falkon7 06.03.2006 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Pozdrawiam wszystkich,1. Za kilka tygodni ruszam z budowa Magnolii II pod Koszalinem (ok. 180 m2 plus duzy garaz. Nie moge znalezc nikogo, kto buduje Magnolie II, co mnie troche niepokoi. Jesli ktos buduje wg tego projektu, prosze o opinie czy o kontakt na priva ([email protected]). 2. Wykonawca radzi mi postawic dom na plycie fundamentowej, a inspektor raczej mi to odradza. Jakie moga byc mankamenty zastosowania plyty zamiast law? Czy dom na plycie jest bardziej narazony na pekniecia ze wzgledu na wysadziny mrozowe czy mniej?3. Wykonawca radzi mi dom 2 warstwowy (Ytong 24 + 15 cm styropianu), choc planowalem 40 cm Ytong, wychodzac z zalozenia, ze docieplanie jest raczej dla domow starych niz dla nowego, poza tym tynk na styropianie jakos nie harmonizuje mi z domem murowanym, no ale praktycznie wszyscy moi doradcy sa za 2 warstwami, wiec sklaniam sie ku temu. Jesli ktos ma doswiadczenie w obu technologiach, albo zbudowal z Ytonga 40 cm i moze cos doradzic, bede wdzieczny.4. Czy do sciany 24 cm wybrac Ytong czy jego polski odpowiednik (np. Solbet)? Czy odpowiednik bedzie mial podobna jakosc?Z gory dzieki za wszelkie dobre rady.Alfred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts