Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w bloku, czy własny dom?

Mieszkanie czy domek?  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Mieszkanie czy domek?

Recommended Posts

..tylko i wyłacznie własny domek, mieszkam w bloku i wiem jaka to wątpliwa przyjemność, to tylko klatka za niepopełnione grzechy. A w domku sama sobie jestem panem, nie słucham jak sąsiad kichnie, jak śpiewa gdy jest w stanie wskazującym na spożycie..., a w ogrodzie ławeczka, traweczka.... Jestem ogrodnikiem więc nie wyobrażam sobie domu bez ogrodu, gdzie moge spełniać swoje pasje a w bloku na balkonie wiele nie mogę zdziałać, nawet teraz gdy jeszcze mieszkam w bloku nie mam nic na blakonie, ponieważ często wyjeżdżamy na naszą budowę i nie miałby kto podlewać mojej produkcji ogrodniczej.

TYLKO DOMEK I TO NA ODLUDZIU bo i tak za parę lat nie będzie to odludzie, bo i tu ludzie trafią i się pobudują..... :D

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie, co mnie w bloku najbardziej wkurza? To, że są ludzie którzy mają inne poglądy w kwestii porządku. Sąsiad ze wspólnego podwórka uważa że to normalne - porozrzucane przed jego wejściem doniczki, kalosze, kuwety, deski, mówi to jest jego i wara... Myślicie, że to menel? Absolutnie nie...

Sąsiadka nie wyrwie chwaścika bo jej on nie przeszkadza, sąsiad wnioskuje na zebraniu żeby pieniądze ze sprzedaży wspólnej kotłowni rozdać mieszkańcom zamiast zrobić nawierzchnie podwórza bo jemu błoto nie przeszkadza. Sąsiadka przywiozła piach do budowy garażu i leży ten piach już trzeci roki i pieski w niego sr.... To wkurza, brakuje mi już tolerancji tym bardziej, że 3/4 sąsiadów staje na głowie żeby mieszkać porządnie i estetycznie. Dodam że nasz blok i jego otoczeni dzięki ich wysiłkom mogą służyć za wzór.

• 2 weeks później...
Witam !!!!

Do Pablo - Nawet sobie nie zdajesz sprawy jaki Lublin jest drogi . W kilku biurach nieruchomości powiedzieli że za 130 tyś moje 47 m mieszkanie biorą od ręki . (dodam że jest w doskonałej lokalizacji ) >koleżanka sprzedawała obok mnie w gorszej lokalizacji 48m -- bez remontu 4 piętro blok z 1970 roku trwało to trzy dni . Wzięła 105 tyś .

pozdr D.RZ

Cholerka :evil: , to ja za swoje po remoncie, tez Łódź, 40 m2 dostanę najwyżej 70 tys. Dlaczego nei mam meiszkania w Lublinie????

Jasne, że w bloku z wielkiej płyty !

--- bo w bloku, gdzie mieszka 86 rodzin, to zawsze można coś komuś "skręcić"...

--- bo zawsze jest do kogo wpaść na ploty...

--- bo zawsze jest na kogo zwalić winę...

--- bo o nic nie trzeba sie martwić (niech się inni martwią)...

I co z tego, że smród na klatce od parteru po dach, bo "babcia" dokarmia koty, że w windzie narzygane a w zsypie ktoś zrobił kupę, że na schodach leży obsikany menel spod 15-tki, że w tym roku tylko 27 remontów, 197urodzin, 512 imienin i 4 pogrzeby, że sąsiadka zza ściany wrzeszczy przy orgazmie, że głuchy dziadek powyżej notorycznie przelewa wodę w wannie, że sąsiad z dołu jest nocnym ochroniarzem i musi spać w dzień, że...

To wszystko nic, bo w domu i tak mnie prawie nie ma choć jest "wypasiony"...

:lol: :lol: :lol: ...mieszkałem tak kiedyś, i nigdy wiecej. Dziś wolałbym przyczepę kempingową na własnych 300 m2...

Ale za to macie Millera,Pęczaka i łowców skór.

Nie łam się.Ja za swoje 60m2 w Radomiu lux urządzone,wezmę może 65tys.

Pattaya, Millera to moze ma Żyrardów, gdzie sie urodzil, mieskzal, wychowywal i pracowal, bo w Łodzi to go ani widu ani słychu.

