Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W projekcie są 27 cm (w środku stopnia). Z rozmów z architektem wynika, że lepsze są 28 a standard to 29 cm. 25 to trochę za mało, biorąc pod uwagę rozmiar stóp :-) ale faktycznie wystające stopnice (czy jak tam to ustrojstwo się nazywa) mogłoby zniwelować problem. Wysokość 18 cm jest bardzo dobra, nie narzekaj. Pewnie po 17 czy 16 cm schodach się chodzi łatwiej ale bez przesady.

Pozdrawiam

Ya

Witam, pamietajcie Konkursowicze, ze "wystajace podstopnice" poglebia Wam schody tylko przy wychodzeniu po nich do gory. Ida w dol dalej bedzie to samo. mam podobne zgryzoty:)

Pochwale się. :)

Do 2 w nocy bawiłem się programem do obrabiania zdjęć i robiłem rzuty "naszego" konkursowego:

Dół:

http://lh6.ggpht.com/_1oIyyqKx9RY/Sbj1k08id-I/AAAAAAAAACg/9_grfHLcpgQ/s512/nasz%20dom-d%C3%B3%C5%82.jpg

Zmienione zostały wymiary (o 90cm), powiększona kuchnia, zmienione wejście, wiatrołap i spiżarnia oraz okna. Chyba powiększymy też bramę garażową (dzięki KaMaL :) )

Była też propozycja "odkrycia" schodów i przeniesienia łazienki kosztem spiżarni, ale dla nas chyba zbyt rewolucyjna :)

Góra:

http://lh3.ggpht.com/_1oIyyqKx9RY/Sbj2JfmRcFI/AAAAAAAAACw/vfMIgoiQveA/nasz%20dom-g%C3%B3ra.jpg

Zlikwidowaliśmy łazienkę i robimy tam garderobę, robimy też mały wiszący balkonik. Zmieniamy też okna w małych pokojach.

Poza tym robimy ściankę kolankową i knujemy nad przeróbką schodów.

Mam nadzieję, że udało się wkleić te zdjęcia - to dla mnie nowe doświadczenie :)

Zmiany naniesione na projekt, który jest miejscami bardziej czerwony niż czarno-biały :) Ciekawe jakie jest Wasze zdanie, może coś schrzaniliśmy.

Pozdrawiam

Ya

Ya ja bym nie dawala balkonika, jakos mi nie pasuje, ale to moje subiektywne zdanie, bo w sumie za balkonikami nie przepadam :wink: i zdjecia góry nie moge otworzyc :wink:

W sobote mialo byc tylko sciaganie humusu, a juz stal chca krecic ... tylko jeszcze trzeba ja zamowic ... wlasnie zbieramy namiary i jeszcze umowe kredytowa dzis podpisalismy .... duzo wrazen jak dla mnie na jeden dzien

Ya ja bym nie dawala balkonika, jakos mi nie pasuje, ale to moje subiektywne zdanie, bo w sumie za balkonikami nie przepadam :wink: i zdjecia góry nie moge otworzyc :wink:

W sobote mialo byc tylko sciaganie humusu, a juz stal chca krecic ... tylko jeszcze trzeba ja zamowic ... wlasnie zbieramy namiary i jeszcze umowe kredytowa dzis podpisalismy .... duzo wrazen jak dla mnie na jeden dzien

Balkonik (jeśli wogóle wyjdzie) to będzie malutki (ok.50 cm w najszerszym miejscu).

Nie wiem czemu góra się nie otwiera, u mnie widać. Jeśli chcesz możesz spojrzeć na nią w mojej galerii, którą zakładałem dzisiaj - będziesz pewnie pierwszym gościem :)

Pozdrawiam serdecznie

Ya

PS. Mówiłem, że nas wyprzedzicie ! Ech trzeba będzie nadrabiać :D

Jeśli chcesz możesz spojrzeć na nią w mojej galerii, którą zakładałem dzisiaj - będziesz pewnie pierwszym gościem :)

A tam pierwszym :wink: Ja już waszą galerię dodałem do "ulubionych".

Będę śledził postępy.

O ile powiększacie kuchnię. To znaczy jak długa ma być ścianka między kuchnią a salonem ?

Jeśli chcesz możesz spojrzeć na nią w mojej galerii, którą zakładałem dzisiaj - będziesz pewnie pierwszym gościem :)

A tam pierwszym :wink: Ja już waszą galerię dodałem do "ulubionych".

Będę śledził postępy.

O ile powiększacie kuchnię. To znaczy jak długa ma być ścianka między kuchnią a salonem ?

Dzięki serdeczne, ja Waszą galerię mam w ulubionych od dawna :) Galerie (oprócz tego wątku) stanowią główne źródło naszych pomysłów i przemyśleń. :)

Kuchnia zamiast 230 cm jak w oryginale ma mieć 305 cm. To kompromis bo architekt uważał, że i tak dużo a ja tam bym wolał jeszcze więcej bo lubię sobie popichcić ale robię przy tym okropny bałagan i potrzebuję dużo miejsca :D :D

Pozdrawiam

Ya

Ya - balkonik to same kłopoty - mostek termiczny ( zawsze), często coś tam cieknie i wychodzisz na niego 2 razy do roku, tylko po to by posprzątać, bo i tak masz taras.

Ktoś tu na forum cytował tekst swojego kierbuda, że dobrze wykonany balkon jest jak naturalna blondynka: tak samo często można spotkać.

Ya - balkonik to same kłopoty - mostek termiczny ( zawsze), często coś tam cieknie i wychodzisz na niego 2 razy do roku, tylko po to by posprzątać, bo i tak masz taras.

Ktoś tu na forum cytował tekst swojego kierbuda, że dobrze wykonany balkon jest jak naturalna blondynka: tak samo często można spotkać.

Ya w galeri bylam, projekt widzialam i nadal jestem przeciwna balkonikowi. basia_z_lasu ma rację w 100%.

Ya w galeri bylam, projekt widzialam i nadal jestem przeciwna balkonikowi. basia_z_lasu ma rację w 100%.

Hmmm. No dobra, przemyślę to jeszcze raz. Pierwszym pomysłem miał być portfenetr czyli taki balkon bez balkonu - dajemy po prostu drzwi balkonowe zamiast środkowego okna i dajemy barierkę. Może warto do tego pomysłu wrócić. Muszę przemyśleć i przegadać sprawę.

Dzięki za podpowiedzi. :)

Pozdrawiam

Ya