Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kajja o ile powiększliście salon? My chcieliśmy o 90cm ale do działki wpasowuje się idealnie 120 i o tyle mamy zamiar (W ostatnim Muratorze było napisane, że od tej strony wielokrotność 30cm).

Czy powiększaliście tylko jadalnię czy może częściowo kuchnię i jadalnię?

Jesteśmy cały czas na etapie "papierowym". Wszystko przeciąga się w czasie. Cały czas czekamy i.... przeglądamy projekt.

Mam pytanie dotyczące dolnej łazienki. Czy stawiacie ściankę oddzielającą prysznic? Będąc w Mechelinkach zwróciło to moją uwagę, gdyż ta ścianka zabiera światło i bardzo pomniejsza i tak małą łazienkę. My zdecydowanie rezygnujemy.

Pozdrawiam

Joannad u nas dom jest powiększony dokładnie o 126cm od strony salonu. Chcieliśmy 90cm, ale projektant doliczył jeszcze 24+12cm na ścianę (chyba nie wczytał się dokładnie :wink: ) i wyszło 126cm i w sumie dobrze:D Powiększyliśmy nieznacznie kuchnię (do ok. 9m2) a reszta została w jadalni.

My też nie planujemy ścianki prysznicowej w łazience na dole, dodatkowo mamy przejście przez łazienkę do kotłowni-pralni (bez drzwi) i na wprost okno, które dodatkowo doświetli również łazienkę.

Na razie jesteśmy na etapie wylanego przed 3 tygodniami stropu, ale końcem tego tygodnia chyba to się zmieni :D

pozdrowienia

dzis w ciag 14 na mojej dzialce:

- wykop,

- zbrojenie,

- zalanie !!!!!

jutro murowanie bloczkow,

konkursowy pedzi jak szalony, tylko bank sie spoznia, mam nadzieje ze nie bede musial przerwac budowy

narazie - jestem zmeczony - ale wyglada fajnie:)

ps. budowa pod poznaniem - jak ktos chce to piszcie ...

Gratuluje postępów!!!

My jutro jedziemy do Mechelinek-mam nadzieje,że uda nam się wejśc na budowe i obejrzeć z bliska ;-))