wiem. Ja chyba tez bym dała ciemny beż. Mój glazurnik mówi ze sie bedzie brudziło i najlepiej dac ciemna KARO1, zbyt ciemna fuga też wcale nie jest dobra, bo robią się na niej dla odmiany jasne naloty i przebarwienia...i tak źle i tak niedobrze Ja do swojego jasno beżowego gresu, użyłam fugi o ton ciemniejszej, spóbuję ją zaimpregnowć wspomnianym wyżej preparatem HG no i... pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 25.07.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 białych fug nigdy nie miałem i raczej nie będę miał a jedynie beżowe w różnych odcieniach, więc nic nie mogę powiedzieć o wyglądzie białych, natomiast wiem z doświadczenia, że beżowe fugi firmy Sopro wyglądają na niezmienione i te na podłodze w łazience nie przyjmują wcale brudu.Stosowałem "HG- super ochrona fug podłogowych i ściennych"Aby mieć mniej problemów z fugami należałoby stosować fugi epoksydowe, które są droższe, a nie te na bazie cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Oooo, to super, bo ja właśnie swój gresik zafugowałam beżową fugą Sopro (tzn. kafelkarz nie ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.07.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Oooo, to super, bo ja właśnie swój gresik zafugowałam beżową fugą Sopro (tzn. kafelkarz nie ja ) Joolu dobra kobieto, a którą konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Oooo, to super, bo ja właśnie swój gresik zafugowałam beżową fugą Sopro (tzn. kafelkarz nie ja ) Joolu dobra kobieto, a którą konkretnie? O choroba chyba nr. 32 ale jutro sprawdzę dokładnie i dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 26.07.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Moj kaflarz powiedzial ze najlepsza fuga kest Mapei a ten HR to lepiej nie kłasc bo on sie po jakims czasie kruszy i miedzy popekanie wchodzi brud i jest jeszcze gorzej. Mowił ze u mojej siostry to dawał i zebym sobie zobaczyła. Ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts