Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich,

Proszę o komentarz do naszego pomysłu wydłużenia domu od strony garażu o 1,8m,

zmiany strefy wejścia do domu i rozwiązania schodów.

Może szalony ale co tam...

Schody w tym układzie mogą mieć ok 1,1-1,2 m szerokości i najprawdopodobniej spocznik.

Nie zwracajcie uwagi na niedokładności rysunku (przeróbka w programie Power point)

http://picasaweb.google.pl/darekiagatka/Propozycje/photo#5061055921179016354

Pozdrawiam

Darek

Wojbu!

Nie budujesz komina w pomieszczeniu gospodarczym. Jakie będzie miał ogrzewanie?

Docelwo gazowe a narazie kominek z płaszczem. Co do komina to instalator wyprowadzi rure w ściane lub w dachu: podobno to niejest żaden problem przy ogrzewaniu gazowym ( my zakładamy piec kondesacyjny ale za 1,5 roku jak będzie gaz )

Witam wszystkich,

Proszę o komentarz do naszego pomysłu wydłużenia domu od strony garażu o 1,8m,

zmiany strefy wejścia do domu i rozwiązania schodów.

Może szalony ale co tam...

Schody w tym układzie mogą mieć ok 1,1-1,2 m szerokości i najprawdopodobniej spocznik.

Nie zwracajcie uwagi na niedokładności rysunku (przeróbka w programie Power point)

Pozdrawiam

Darek

NIe do końca rozumiem wasze zamiary, ale wydaje mi się, że sporym kosztem te schodypoprawiacie... Może wystarczy +90 cm ( żeby prysznic w łazience wszedł)plus strefa wejścia taka jak w M02A?

Kiedyś , kiedyś prosiłam o pomysły na kuchnię w" naszym domku"- odzew był minimalny, może tym razem ktoś się podzieli swoimi rozwiązaniamy co do kuchni?!!! Jesteśmy na takim etapie budowy, że mozliwe sa jeszcze pewne zmiany, dlatego chciałabym coś postanowić juz teraz a jakoś pomysłów mi brak ( a w zasadzie jest ich za dużo i nie wiem który wybrać...).

Powiedzcie jak wy to planujecie...

Marioo Ty kiedyś obiecałeś przesłać plany swojej kuchni ...- może być na priva [email protected]

koncepcja kuchni ulegla zmianie, nie bedzie scianki pomiedzy salonem i kuchnia. lodowka pozostaje tak jak w projekcie przy kominie a obok bedzie szafka 80cm. kuchenka powedruje na sciane od wiatrolapu. natomiast cala sciana od strony wejscia bedzie obudowana szafkami. na srodku salonu stanie stol.

czy ktos z was byl u mnie na budowie?? sasiedzi mi doniesli ze ktos fotki robil

Dzięki Basiu_z_lasu,

zawsze świeże spojrzenie daje pożądany efekt... :o

Coś pozmieniam - faktycznie przy +1,80 na poddaszu powstanie pokój wielkości lotniska, a przy takim ustawieniu na parterze zapomniałem o jednym ważnym pomieszczeniu "Spiżarnia".

Nie będzie gdzie trzymać, gdy małżowinka zrobi przetwory, kiszone ogóreczki :lol: .

Zamysł był taki, aby z hall-u wyeliminować drzwi od łazienki, powiększyć miejsce na szafę wnękową przy wejściu.

Faktycznie w M02a jest inne rozwiązanie wejścia :oops: aż mi głupio, bo gapiłem się na te dwa projekty i nie dotarło to do mnie.

Jeżeli ktoś ma jeszcze chęć konstruktywnie krytykować to zapraszam ->>>

Witam,

właśnie jesteśmy na etapie wyboru projektu i padło na M02a. Jednak nie mogę znaleźć :cry: jak na razie nikogo na forum kto by był już przynajmniej na etapie stanu surowego zamkniętego.Bamil[/b] czy ty budujesz M02a i na jakim etapie jesteś?

pozdrawiam wszystkich KONKURSOWICZÓW pajdusia

Jeżeli ktoś ma jeszcze chęć konstruktywnie krytykować to zapraszam ->>>

hmm.. a czemu chcecie wydłużać właśnie od strony garażu? wydłużenie od strony gabinetu likwiduje pewną asymetrię budynku, pozwala nieco lepiej rozplanować poddasze. jeśli zaś chodzi o poszerzenie schodów to albo musicie zreygnować z większej łazienki pod schodami, albo całą łazienkę wypchnąć na środek holu, albo amniejszyć pomieszczenie gospodarcze. my wybraliśmy wariant pierwszy i wyszło nieźle :D

Szydas bardzo łanie wygląda domek w środku na twoich zdjeciach-czekam na ciąg dalszy ;-))

Pytanko-ile cegły na komin ????przy załozeniu ze budowlaiście z cegły

jeden komin jest systemowy, drugi z cegły, ale ile poszło to nie pamiętam... mógłbym sprawdzić ile cegły kupiliśmy, ale poszła nie tylko na komin ....

Szydas bardzo łanie wygląda domek w środku na twoich zdjeciach-czekam na ciąg dalszy ;-))

jeden komin jest systemowy, drugi z cegły, ale ile poszło to nie pamiętam... mógłbym sprawdzić ile cegły kupiliśmy, ale poszła nie tylko na komin ....

Gdybys mógł to prosze o sprawdzenie -dzięki

nie kupiliśmy jeszcze cegły, nie ma jej w hurtowniach

brakuje mi jeszcze bloczków połówek na ściany działowe-wyliczylismy ze około 880sztuk.

Poztym myśle cały czas na dachówką -cementowa czy ceramiczna???

jaki koszt???jak różnica itd... może podpowiecie

Gdybys mógł to prosze o sprawdzenie -dzięki

nie kupiliśmy jeszcze cegły, nie ma jej w hurtowniach

brakuje mi jeszcze bloczków połówek na ściany działowe-wyliczylismy ze około 880sztuk.

Poztym myśle cały czas na dachówką -cementowa czy ceramiczna???

jaki koszt???jak różnica itd... może podpowiecie

tak z grubsza licząc jakieś 2400-2500 sztuk kupiliśmy, plus klinkier na obmurówkę jakieś 300 sztuk

jeżeli chcecie jakąś standardową dachówkę, w sensie koloru i kształtu to można pomyśleć o cementowej. ceramiczne mają większy wybór. co do kosztów ceramiczna wychodzi drożej, czasami 5 a czasami 150%, kwestia zachcianek :D