ozzie 17.01.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zastanawiamy sie nad kompletem skorzanych mebli, widzielismy duzo ladnych wzorow w sklepach Kler, a takze podobal nam sie jeden komplet Swarzedz. Problem polega na tym, ze mamy kota. Pytanko jest wiec do uzytkownikow mebli ze skory, ktorzy maja w domu kotki. Czy wasze zwierzeta bardzo drapia te meble? Moze alkantara jest lepszym rozwiazaniem? Nie zawsze mozna upilnowac kota, nie wpuszczac go do salonu? Zupelnie nie wiem co mam zrobic , prosze doradzcie! Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 17.01.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Ja mam meble z bardzo grubej skóry. Kocio wskakuje, ociera się, czasami cos drapnie, ale nie robi żadnych szkód. Chociaż myślę, że meble skórzane z mięciutkiej i delikatnej skórki mogą nie wytrzymać pazurów kocia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 17.01.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Mam dwa koty, koleżanka również. Obydwie mamy skórzane wypoczynki. Koty tego nie ruszają. Nie drapią bo skóra jest zbyt gładka i twarda. Na początku próbowały ale nie miały zaczepienia. Przy wypoczynku z materiału zdarzało się kotkom parę nitek wyciągnąć. Myślę, że możesz bez obaw zafundować sobie skórzane kanapy, obawa że mogą być z miękkiej skóry jest chyba nieuzasadniona bo skóra na takich meblach nie moze być cieńka i delikatna jak w przypadku np.ciuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Mam obicie z alkantry i kot tego nie rusza, ale strasznie obłazi sierścią. Też miałam obawy co do skóry, ale jak widzę niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 17.01.2005 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 dzieki za wszystkie odpowiedzi, troche mnie pocieszyliscie Verunia, rozwazamy tez zakup kanapy z alkantary, ale cenowo alkantara wychodzi wiecej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.01.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 wywal sierściucha , szkoda skór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiKz 17.01.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Wolałabym się pozbyć skór niż kotów. Teściowa miała komplet skórzany, jedna kocica bardzo go lubiała drapać w jednym miejscu i po pewnym czasie było już to widać. Tyle, że ona nie miała obcinanych pazurków, więc takie zaokrąglone szpileczki łatwo zachaczały. Moje koty mają pazury regulanie obcinane, a i tak zniszczyły mi sofę, wprawdzie nie ze skóry, ale jednak zniszczyły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 18.01.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Wolałabym się pozbyć skór niż kotów. Dwa z moich trzech kotów mimo obcinanych regularnie pazurów drapią namiętnie mojego "klera" - wygląda to okropnie. No, ale cierp, ciało, kiedyś kota chciało !... A co do Mdzalewskich - moja opinia się ugruntowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.01.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Ja niestety również muszę Cię zmartwić - mam dwa kociaczki w domu i skórzana kanapa po kilku miesiacach użytkowania wygląda nieciekawie I musze jeszcze zaznaczyć, że koty nic sobie nie robią z naszego "pilnowania" tylko wykorzystują każdą nadarzającą się okazję! Ale ja bym ich nie oddała za nic w świecie!!! Są takie milusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 No to pozostaje alkantra. Tylko że trzeba regularnie szczotką czyścić ją z sierści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 21.01.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 koty wychodzące nie będą sobie głowy zawracały niszczeniem mebli w domu - załatwiaja to na wszystkich okolicznych drzewach i płotach ( o myszach i kretach nie wspominając ) - tak jest u mnie i zadne drapaki dodatkowe nie sa im do szczęścia potrzebne. Jak masz typowe "domowce" to suie musisz zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 21.01.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Rzeczywiście to chyba zależy od tego czy koty wychodzą na dwór. Moje na dworze spędzają wiele godzin. I tam ostrzą pazury, w domu już tego nie robią ani na kanapach ani na np. tapetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 21.01.2005 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Nasz kotek jet taki pol rasowy dachowiec Skrzyzowanie kota birmijskiego z dachowcem, ma dluga siersc, bardzo lagodny, ale uwielba przebywac na dworzu, w domu nie ma nawet kuwety. Zima tez chetnie siedzi w nocy na dworze. Do tej pory nic nie zadrapal, a pazurki ma chyba ostre, bo nigdy nie byly przycinane. Meble skorzane bardzo nam sie podobaja, moze w ten sposob probuje siebie pocieszyc, ze kot i meble ze skory to dobra kombinacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 22.01.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Kupuj skóre a jak jednak kotek jej nie polubi ( albo polubi za bardzo ) to przeciez nie wyrzucisz kota na śmietnik tylko przyrodę nieożywioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.02.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Muszę przyznać, że to że kot polubi kanapę ze skóry nie przeszlo mi przez myśl, ale widzę zę należy to rozważyć. Ale meblować będe dopiero w przyszłym roku, więc mam czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.03.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 U mnie problem jest podobny.Póki był jeden kociak,żadnych problemów.Od kiedy są cztery -szkoda mówić.To nie chodzi nawet o drapanie tylko o dzikie gonotwy.Wtedy nie ma przeproś.Skóra ma za to jeden plus-sierść sie nie czepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.03.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Rzeczywiście to chyba zależy od tego czy koty wychodzą na dwór. Moje na dworze spędzają wiele godzin. I tam ostrzą pazury, w domu już tego nie robią ani na kanapach ani na np. tapetach. Wystarczy kota zaopatrzyć w drapaki i będzie spokój.Rozmieścić je trzeba w paru miejscach w domu,najlepiej gdzieś na narożniku ściany.Nie uchroni to jednak skóry gdy kot dostaje głupawki i zaczyna szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts