Kisiel 06.09.2002 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Witam! Jestem na etapie wniosku do ZE o przyłącze energetyczne.Policzyłem sobie szacunkowe zużycie energii na około 5000 kWh rocznie, przyjmujac standardowe rozwiazania w domku, kuchenka elektryczna, rekuperator i ogrzewanie gazowe. W tym wliczone wszystkie odbiorniki i zaokraglone w górę. A jestem ciekaw, jak wyglada to w rzeczywistosci? Czy ktos z Forumowiczów wie, ile rocznie zużywa energii? Co wpisaliście na swoich wnioskach do ZE? Pozdrawiam!Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 06.09.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 po co komplikujesz sobie życie ? Masz standardowe odbiorniki prądu i powinieneś wziąźć standardową moc czyli bodajże 12 KW i już, po sprawie. Przy budowie domu jest tyle istotniejszych dylematów do rozważania, że spokojnie możesz sobie ten darować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 06.09.2002 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Hej! 1. Nie o moc przyłącza mi chodziło, tylko o planowane roczne zuzycie energii. Jest taka pozycja na wniosku do ZE i o to pytałem. Moc przyłącza mam określoną na 16 kW z zabezpieczeniem 25A. Rozróżnijmy te dwie sprawy. 2. Nie komplikuję sobie życia - jest wystarczająco pokręcone i doskonale o tym wiem. A forum jest po to, aby poznać opinie innych na dany temat. Pozdrawiam!Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 06.09.2002 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Dom 180 mkw 4 osoby, ogrzewanie podłogowe w łazience, czasami w używam w kuchni, kuchnia elektryczna. lodówka, pralka - dziennie, rekuperator (dwa wentylatory po 250 W - 24 h dziennie -12kw)- ok 30 kwh, rocznie 11000 kwh. Co i CWU gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts