osowa 17.01.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Za parę dni DZIEŃ BABCI i DZIEŃ DZIADKA – wpisuję ten post dla wszystkich budujących i nie tylko .... Nie muszę chyba przytaczać argumentów za co ich kochamy , za co kochają babcie i dziadka nasze dzieci .Poświęćmy im chwilkę wpisując tu życzenia dla Babć i Dziadków : "Wiersz dla babci W. Chotomska Z okazji Święta Babci,Ja dzisiaj Babcię nauczę,Jaka powinna być wnuczkaI jaki powinien być wnuczek. Po pierwsze proszę Babci -Ja już tak dawna uważam, Że nic tak wnucząt nic zdobi,Jak piękny uśmiech na twarzach. Uśmiech jest dobry na co dzień,A nie wyłącznie od święta, Więc wnuczek ma się uśmiechać,A wnuczka ma być uśmiechnięta. Po drugie z czajnikiem w rękuRównież jest wnukom do twarzy.Każdy radośniej wyglądaKiedy herbatę parzy. Po trzecie chociaż wnuczekCzasami szklankę stłuczePrzy myciu naczyń takżeDobrze wygląda wnuczek. Po czwarte - proszę babciPo piąte i po szósteNiech babcia nigdy więcejNie pierze wnukom chustek Wnuczęta chcą się bawićA moim skromnym zdaniem.Zabawą jest i fraszkąDla wnucząt takie pranie. Po siódme proszę babciaWnuki powinny gderać.Dlaczego nasza babciaNie chodzi do fryzjera. Włóż babciu nową suknięNiech cię uczesze fryzjer.Posłuchaj babciu radiaObejrzyj telewizję. Już nie myśl babciu o nasO sobie babciu pomyśl.Czy babcia nie uważaŻe to jest dobry pomysł? Dzień dziadka Kto ci opowie o dawnych latach?Tych lat naoczny świadek.Jak kraj nasz rośnie, jak rosną ludzieOpowie ci nasz dziadek. Otworzy serce, kieszeń otworzy,podsunie czekoladę.Z twoich sukcesów zawsze się cieszy.Kto? No, wiadomo - Dziadek! A jak coś spsocisz, jak coś naknocisz,jak trzeba spytać o radę -To kto za uszy wyciągnie z biedy?Wiadomo, zawsze - Dziadek! Więc wnuki proszą, żeby w kwiaciarniachkwiatów nie chować pod ladęDziadek ma święto! Kwiaty dla Dziadka!Wiwat, niech żyje Dziadek! Babcia Babcia to uśmiech i ciszaBabcia to dobre ręcektóre zawsze przytulą i sprawiąŻe smutki nie wrócą więcej. Mojej babci znajdowałbym zawszeokulary, co często się gubią.gwiazdki z nieba bym zbierał i bajki.Takie bajki, które babcie gubią. Świat byłby w tych bajkach różowyA babcia złotą królewną.Okularów nie byłoby wcaleA uśmiech byłby na pewno." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 18.01.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 W imieniu moich córeczek przede wszystkim chciałabym podziękować za wszystko co dla nich robią . Karmią, odbierają ze szkoły, grają w karty i w szachy, snują ciekawe opowieści, pokazuję kontynenty w atlasie, i wiele innych ciekawych zajęć organizują w czasie naszej nieobecności w domu. A życzymy im zdrówka i jeszcze raz zdrówka. By zawsze byli tacy kochani i cudowni, by omijały ich zmartwienia, by tylko uśmiech gościł na ich twarzach. Bardzo Was kochamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.01.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Ja mam to szczęście, że mogę złożyć życzenia mojej babci i dziadkowi a moje dzieci mają pradziadków.http://www.jubi.buum.pl/g-kwiaty-botaniczny-2004/images/Kwiaty-Botaniczny-15.jpgDziękuję Wam bardzo kochani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 osowa litości. Moja pamięć nie ogarnie tylu wierszy w wierszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 21.01.2005 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Kroyena Nie ściemniaj , że Ty wiersze czytasz . A poza tym wnuczek jesteś ? Ja Ci kuć na pamięć ich nie każę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 A już myślałem, że mam zakuwać po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.01.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Dołączając się do gorących życzeń dla wszystkich kochanych Babć ( a propos, czy są jakieś na forum? ), umieszczam wierszyk, który moja 10-letnia latorośl wczoraj napisała: Kocham moją Babcię Kupiłbym jej kapcie Ale nie mam za co Jeszcze mi nie płacą. Lecz gdy skończę szkołę Nie będę matołem To dostanę pracę Za kapcie zapłacę. A jak już zapłacę To kochana babcia Będzie już chodziła W całkiem nowych kapciach. Będą kapcie piękne, ciepłe i wygodne Noi oczywiście mojej babci godne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.01.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Dzień Babci ,Dzień Dziadka ......mam nadzieję ,że nikt nie zapomniał http://www.e-kwiaty.pl/photo/babcia.jpg ja też odwiedziłam swoich Dziadków ......zapaliłam znicze ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.01.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 My też pamiętaliśmy - zresztą na codzień pamiętamy... ja też odwiedziłam swoich Dziadków ......zapaliłam znicze ...... Mi się tylko jedna babcia ostała, a córa niestety też zapaliła świeczkę swojemu dziadkowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guska1719505912 11.01.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Szukam inspiracji i pomysłów na prezent dla Babci i Dziadka w imieniu mojego 2,5 rocznego synka, dlatego odświeżyłam temat może warto podyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 23.01.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Babcia najlepsza instytucja na świecie;) Mówię to jako wnuczka i a jednocześnie mama 2 letniego słoneczka, gdyby nie Babcia pewnie nie byłoby nas w tym miejscu którym jesteśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts