Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

jako nowy na tym forum witam wszystkich,

czytam wasze posty z zaciekawieniem bo sam przymierzam się do tego projektu,ale chciałbym troszkę go zmienić.W muratorze 4/2005 były opisane jakieś zmiany,niestety nie dysponuję tym nr i stąd moje pytanie(poruszone już zresztą na tym forum)-czy ma ktoś skana tego artykułu i mógłby mi podesłać.Z góry wielkie dzięki.

pozdrawiam jarecki

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich obecnych i nie obecnych

Po wielu poszukiwaniach i kombinacjach,zostałem posiadaczem projektu tego domku,plany były inne ale projekt zagospodarowania terenu wybił mi je z głowy, i tak padł na M02, narazie jestem na etapie architekta(adaptacja i zmiany)chce powiekszyc salon o 2,1 i pozostale czesci domu po 0,9 m to da troche dodatkowego miejsca,inne zmniany to rezygnacja z prysznica na parterze,jakos prysznic pod schodami cos za bardzo nie pasuje(co widac na prezentacji cd.muratora)+ okno w łazience na pietrze

Czy jest ktos z okolic Szczecina co buduje lub chce wybudowac ten dom???

Witam wszystkich obecnych i nie obecnych

Po wielu poszukiwaniach i kombinacjach,zostałem posiadaczem projektu tego domku,plany były inne ale projekt zagospodarowania terenu wybił mi je z głowy, i tak padł na M02, narazie jestem na etapie architekta(adaptacja i zmiany)chce powiekszyc salon o 2,1 i pozostale czesci domu po 0,9 m to da troche dodatkowego miejsca,inne zmniany to rezygnacja z prysznica na parterze,jakos prysznic pod schodami cos za bardzo nie pasuje(co widac na prezentacji cd.muratora)+ okno w łazience na pietrze

Czy jest ktos z okolic Szczecina co buduje lub chce wybudowac ten dom???

Zamierzamy się budować w rejonie Szczecina i przymierzamy się do kupna tego projektu.

msci, robicie bardzo podobne zmiany w projekcie do nas. Też zamierzamy zrobić taras, jak w MO2. Czy konsultowałeś tą zmianę z architektem? Nasz początkowo twierdził, że to żaden problem, jednak kiedy przyszedł projekt okazało się to dość skomplikowane, zwłaszcza, że nie chcemy, żeby w salonie na suficie widać było tzw podciąg. Architekt na razie myśli, co zrobić z naszym pomysłem... :oops:

pozdrawiam

prawdopodobnie zdecydujemy się na wersję tego domu opisywaną w wakacyjnym wydaniu muratora. Kontaktowałem sie już z autorką projektu. Nasz architekt też twierdzi że nie ma problemu z tym tarasem ale do konkretów jedszcze nie doszliśmy ze względu na chwilowe zawirowania finansowe.

Pozdrowienia

Mam pytanie czy ktoś był zainteresowany tą wersją projektu-wyjściową -którą architekt robiła dla znajomych(murator 8/2006),czy jest możliwość kopii lub ewntualnie przeróbki i jaki jest tego koszt?Z wcześniejszych postów wynika że kontaktowaliście się z architektem,jakie wrażenia?czy jest możliwa dyskusja na temat projektu lub modernizacji-szeroko rozumianej?

Byłem w Mechelinkach i przyznam że salon jest dla mnie za mały a rozbudowa w jedną stronę nie bardzo mi odpowiada i garaż musi być na 2 auta.

pozdrawiam jarecki

dzień dobry wszystkim "konkursowiczom"! właśnie kupiliśmy działkę i planujemy wystartować z budową na wiosnę 2007. projekt wygrał z resztą świata.

mam kilka pytań i proszę o pomoc:

1. czy ktoś próbował zamknąć kuchnię od strony jadalni?

- chcemy zabudować i wstawić przesuwane drzwi,

- dla zwiększenia metrażu kuchni (jest trochę za mała) chcielibyśmy przesunąć całą ścianę frontową lub przesunąć ścianę w stronę jadalni o ile można?

2. garaż na dwa stanowiska, jak to wygląda w praktyce?czy druga część jest do wysokości pom. gospodarczego czy dalej?

3. czy wnęka w garażu po lewej stronie jest wystarczajaco duża? aby postawić tam pralkę i urządzić suszarnię, oczywiście stawiając ścianę oddzialającą ten kąt od reszty garażu. wyjście z garażu wtedy tylko przez bramę garażową.

4. wejście do kotłowni tylko z domu, jakie są możliwości? garaż chcę pozostawić bez przejścia.

5. czy w małej łazience na górze zamiast wanny zmieści się prysznic?

z góry dziękuję

andrzej71

Jestem zainteresowana bezpośrednim kontaktem z autorką projektu i pierwowzorem M 02 również. Jak dotrzeć do pani Małgorzaty? Czy konieczne jest posrednictwo muratora? Proszę o szybką odpowiedź.

witaj, na wyszukiwarce google wpisz imię i nazwisko projektanta konkursowego a na pewno wyświetli się telefon i inne dane.

andrzej71

dzień dobry wszystkim "konkursowiczom"!

właśnie kupiliśmy działkę i planujemy wystartować z budową na wiosnę 2007.

projekt wygrał z resztą świata!

mam kilka pytań i proszę o pomoc:

1. czy ktoś próbował zamknąć kuchnię od strony jadalni?

- chcemy zabudować i wstawić przesuwane drzwi, wg projektu przestrzeń pomiędzy kuchnią a salonem jest bardzo miła, ale uważam iż kuchnia to miejsce, kóre powinno być oddzielone od reszty (kto gotuje to wie co mam na myśli)

- dla zwiększenia metrażu kuchni (jest trochę za mała) chcielibyśmy przesunąć całą ścianę frontową oraz przesunąć się ze ścianą (tą od blatu z hokerami) w stronę jadalni o ile można?

2. garaż na dwa stanowiska, jak to wygląda w praktyce?czy druga część jest do wysokości pom. gospodarczego czy dalej?

3. czy wnęka w garażu po lewej stronie jest wystarczajaco duża? aby postawić tam pralkę i urządzić suszarnię, oczywiście stawiając ścianę oddzialającą ten kąt od reszty garażu. wyjście z garażu wtedy tylko przez bramę garażową.

4. wejście do kotłowni tylko z domu, jakie są możliwości?

- garaż chcę pozostawić bez przejścia.

- przejście przez łazienkę na dole mało mnie przekonuje

5. czy w małej łazience na górze zamiast wanny zmieści się prysznic?bez przestawiania ściany

6. i najważniejsze!

- czy ktoś buduje lub wybudowłał konkursowego o pow. dokładnie 140m2 lub coś blisko ale poniżej?( co powiększył M02 a co zmieszszył M02a)

- czytałem jakiś czas temu w wyborczej, iż rząd pracuje nad projektem kredytów (mają być dostępne do końca tego roku) gdzie przy w/w powierzchni dla domów jednorodzinnych państwo będzie dopłacać przez pierwsze 8 lat do odsetek.

z góry dziękuję i pozdrawiam,

andrzej71