Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmadzia, lider i b.art gratulacje :)

Lidex jak Wam sie drzwi wew sprawują. Można wiedzieć kto je robił i mniej wiecej jak cenowo? Czy stolarz wart polecenia? to jest nasza najwieksza inwestycja do realizacji, prócz ogrodu.

W ten weekend w wiatrolapie zaciągnął sie tynk mozaikowy i czekamy na szafy (bedą za ok 1,5 mies) i spizarke zrobiliśmy, ale to już własnoręcznie:)

Pzdr

K

Mmadzia, lider i b.art gratulacje :)

Lidex jak Wam sie drzwi wew sprawują. Można wiedzieć kto je robił i mniej wiecej jak cenowo? Czy stolarz wart polecenia? to jest nasza najwieksza inwestycja do realizacji, prócz ogrodu.

W ten weekend w wiatrolapie zaciągnął sie tynk mozaikowy i czekamy na szafy (bedą za ok 1,5 mies) i spizarke zrobiliśmy, ale to już własnoręcznie:)

Pzdr

K

odpowiadam na pw

• 2 weeks później...
Witajcie, jakiś czas nie zaglądałem. Informacyjnie u mnie też pompa ciepła, już 3-cia zima i roczny koszt prądu z tytułu ogrzewania i ciepłej wody to 2600 zł. Prawie drugie tyle z tytułu ekspoatacji codziennej. Domek powiększony o 180cm od strony salonu i podniesiona ścianka kolankowa o 60cm więc w sumie do ogrzania sporo metrów. Istotna sprawa, podłogówka na całości.

• 4 weeks później...

Hej wszystkim!

A co tutaj taka tzw. "posucha"? :)

Krótki update naszej niekończącej się przygody:

1) tynk mozaikowy pojawił się w wiatrołapie - na początku wyglądał na lekko różowy, a jak wysechł (tak to się pisze?) wyszło na nasz nibybrązik

2) w dolnej łazieńce pojawiły się haczyki na ręcznik, papier i coś tam jeszcze - przestrzegam - tubądzin mejolika (tak to się pisze?) super twarda płytka... z udarem bałem się wiercić a bez udaru i nowym wiertłem do ceramiki (nie jakimś tam wydumanym ze specjalnym chłodzeniem) 8 (słownie 8 dziurek fi 6) zajeło mi dobre 6 godzin.

3) czekamy na szafy do wiatrołapy na "palta" i obuwie

4) coś tam wystrugaliśmy w spiżarence - w sensie regał sosnowy - pełna duma bo własnoręcznie! :)

5) no i ciułamy ciułamy na drzwi i elewację (niekoniecznie w tej kolejności)

6) no i za ogród trza by się brać

7) no i parkować w końcu autem w garażu

Pzdrrr, Marcin

Krótki update naszej niekończącej się przygody:

Jesteśmy fanami Waszych updatów, jak możesz zaktualizuj swoją galerie.

My postanowiliśmy w tym roku ukończyć budowę. Do wykończenia zostały płyty k-g na poddaszu, malowanie tynku (bez gładzi gipsowych), panele, kuchnia z łazienkami, montaż schodów i drzwi. Budowa konkursowego zajęła nam 4 lata.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=52183&d=1302623199

A ten już widzieliście? Nazywa się AN IZABELA, autor projektu Ryszard Czapla, a pochodzi stąd:

http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/an_izabela.htm

Ciekawe który był pierwszy?

Edytowane przez Hvar

Czesc,

Fajne są Wasze zdjęcia KAMAL. Moja żona jest zachwycona kuchnią i schodami. Mamy podobny gust, mam nadzieję że wkrótce też będziemy mogli pokazać zdjęcia z postępami. PS. Co to za kabina w łazience, szukaliśmy podobnej i znaleźliśmy RAVAK glassline http://www.ravak.pl/?page=glassline4, ale cena jest zaporowa.

dziękujemy! :) miło, że komuś się podoba. :)

w kuchni sie troche zmienilo - doszła turkusowa szyba nad blaty i relingi :)

Prócz Ravaka masz jeszcze do wyboru taka kabine z Koła i Ronal'a. wzielismy Ronala bo Koło ma plastikowe zawiasy i generalnie jakość wykonania duzo gorsza niż w Ronalu czy Ravaku. I montowalismy ją sami.

Czekamy na zdjęcia "środka" :)

Ach, super jest Wasza elewacja!

Pzdr

K

Edytowane przez KaMaL

• 2 weeks później...