And Wa 15.01.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Witam, Prosze o rade w sprawie kupna domu w stanie surowym, na co zwracac uwage, jakie moga byc mankamenty, mozna zadzwonic np. do nadzoru budowlanego i dowiedziec sie czy maja jakies zastrzezenia do tego budynku (moze jest do rozbiurki)Czy moga byc jakies "miny" jezeli chodzi o pozwolenie na budowe (zmiany, cesja).Czy jak bylo wydane pozwolenie na wieksza dzialke a teraz zostala ona zmniejszona to ma to jakies znaczenie Pozdrawiam i prosze o info Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 15.01.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Ja kupiłam dom w stanie surowym,pare rad:- odkop fundamenty i sprawdź w jakim są stanie ( w kilku miejscach )dobrze miec ze soba jakiegoś zaufanego majstra - to jeszcze wyłapie błedy - sprawdz dziennik budowy, jeżeli od ostatniego wpisu w dzienniku mineły dwa lata pozwolenie wygasło i musisz od poczatku wystąpić ,jeżeli nie to tylko przepisanie-formalnośc- sprawdz jakie są odstepstwa od projektu, jezeli duże np zamiast domu parterowego jest z poddaszem -zwiekszony metraż to niech właściciel robi projekt zamienny -spawdź więźbę dachową u mnie była niepełna, Napiosz wiecej w jakim stanie jest dom, to moze jeszcze coś mi sie przypomni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts