wilu1 17.01.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Jakie Wy macie okna w swoich nowych domach.Od trzech nocy nie spie i rozmyslam wszelie za i przeciw.Ja myśle o plastikach, żona uparła sie na drewniane. P O M O C Y! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.01.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Proszę: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2695&highlight=szukam+dobrych+okien No i nie będziesz spał jeszcze parę nocy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 18.01.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Odpowiedz sobie na pytanie czy będzie ci się chciało zawracać głowę konserwacją takich okien ? Cena nie gra roli bo dobre plastiki w okleinie są w cenie okien drewnianych. Wizualnie trudne do odróżnienia. Wybraliśmy plastikowe. W obecnym mieszkaniu spisują się super. Kocham drewno ale zamierzam je zastosować tylko w taki sposób by nie wkurzać się konserwacją i naprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Właśnie jestem po dokonaniu wyboru. Padło na PCV, bo... bardziej przypominały drewniane, niż te prawdziwe drewniane... ... czyli moim zdaniem są... "podobniejsze niż prawdziwe", a dużo mniej kłopotliwe, latanie z pędzelkiem i malowanie co kilka lat mnie nie urządza! Wybrałam w okleinie złoty dąb, wyglądają, moim zdaniem rzecz jasna, bardzo naturalnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.01.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 ... proponuje rzut monetą Pozdro J Trzeba wybrać dobrą ofertę cenową i dobrą jakość ..... drewniane albo plajsticzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Plastik czy drewno , oto jest pytanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareczek1234 20.01.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja kupiłem drewniane, cena taka sama jak plastików ale: mam świadomość że to orginał a nie imitacja drewna (bo niby dlaczego PCV i okleiny imitują drewno a nie np. aluminium?), można konserwować drewno np. myjąc i nacierając Pronto i montażysta okien twierdzi że ma okna już ponad 10 lat i ich jeszcze nie malował, to są moje za... + inne w różnych czasopismach....Gorąco polecam drewniane.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miktia 25.01.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Moim zdaniem drewniane mają duszę i są po prostu stylowe - tylko taki argument przemawia u mnie za drewnianymi, jakby nie to, to też bym się zastanawiała bardzo długo jakie okna wybrać, ponieważ nie istnieje powalający argument przemawiający za którymś rodzajem. Nie ma takiego argumentu, prawda? Przeciwnicy drewnianych wysuwają zawsze swoje obawy o konserwację. A ja już wiele razy słyszałam z różnych źródeł, że 10 lat drewno wytrzyma bez malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.01.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 My będziemy zakłądać drewniane. Nikogo przez to nie chcę do nich namawiać, ale śmieszą mnie opinie w stylu: "rodzice założyli drewniane 20-30 lat temu i... (tu pada lista co się im przydażyło złego, jaką mają z nimi drogę przez mękę). przecież tego się nie da porównać z obecnymi.Moi rodzice mają około 7-8 lat drewniane i jeszcze ani razu ich nie malowali, nie widać pęknięć czy odprysków farby. Takie sprzed 20-30 lat byłyby już kilkukrotnie odmalowane... i co tu porównywać...Jeśli nie masz określonych preferencji to pozostaje rzut monetą z grona polecanych producentów. Pomijam Garażową Fabrykę Okien w Koziej Wólce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 26.02.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Ponieważ bardzo lubię dewno zdecydowałem się na drewniane. Moi rodzice mają i drewniane i PCV ok. 8 lat i mogę stwierdzic, że nie ma między nimi różnicy. Ani jedne, ani drugie konserwacji nie wymagają i żadne nie były traktowane żadnymi środkami do ochrony np. Pronto.No może poza tym, że wypaczyły się drzwi balkonowe z PCV i się nie domykają, ale z drewnem ich porównać nie mogę, bo drugich drzwi balkonowych (z drewna) nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 09.09.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 jak drewniane to zobacz tu (link poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.09.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 jak drewniane to zobacz tu (link poniżej) Ale Ty przejechałeś się na konkretnej firmie. Czy to ma oznaczać, że drewniane są be bo firma nie stanęła na wysokości zadania? Trochę to tendencyjne. Jeśli by ta firma robiła plastiki to były by one be? Zastanów się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 09.09.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 przeczytales dokladnie tresc zawarta w linku? przeciez pisze tam ze same okana sa ok tylko jest problem z reklamacjaczytaj uwaznie a jak Cie to nie intersuje to nie komentuj bez sensu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 10.09.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 przeczytales dokladnie tresc zawarta w linku? przeciez pisze tam ze same okana sa ok tylko jest problem z reklamacja czytaj uwaznie a jak Cie to nie intersuje to nie komentuj bez sensu.. Wydaje mi się, że Rafałek jak najbardziej sensownie się wypowiedział. To fajnie, że ostrzegasz przed niesolidną firmą, ale mówiąc szczerze z tresci Twojego postu wynika, że jesteś przeciwko oknom drewnianym. Konkluzja o treści: okna drewniane są ok, a tylko czasami (tzn. w niektórych firmach) trudno o rozpatrzenie reklamacji, mozliwa jest do odczytania między wierszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts