Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my postawilismy na prostote i ciecie kosztow (ale nie jakości)- wyszlo 83m2 okien (wszystkie okna w salonie sa rowne, nie ma okna z sypialni na taraz, ale jest w kotlowni) - 5 komor, profil Rehau, z montazem 9K PLN z montazem, do tego rolety zewnętrzne 3,5k PLN, brama wyszla 2,7 kPLN. Wszystko zamowione ale montaz dopiero na pocz marca, jak sprawdze szzelnosc dachu i postawia mi scianki na gorze.

my postawilismy na prostote i ciecie kosztow (ale nie jakości)- wyszlo 83m2 okien (wszystkie okna w salonie sa rowne, nie ma okna z sypialni na taraz, ale jest w kotlowni) - 5 komor, profil Rehau, z montazem 9K PLN z montazem, do tego rolety zewnętrzne 3,5k PLN, brama wyszla 2,7 kPLN. Wszystko zamowione ale montaz dopiero na pocz marca, jak sprawdze szzelnosc dachu i postawia mi scianki na gorze.

czy dobrze widzę - 83 m2 okien? w M02? hmmm.... jakoś dużo.... :o

brame robi mi ten sam wykonawca co rolety. Producent bramy to firma KRISPOL (brama ocieplona), cena z montazem 2,7KPLN. Niestety na razie bedzie sterowana recznie :(, ale bedzie przystosowana do zamontowania automatyki w przyszlosci.

przez jakis czas moge otwierac ja sila wlasnych miesni - tym bardziej, ze zanim zaparkuje pierwszy raz w garazu to...................................sporo wody w warcie uplynie :)

HEJ....jestem nowiótka na FORUM..... podoba nam sie b. projekt KONKURSOWY- czy jest ktos z okolicy Warszawy- Mińska- SIEDLEC kto już pobudował taki domeczek??? może udostepni jakies zdjęcia- głownie chodzi mi o stan zewnętrzny- kolory elewacji i rozmieszczenie salonu i kuchni.....

Pozdrawiam.....

WITAM/.////.. tak, wiem ze jest bo juz i kupiłam w styczniu CD z projektami i w lutym był wlaśnie super dodatek- wizualizacja między innymi tego domku- takze naprawde bardzo udane było zwiedzanie, ale chciałabym zobaczyc na "żywo" na zdjęciach a moze ktoś będzie tak uprzejmy i udostępni mi swoj domek zebym mogła sobie obejrzeć jak się przenosi to na budowanie- ...a raczej na życie. Zaden projekt nawet w tak super wizualizacji nie zastąpi normalnego oglądania oczami na działce ....

Pozdrawiam.

p. s. a jaki masz ty domek?? czy tez cos budujesz- skoro jesteś na tym forum.??

Ja zaczynam w maju okolice Konina woj. Wielkopolskie, mam to szczęście że będzie mi stawiać ta sama ekipa co u forumowicza "jck". To już drugi konkursowy tej ekipy, ceny robocizny są następujące:

ławy fundamentowe- 3 tys.

fundamenty z bloczków betonowych- 2,5 tys.

ściany parteru- 6 tys.

strop- 4 tys.

szczyty+ ściany działowe- 2,5 tys.

kominy z klinkieru- 600 zł.

Razem 18600 zł

W cene nie jest wliczone zdjęcie humusu, wykonanie posadzki parteru, schody.[/b]