Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W sumie kuchnia wyszła całkiem przyjemna, choć nie do końca taka jak chciałam.Pstryknę zdjęcia przy dziennym świetle to wkleję. Chwilowo uzupełniłam galerię o "słynną" łazienkę i fragmenty góry.

Super zdjecia, bardzo podoba się nam wasz styl. :wink: Domek wyglada cieplo i schludnie. Nie mozemy sie doczekac kiedy zamiescicie zdjecia waszej kuchni i jadalni.

PS. Czy na gorze sa paneli, jezeli tak to jakie? Dzieki.

Pozdrowienia

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sumie kuchnia wyszła całkiem przyjemna, choć nie do końca taka jak chciałam.Pstryknę zdjęcia przy dziennym świetle to wkleję. Chwilowo uzupełniłam galerię o "słynną" łazienkę i fragmenty góry.

Super zdjecia, bardzo podoba się nam wasz styl. :wink: Domek wyglada cieplo i schludnie. Nie mozemy sie doczekac kiedy zamiescicie zdjecia waszej kuchni i jadalni.

PS. Czy na gorze sa paneli, jezeli tak to jakie? Dzieki.

Pozdrowienia

Dzięki za miłe słowa.

Na górze są zwykłe sosnowe, długie deski. Ile było kłopotów z ich ułożeniem(zdawałoby się takim prostym) to nawet nie mam siły pisać. Po prostu zapomnieliśmy na etapie wylewki o legarach a potem...potem legary + deski to strata wysokości i nisko by się zrobiło, deski na klej też nie, bo za długie a drewno pracuje, w końcu na wkręty są, bezpośrednio do wylewki. Udało się nie przewiercić żadnej rury:)

Ale udało się.

Na dole, w wyniku konfliktu pomiędzy "rozważnym i romatyczną" jest terakota.

Pozdrawiam,

Ula

Po dłuższej przerwie jestem ponownie. Myślę że będę coraz częściej na forum bo zima już prawie minęła i do pracy trzeba się zabrać.

Między czasie zamontowali nam okna na systemie Veka z pakietem 3szybowym.

Właśnie elektryk działa - ma skończyć w poniedziałek.

Później reszta instalacji, tynki...

Przepraszam za brak odpowiedzi co do kosztów w wykonaniu stropodachu betonowego ale naprawdę zamęt ogromny miałem - kredyt, rodzinka, budowa, ale jeśli jeszcze komuś bardzo zależy to wezmę się w garść i to zrobię.

Z tą elewacją drewnianą to nie taka prosta sprawa.

Polecam dwie stronki :

http://www.finnforest.pl/produkty/thermowood/Pages/Default.aspx

http://www.okter.com.pl/elewacje.html

Aby służyła długo trzeba ją prawidłowo zabezpieczyć i zamontować.

No i ocieplenie, w porównaniu ze styropianem wychodzi różnica grubości (pod deską musi być pustka powietrzna) więc trzeba pomyśleć jak to wykończyć.

Ulka pewnie wszystko wie to nam podpowie... :D

Płytę indukcyjną przenieśliśmy na ścianę obok wejścia do kuchni z holu, aby dostosować się choć trochę do zasady "trójkąta roboczego", czyli obecnie mamy takie ustawienie: fragmencik blatu, potem płyta, potem blat, potem zlewozmywak praktycznie pod oknem. Lodówka będzie stała po lewej stronie wejścia do kuchni, więc blisko płyty. Poprzednie ustawienie, czyli płyta umiejscowiona na ścianie przeciwległej do okna, a zlewozmywak pod oknem, groziło bieganiem z gorącymi garnkami w poprzek kuchni, czyli przecinalibyśmy ciągle szlak komunikacyjny, trochę to karkołomne i ryzykowne. Mam nadzieję, że będę zadowolona z tych zmian, ale to sprawdzę dopiero po zamieszkaniu. Nic lepszego z rozmieszczeniem sprzętów kuchennych nie dało się wykombinować, ale może Wy będziecie mieć lepsze pomysły :) Jak tylko skończą montaż kuchni, wrzucę zdjęcia i jeśli będziecie chcieli, objaśnię co i jak.

Witam

Od stycznia tego roku my również już mieszkamy w Konkursowym. Mieszka nam sie świetnie i genialnie.

W kuchni zrobiłam sobie wyspę i myśle że jest to bardzo dobre rozwiązanie, jak na razie sprawdza się znakomicie. Szafki to fornir dębowy i czarny lacobel. Na scianie tapeta plus zwykłe 5 mm szkło.

W łazience łupek i płytki, prysznic z odpływem liniowym bez zamkniecia, jest tylko jedna szyba:)

Zamiast garażu mamy pom gospodarcze i wydzielona spiżarke bez której nie wyobrażam sobie życia.

Aktualnie pracuje nad elewacja, zamiast tradycyjnej deski myślę nad polączeniem deski z plastikiem, sa takie patenty. Może znacie jakieś przeciw?

Pozdrawiam wszystkich.

Agnieszka

http://picasaweb.google.com/Aga.Piotr.M02

Faktycznie fajny pomysł. Aga napisz proszę jaką szerokośc ma przejście w kuchni pomiędzy wyspą a szafkami po przeciwnej stronie.

Podoba mi sie pomysł pomieszania podłogi drewnianej z płytkami.

A co do pomieszania elewacjidrewnianej z plastikiem to nie bardzo wiem o co chodzi... :o

Co do kuchni to może kosztowac 25 tys. jak i 5 tys - bez sprzętu.

Rozrzut jest straszny a najgorsze że nawet nie ma tego jak porównac.

No wlasnie my pierwsza wycene dostalsimy na 30 koła :o :o :o

Czekamy na pozostałe 4

Aga&Piotr super wygladają podłogi i fajny patent na kuchnię.