Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Dziękuję za miłe słowa :D Cieszę się że podobają Wam sie moje pomysły.

Przejscie w kuchni ma ok 65-70 cm, tak jak szerokość drzwi i jest wystarczające.

Na elewacji chciałabym mieć właśnie takie deski imitujące drewno http://www.euronit.pl/produkte/product-details/pr/facade-boards/facade-board-cedral-structur.html

Pozdrawiam serdecznie

Agnieszka

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Deski drewniane prawdziwe. W dodatku ręcznie malowane hehehe. Kominek mamy obłożony granitem o nazwie galaxy star (black galaxy) czarny z takimi złotymi opiłkami. Drzwi do kabiny są firmy Radaway model Almatea DWJ, bo tylko ta firma ma bez dopłaty szybę na 114 cm (taki mi otwór wyszedł).

pozdr Q

Dajcie znać jakie macie wkłady kominkowe (dotyczy kominków z szybą boczną). My dostaliśmy kilka propozycji - wykonawcy, którzy robili mi wyceny kominka proponują mi wkłady firm arysto (A10P/510 DJ) za ok. 4200 lub Laudel (6276-54) ok. 3000 ( tańszy ale ze szprosem)

a drugi Hajduka (Volcano 2P 450) ok. 4300 i Blanzek (B 71 BP) ok. 4500.

Za diabła nie wiem co wybrać - chodzi o rozsądny kompromis ceny i jakości.

Pozdrawiam

Ya

Nasz wkład to Hajduk Prisma 1v za 4.5k PLN.

A to przede wszystkim dlatego gdyż ponieważ:

- ma 'scięte' rogi dzięki czemu mogliśmy go wstawić bardziej w róg,

- ma obniżone palenisko, więc mniejsze ryzyko 'wypadnięcia' czegokolwiek płonącego.

Nasz kominek również jest obłożony granitem Galaxy Star. Bardzo fajna struktura. Się przyjemnie mieni przy płomieniach. :)

Hej,

deski malowałem bodajże Panetrinem firmy Altax i chyba czymś jeszcze tej firmy ale niepamiętam (chyba altaxinQ). pod deskami mam 12 styro zaciągnięty klejem. pod dechami szpara wentylacyjna. generalnie kupa z tymi deskami roboty i wcale nie tak łatwo je zamontować.

Ja mam natomiast wkład Hajduk volcano 2 PH z gięta szybą.

pozdr Q

KaMal, mam pytanie do Ciebie:)

Ogladałam Twoja galerie zdjęć i znalazłam tam wizualizacje elewacji. Mam pytanie dotyczące górnej częśći domu a mianowicie tych pasków poziomych. Planujesz zrobić boniowanie czy to bedzie robione w tynku? Możesz zdradzić jakieś szczegóły?

Pozdrawiam

Aga&Piotr