A oprocz wspomnianych wyzej atrakcji :wink: mamy jeszcze pare fajniejszych rzeczy, jak modernizowane ulice i skrzyzowania, budowe autostardy pod Strykowem, najnowoczesniejsza filharmonie w Polsce, najwikesza i tez najnowoczesniejsza palmiarnie, łódzką filmowke i festiwal Camerimage, "Pietryne" -czyli najdluzsza w Poslce ulice z pubami, knajpami i dyskotekami, łódzka strefe ekonomiczna gzdie przenosi swoja dzialalnosc coraz wiecej firm, sporo fajnych meijsc do rekreacji jak kompleksy basenow, kortow, boisk sportowych, las Łagiewnicki i pare innych rzeczy

Mnie sie w Łodzi mieszka dobrze, w przeciwienstwie do Warszawy, sprobowalam przez jakis czas i...serdecznie dziekuje, never, ever...

Ale za to macie Millera,Pęczaka i łowców skór.

Nie łam się.Ja za swoje 60m2 w Radomiu lux urządzone,wezmę może 65tys.

Pattaya, Millera to moze ma Żyrardów, gdzie sie urodzil, mieskzal, wychowywal i pracowal, bo w Łodzi to go ani widu ani słychu.

A oprocz wspomnianych wyzej atrakcji :wink: mamy jeszcze pare fajniejszych rzeczy, jak modernizowane ulice i skrzyzowania, budowe autostardy pod Strykowem, najnowoczesniejsza filharmonie w Polsce, najwikesza i tez najnowoczesniejsza palmiarnie, łódzką filmowke i festiwal Camerimage, "Pietryne" -czyli najdluzsza w Poslce ulice z pubami, knajpami i dyskotekami, łódzka strefe ekonomiczna gzdie przenosi swoja dzialalnosc coraz wiecej firm, sporo fajnych meijsc do rekreacji jak kompleksy basenow, kortow, boisk sportowych, las Łagiewnicki i pare innych rzeczy

Mnie sie w Łodzi mieszka dobrze, w przeciwienstwie do Warszawy, sprobowalam przez jakis czas i...serdecznie dziekuje, never, ever...

Buuuuuu... A ja uważam, że tylko W-wa!! Tu najwięcej płacą, najwięcej ofert pracy, moje liceum, uczelnia, mamy rzekę (Wisła, a w Łodzi jest rzeka?)... Acha jestem kibicem Poloni W-wa. I proszę mi na W-wę nie najeżdżać! Ja nie zacząłem tej niechęci pomiędzy Warszawiakami, a resztą Polski :evil:

Panowie rozczaruję was, bo wojny nie będzie, powiedziałam ze mnie się lepiej mieszka w Łodzi, a skoro kze dobrze sie mieszka w stolicy to na zdrowie, nic mi do tego...

P.S. W Łodzi jest duża ilość małych rzeczek o wartkim nurcie, dlatego miedzy innymi powstal tu przemysl włokienniczy, bo potrzebowal duzej ilsoci czystej wody, tak gwoli historii... :wink: (mamy tu miedzy innymi zrodla Bzury, Jasien, Ner, Moszczenice, Łódkę itd)

Yoric chcialam zakonczyc ten temat, ale mnie niejako wywolales do tablicy, choc nie wiem po co, chciales mnie sprowokowac?

rozczaruje cie, ale Łódź nie rozwija sie najslabiej w Polsce , masz nieaktualne dane, albo jestes celowo złośliwy, a jezeli rozwija sie slabiej od Warszawy, co napewno ma miejsce, to tylko ze wzgledu na zle polozenie i bliskosc stolicy. Niestety Warszawa wyciaga jak odkurzacz wiekszosc inwestycji i biznesu w tym kraju, niespecjalnie dzialac sie z innymi regionami, a juz najmniej z kolejnym duzym miastem polozonym nieco ponad 100 km do niego. Haslo "cały narod buduje swoja stolice" jest niesttey ciagle aktualne, a mieszkanie w stolicy zwykle dziwnie, negatywnie nobilituje zwlaszcza tych pseudo-Warszawiakow, co to dostali prace i kupili mieszkania 2-3 lata temu, ale sa juz Warszawiakami pelna geba i wypinaja sie na reszte kraju...przykre

Wspomnialam o tym ze mnie się zle mieszkalo w Warszawie przez pryzmat moich osobistych doswiadczen, wiec dziwie sie temu atakowi i szukania niezdrowej sensacji gdzie jej nie ma. Koniec.

• 6 months później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...