Efunia77 02.04.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 witam, czytam was od pewnego czasu i podziwiam za odwagę. Ale ja również podjęłam decyzję, biorę sie za budowanie. Dzisiaj wstępna rozmowa w sprawie działki, niestety droga 60 000 za 19 arów. No i kredyt na działkę i na dom potem też . I tu potrzebuję Waszej pomocy. Jak lepiej zrobić wziąć najpierw kredyt na zakup działki, sprzedać mieszkanie, za rok spłacić działkę i brać nowy kredyt na budowę? (ale boję sie o koszty wcześniejszej spłaty kredytu i dodatkowe koszty związane z uzyskaniem kredytu). Czy może od razu wziąć kredyt na działkę i budowę, ale podobno do tego potrzeba od razu pozwolenie na budowę, a na to nie ma czasu, bo właściciel od działki nie będzie tyle czekał. I który bank polecacie, ja na razie stawiam na PKO BP. POZDRAWIAM WAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts