merber 17.01.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Czy ma moze ktos zdjecia z realizacji tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martamola 27.03.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 czy ktos budował dom z muratorac77 lub c77a chodzi mi o koszt budowy domu bez wykonczenia poddasza lub innego projektu z urzytkowym poddaszem ok 140m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.07.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrod-NIK 29.07.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 dom jest moim zdaniem bardzo racjonalny.Ja jużsie zdecydowałem na ten projekt i zaraz zaczynam budowę. kilka osób na forum już buduje > http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38547 pozdrawiam budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniafedorek 07.09.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 23.11.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Na wiosnę mam zamiar rozpocząc budowę C-77a. Szukam osób które pobudowały lub budują ten dom. Chcę by podzieliły sie swoimi doświadczeniam. pozdrawiam forumowiczów.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 23.11.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 witam! C 77a mnie zachwycił! postanowiłam miec taki dom, na wiosnę zaczynam. Podzielcie sie ze mną swoimi doswiadczeniami!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 17.12.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 tez zastanawiam się nad tym projektem, ale dziwię się, że nikt nie buduje. Sprawdzę na innych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniusia13 08.05.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Czy ktoś wybrał lub już buduje projekt "ZręcznyI" ??? Ja się zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniusia13 08.05.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Przymierzamy sie z mezem do budowy nieduzego domku ok. 100-120 m2 z poddaszem uzytkowym. Cieżko bedzie,ale myslimy pozytywnie, ze sie uda, to jednak sporyyy wydatek, no i oczywiscie kredyt do splacania. wstepnie wybralismy "Zręczny I", wystarczy dla 4-osobowej rodzinki, jak nasza: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=253&IdKolekcji= chociaz "Zręczny III" tez jest fajny: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=366&IdKolekcji= 1 pokoj wiecej (na biuro, które mam w domu) i drugi garaz, na rowery, itp.. Nie wiemy na co sie zdecydowac. Moze ktos budowal lub buduje.... pomozcie ------------- pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 15.05.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam! Bardzo długo się nie odzywałam, ale nawet nie było czasu. Chciałam sie pochwalić, że juz mieszkam na dobre w moim zręcznym c77a. Jest bardzo przytulnie i miło. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek i Aga 02.10.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Witam w październiku rozpoczynamy budowę Szukam "zręcznych" z okolic Wrocławia w celu uzyskania oceny tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariol7 26.03.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=253# Witam, stawiam pierwsze kroki na forum i na placu budowy. Jestem zainteresowana projektem Zręczny wariant I , czy ktoś go buduje? Proszę o opinie, pomoc jednym słowem dobre rady. Mariola z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witklo 27.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 nie buduje, ale sie przymierzalem.bylo to do momentu kiedy odwiedzilem znajomych zony, ktorzy zbudowali dom podobny do tego. zadali jedno pytanie: co zamierzacie miec na gorze? nasza odpowiedz brzmiala: mieszkac. I tu zapadla cisza.Powiedzieli, ze jakby mieli budowac jeszcze raz to zbudowali by dom z dachem dwuspadowym bo:- tanszy (moze nie duzo, tym bardziej, ze to wydatek kilku tysiecy na wlasciwie cale zycie)- bardziej funkcjonalny dzieki prostym scianom szczytowym (tansze okna z widokiem na okolice)- okna polaciowe sa drozsze i jak zapada snieg, to nic przez nie nie widac i jest ciemno (szczegolnie przy nachyleniu dachu 40st), odsniezanie jest trudne, a jak juz cos przez nie widac to tylko niebo, otwarte przeszkadzaja w komunikacji- mniej trudnych do zagospodarowania skosow- nie trezba niwelowac skosob poprzez podniesienie scianki kolankowej. co przy dachu 4spadowym moze znieksztalcic bryle domu (robi sie zbyt wysoki w stosunku do dachu.- na poddaszu w 4 spadowym praktycznie nie mozna mieszkac, a tylko miec gabinet, pracownie lub cos podobnegoW naszym przypadku musielibysmy jeszcze zmniejszyc kat dachu (takie warunku zabudowy) co pewnie negatywnie wplyneloby na wyglad z zewnatrz. Domek jest super. Szczegolnie podoba mi sie ten zadaszony po czesci taras.Przerzucilismy sie na "Dom za rogiem" C110 i troche go zmienilismy pod nasze potrzeby i w tym roku ruszamy z budowapowodzenia i wytrwalosci, bo szukanie najbardziej pasujacego projektu troche trwa (w naszym przypadku przez 3 lata poszukiwan zmienialismy zdanie 3 razy i dopiero 4ty projekt kupilismy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 28.03.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witklo - bardzo dobry wybór Zręcznego nie buduję, ale wlaśnie mój sąsiad zaczyna jego budowę (chyba Zręczny II). Moje główne uwagi na (-) do projektu: 1. Dom generalnie jest niewielki. 2. Mały i mało wygodny garaż (na garaż i jakieś graty których w domu jest pelno, trzeba min. 20 m2, , a najlepiej z 25). 3. Nie ma miejsca na szafę przy wejściu. 4. Zalezy czym palisz - ale brak miejsca na piec na paliwo stałe (np. ekogroszek). 5. Niska ścianka kolankowa - prawdopodobne duże skosy na górze. 6. Brak "normalnych" okien na gorze - tylko połaciowe. Niektórym może brakować np. wyjścia na balkon. Nie kazdemu pasuje mieszkanie w pokoju tylko z oknem połaciowym. Pozdrawiam A generalnie to domek prosty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witklo 29.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 mariola,o zrecznym sa przynajmniej 2 watki na kilka stron - poczytaj, jezeli jeszcze nie zdecydowalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariol7 30.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Dzięki za pomoc , po dłuższym namyśle widze te same minusy tego projektu więc nie jest już moim faworytem. Ostatnio u mnie na topie domy parterowe z uwagi na niższy koszt budowy i przestronność .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witklo 04.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 parterowe sa OK, bo nie trezba latac po schodach. moim zdaniem trzeba miec duza dzialke na taki dom.jak maja sie ceny ziemi w okolicach Lodzi? (dot: mojego pytania na priv'a) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariol7 04.04.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ceny działek blisko miasta (Łódź) to 40-60zł. za m2 . Mówię tu o miejscowościach leżących kilka kilometrów od Łodzi. Dalej można działki kubić nawet po 20zł za m2 i są to działki oczywiście nie uzbrojone i bez ogrodzenia , ale mające plan zagospodarowania przestrzennego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 05.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 czesctakże moim pierwszym domkiem był zręcznypotem skrzat - jego mniejszy bratteraz na tapecie jest Tola http://www.archeton.pl/index.aspx?ProjektID=654jednak z dachem dwuspadowym ze względu na wykorzystanie poddasza.I chyba na coś takiego jak Tola sie zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts