Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pokoiki wydają nam się bardzo małe a jeszcze te skosy sufitu pewnie zabierają sporo przestrzeni.

Jak daliście sobie radę z umeblowaniem tych pokoików? Czy oprócz łóżka i komód da się wstawić jakąś szafę (szczególnie interesują nas te małe sypialki bo z łazienki na górze zamierzamy zrobić garderobę).?Pozdrawiamy

Krzysiek i Iza

Pokoje na gorze faktycznie wydaja się małe, jednak są większe niż w większości dostępnych projektów. Z umeblowaniem poddaszy, faktycznie jest trudniej niż w przypadku "normalnych pokoi", ale na to różne rozwiązania. Na górze mamy dwa pokoje dla dzieci, po jednej stronie jest łóżko, a po drugiej meble TROFAST z Ikei (podgląd w mojej galerii). Przed sypialnią rodziców, znajduje się garderoba, z przesuwanymi drzwiami, oraz na przeciwko pralnia. Jest to bardzo funkcjonalne rozwiązanie, chociaż można rozważyć w tym miejscu łazienkę, ponieważ znajduje się tam komin, który oddaje ciepło z kominka na dole. Powodzenia.

Pozdrawiam

Adrian

• 8 months później...
  • Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej wszystkim!! :)

Coś umiarkowane zainteresowanie Konkursowym stale się utrzymuje.

My ostatnio - z cyklu wykańczamy się - ogarneliśmy oświetlenie zewnętrzne. Kołki do mocowania w styropianie zdały egzamin a koronka do drewna się przytępiła. Ale po zmroku dom wygląda całkiem przyjemnie.

A co u Was?

Pzdrrr, M.

Hej wszystkim!! :)

Coś umiarkowane zainteresowanie Konkursowym stale się utrzymuje.

My ostatnio - z cyklu wykańczamy się - ogarneliśmy oświetlenie zewnętrzne. Kołki do mocowania w styropianie zdały egzamin a koronka do drewna się przytępiła. Ale po zmroku dom wygląda całkiem przyjemnie.

A co u Was?

Pzdrrr, M.

Nie mogę znaleźć fotek oświetlenia w galerii, źle szukam? Jak nie, to wrzuććie coś plizzz ;-)))

• 2 months później...
w przyszłym tygodniu bedziemy rozmawiac o tym projekcie z architektem jestesmy przy załatwianiu papierów które chyba zlece komus ale jak bede cos wiedziała to dam znac tylko interesuje mnie czy na pewno strop drewniany jest drozszy z tego co sie dowiadywałam miał byc tanszy

• 4 months później...
  • 2 months później...
  • 5 weeks później...
Pięknie! Z jakiego drewna masz taras i czym go zabezpieczałeś?

Taras chcałem z desek modrzewiowch ale w trakcie poszukiwań znalazłem deskę sosnową impregnowaną ciśnieniowo. Wyszło 3 krotnie taniej niż modrzew a jak z trwałością to się okaże za kilka lat. Impregnowałem olejem do drewna Altax.

Edytowane przez jck

Taras chcałem z desek modrzewiowch ale w trakcie poszukiwań znalazłem deskę sosnową impregnowaną ciśnieniowo. Wyszło 3 krotnie taniej niż modrzew a jak z trwałością to się okaże za kilka lat. Impregnowałem olejem do drewna Altax.

Taras jest zadaszony i podniesiony, drewno impregnowane, myślę że przetrwa długie lata!