Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mbak - Gres w całej chaupie to Opoczno Fiorito o wymiarze 40 x 40 cm (dokładnie 39.6 x 39.6 cm).

Ya - fajnie w Twoim Konkursowym się robi. :) Wciągające zajęcie oglądać ten sam dom w kilku wariantach, w kilku pomysłach na urządzenie. Ostatnio byliśmy kilka dni na Podlasiu; przejazdem natknęliśmy się właśnie na Konkursowego; znajomość z właścicielami nawiązała się błyskawicznie i następne półtorej godziny spędziliśmy chodząc po domu, oglądając, gadając w stylu "a my to tu zrobiliśmy, a to tu". :) :) :)

Edytowane przez KaMaL

Dziekuje za odpowiedz kamal. Jakiej grubosci jest ta deska i jakiej firmy. Osobiscie na poczatku tez chcialem deske, ale mam ogrzewanie podlogowe. Ale taka deska z reguly ma 15 mm grubosci (deska barlinecka), a panele 7 mm (Classen). Tak wiec tylko ze wzgledów praktycznych sklonimy sie do paneli.

PS. Jezeli ktos posiada informacje na temat ilosci zuzytego materialu na deskowanie scian szczytowych (panele i laty), to prosze ich o podanie. Z projektu wychodzi 38m2, ake nie wiem jak to wychodzi w praktyce, ile jest procent strat.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Zmian jest kilka, ale najwazniejsze to:

- likwidacja podcienia na elewacji frontowej i poszerzenie garażu do 7.2 (odległośc miedzy osiami scian).

- wydłuzenie skrzydła w którym jest garaż (garaz na 2 stanowiska)

- wydłuzenie czesci salon-kuchnia o 20 cm (miało być wiecej ale działka nie pozwala)

- zmiana schodów na dwa biegi ze spocznikiem

- zmiana stropu na filigran

- obnizenie poziomu garażu i kotłowni o 30cm

- podniesienie ścianki kolankowej do 1 pustaka +wieniec

- zmiana kąta nachylenia dachu do 44st.

Zmian jest kilka, ale najwazniejsze to:

- likwidacja podcienia na elewacji frontowej i poszerzenie garażu do 7.2 (odległośc miedzy osiami scian).

- wydłuzenie skrzydła w którym jest garaż (garaz na 2 stanowiska)

- wydłuzenie czesci salon-kuchnia o 20 cm (miało być wiecej ale działka nie pozwala)

- zmiana schodów na dwa biegi ze spocznikiem

- zmiana stropu na filigran

- obnizenie poziomu garażu i kotłowni o 30cm

- podniesienie ścianki kolankowej do 1 pustaka +wieniec

- zmiana kąta nachylenia dachu do 44st.[/quote

Witam Elektryk.

Ale czad schody!!!

Kopara mi opadła, ja teraz robię drewniane na konstrukcji samonośnej

ale pierwsze widzę betonowe na konstrukcji samonośnej przywiezione na samochodzie.

Zajebisty pomysł, szkoda że od razu płytkami nie są wyłożone albo drewnem i polakierowane....:)

No uwierzyć nie mogę......