Nikson 19.01.2005 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Dzięki za podpowiedzi - uspokoiłem się Mój psiak (aktualnie w mieszkaniu) jest chyba jednak ciepłolubny, ponieważ zaraz po naszym wyjściu do pracy ładuje sie pod pierzynę, a gdy jesteśmy w domu szuka "plamy słońca" na podłodze i tam się kładzie. Ciekawostką jest w jaki sposób on przez sen się przesuwa razem z tą plamą A pytanie troszkę powiązane: jeżeli macie długowłose psinki - nie macie problemów z unoszącymi się kłakami? Wiadomo, że trzeba zamiatać codziennie (szczególnie, gdy czworonóg zmienia sierść) i nigdy się sierści z podłogi całkiem nie uda usunąć. Czy jednak podłogówka nie powoduje, że te włosy się unoszą, są gorzej "sprzątalne", lub coś w tym stylu? Tak się wypytuje, ponieważ już mam jednego psa, a zaraz po wprowdzce chcemy załatwić mu kompana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.01.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 w sumie moje jeszcze nie zmieniały (to dopiero na wiosnę), ale ja zauważyłam, że wszelaki kurz (w tym sierść) gromadzi się przy ścianach, po kątach, w popularnych kotach. u mnie wszędzie planowane płytki więc ze sprzątaniem mało problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.01.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Mój pies gubi teraz bardzo dużo podszerstku, który gromadzi się po kątach w takich kłakach. Jakoś tak dwa razy na dzień zamiatam i jest po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 19.01.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Dla odmiany mój kot śpi na czopuchu kominka. Tam jest dość ciepło i mu to nie wadzi, tylko fakt to kot, z psami jest trochu inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 19.01.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witam! Ten temat był z pewnością już ruszany, bo sama w nim pisałam chyba 1 - 1,5 roku temu. Ale widzę, że już się wyjaśniło. Podłoga ogrzewana może mieć różne temperatury, w zależniości od tego czym jest ogrzewana np. elektryczny kabel w łazience to nawet 35 stopni, a Legalett to 21 stopni. Taka temperarura nie przeszkadza mojemu psu (on raczej kosmaty - hovawart), mimo, że sporo jest na dworze i futro ma. Pies sam sobie poszuka dobrego miejsca, przecież nie będziecie go zmuszać aby spał w łazience na najcieplejszym miejscu. A jeśli to pies w typie kaukaza, szpica czy innego futrzaczka to sam da do zrozumienia, że woli mieszkać na dworze. Są psy, które nawet nie używają budy, mimo, że ją mają. Znam takie i wiem, ze cały rok czekają na zimę A jak jest pies - golas, to dopiero będzie miał dobrze. Kudły nie latają do góry bardziej niż przy centralnym. Mam też włosy kocie ( no kota mam ), które są lżejsze niż psie. Właściwie to spokojnie leżą i czekają na odkurzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts