Nikson 17.01.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zrobiłem "Szukaj" i nie znalazło, więc ośmielam się tu zapytać: czy ktoś może powiedzieć o negatywnych skutkach użytkowania ogrzewania podłogowego w przypadku posiadania czworonoga? Do tej pory byłem zdecydowany na to rozwiązanie, jednakże dziś pewna osoba dała mi poważnie do myślenia. Za wszelkie przemyślenia z gówy dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 17.01.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zauważyłem że pies jeśli ma do wyboru podłogówkę i zimną podłogę to woli tą ciepłą może głupi jakiś albo nie czyta Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.01.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 No ja w swojej karierze to miałem przypadek inteligentnego inwestora, co chciał w budzie podłogówke założyć. Ale się nie zmieściłem ze śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.01.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Moja czarna terierka rosyjska jest zdecydowanie zimnolubna - chłodzi się na zimnych płytkach i śpi w zimie "na uszczelkę" przy drzwiach wyjściowych w wiatrołapie (bo ma całoroczne futro). Natomiast basset przytula się do kaloryferów i życzy sobie, żeby go przykrywać kołderką . Potrzebny będzie zatem kompromis - we wnęce, gdzie będzie psie łoże, nie będzie podłogówki, wszędzie indziej owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.01.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Podobno pies nie powinien leżeć na ciepłej podłodze, ale może z tym trzeba do kynologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.01.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Przecież przy prawidłowo zrobionej podłogówce podłoga nie jest ciepła, tylko neutralna (NIE zimna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.01.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zgadza się, ale jej temperatura np. w łazienkach czy strefach brzegowych może dochodzić do 35 st.C, a to już dużo. Trzeba pamietać że pies z natury nie powinien leżeć na cieplejszej niż normalnie podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.01.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Trzeba pamietać że pies z natury nie powinien leżeć na cieplejszej niż normalnie podłodze. Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 17.01.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Przecież psy nie śpią na podłodze. One śpią na łóżku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 17.01.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 miałem podobną sytuację, już pisałem w którymś wątku o tym, że mojemu piesowi troszkę za ciepło. Zmniejszyłem więc temperaturę zasilania podłogówki, zwiększyła się przez to bezwładność ogrzewania, ale widzę, że pies już "odżył".Póki co nie było jeszcze np. -15C na zewnatrz i niższa temp. zasialania wyrabia w ogrzewaniu mojego domku. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.01.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zrobiłem "Szukaj" powinneś być przykładem Ja myślę jak poprzednik, iż pieso nie powinien leżeć na ziemi, tylko mieć swoje legowisko, tam umieszczone gdzie nie ma podłogówki. Optymalna temperatura dla psa jest niższa niż dla człowieka i zależy od rasy i to jest powiązane z długością sierści. Taki owczarek kukazki by się gotował przy temperaturze 21 stopni, nie wspominając iż by dostał klaustrofobi (miłośnicy tej rasy wiedzą o co chodzi, przestrzeń, przestrzeń ). Natomiast taki łysy grzywacz, pewnie dobrze by się czuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 17.01.2005 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 uzupełnię jeszcze, że temp. podłogówki to 21-26C np. w salonie, hallu i kuchni i nawet 35C w łazience. optymalna temp. dla większości ras psów z obszerną sierścią to ok. 16C. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 18.01.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Przecież psy nie śpią na podłodze. One śpią na łóżku... To prawda mój pies (posokowiec bawarski) uwielbia ciepło w dzień śpi na ciepłej podłodze, lub kanapie jak napalę w kominku to kładę mu koc przed kominkiem i tam jest mu najlepiej. A w nocy to oczywiscie spi na łóżku w tym czasami w nogach a najlepiej przy moich plecach - włazi pod kołdre. Natomiast pies moich teściów ( długowłosy poliras) wybiera chłodne miejsca np płytki w korytażu gdzie nie ma ogrzewania, a najchtniej noca spi w budzie na dworzu.. Z tego wynika że to wszystko zalezy od psa. Podobnie jest z ludzmi ,czytajac forum jedni pisza ze mają 18-19 stopni w domu dla innych to lodówka i odwrotnie. Pies znajdzie sobie miejsce gdzie bedzie mu dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.01.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 mam podłogowe w całym domu i stanowi jedyne ogrzewanie mam również 2 psy 1. malutki, chudziutki - najlepiej zawsze pod kocykiem, w promieniach słońca, etc 2. owczarek niemiecki - też nie narzeka, sypia na podłodze, kanapach, nie przykrywa się kocykiem . jak jest za gorąco wynosi się na taras, albo pod drzwi a tak na marginesie to już są dwie teorie: 1. pies nie powinien leżeć na zimnym betonie 2. pies nie powinien leżeć na ciepłej podłodze to gdzie w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Pozostaje spytać psa (nie chodzi mi o policjanta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Przecież psy nie śpią na podłodze. One śpią na łóżku... No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 18.01.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Jak czytam o tym ze pies spi w lozku to mi wlos na glowie staje Moja psia tylko raz byla na lozku i to troche z rozpedu wskoczyla. Ale zeskakiwala szybciej niz sie tam znalazla I nie wyobrazam sobie zeby spala na podlogowce. Jej ulubione miejsce jest pod drzwiami wejsciowymi Albo inne bezposrednio na plytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 18.01.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 wiesz Adam właściciele psów dzielą się na tych z którymi one śpią w łóżku o na tych którzy się do tego nie przyznają (przepraszam że nie na temat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 18.01.2005 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Mój kundlos w ciągu dnia ma "kojo" na podłogówce - nie wygląda, aby jej przeszkadzała (rozkłada się i chrapie ). W nocy śpi obok naszego łóżka (na podłodze bez podłogowego ogrzewania) .... i też chrapie (kojo przenoszę na noc do nas). Jedyny minus podłogówki (zauważony obecnie) : jej miska z wodą stoi właśnie na płytkach z ogrz. podł. i dość szybko "wyparowuje" - muszę dużo częściej dolewać jej wody do miski!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 19.01.2005 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Ta miska z wodą robi za klimę Zalicz to na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts