Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieślaczki, oglądałam zdjęcia Waszego domku. Jest naprawdę super. Interesuje mnie, czy okna od strony salonu i jadalni oraz od strony ogrodu macie wyższe niż od strony kuchni i czy też bez podziału. Jeśli tak to bardzo poproszę o fotkę ponieważ też myślimy o takich oknach.

Wyslałam wiadomość na priva :)

Witam wszystkich zakochanych w konkursowym.Rok temu nabyliśmy działkę na obrzeżach miasta w pięknej okolicy-zielono,ptaszki śpiewają i co najważniejsze nie ma ruchliwej drogi-jak na wsi.Kiedy zobaczyliśmy M 02 stwierdziliśmy z żoną zgodnie-to jest to! Wczoraj dostaliśmy pozwolenie na budowę i za dwa tygodnie ruszamy bo o zgrozo ceny głupieją maksymalnie! Zmian wprowadziliśmy na tyle żeby pogodzić zachowanie orginalnego wyglądu domu z zastraszającymi cenami niektórych elementów.Mam na myśli szczególnie okna.I tu mam pytanie do Cieślaczków-jakie są wymiary okna na poddaszu w Waszym domu?Orginalnie są trzy oddzielne ale wasze wygląda super i wychodzi dużo taniej.

Witam wszystkich zakochanych w konkursowym.Rok temu nabyliśmy działkę na obrzeżach miasta w pięknej okolicy-zielono,ptaszki śpiewają i co najważniejsze nie ma ruchliwej drogi-jak na wsi.Kiedy zobaczyliśmy M 02 stwierdziliśmy z żoną zgodnie-to jest to! Wczoraj dostaliśmy pozwolenie na budowę i za dwa tygodnie ruszamy bo o zgrozo ceny głupieją maksymalnie! Zmian wprowadziliśmy na tyle żeby pogodzić zachowanie orginalnego wyglądu domu z zastraszającymi cenami niektórych elementów.Mam na myśli szczególnie okna.I tu mam pytanie do Cieślaczków-jakie są wymiary okna na poddaszu w Waszym domu?Orginalnie są trzy oddzielne ale wasze wygląda super i wychodzi dużo taniej.

Okienka na poddaszu mają wymiary- szerokość-2060, wysokość-1090 cm.

Nie tylko wyszło taniej, ale także z obu stron ściany zostało więcej miejsca i bez problemu po przybiciu płyt kartonowo-gipsowych można powiesić karnisz.

Pozdrawiam :D

My rónież budujemy na działce podlegającej ochronie archeologicznej. Wykpiłam się jednak i nie ponosiłam kosztów zw z zatrudnieniem archeologa (oszczędność 1.000 zł). Zrobiłam to tak: stanowiako arch. nie było zaznaczone bezpośrednio na mojej działce, choć cała działkka przed podziałem byłą wymieniona w planie zpg jako objęta ochroną. Po podziale moja dz. byłą nieco oddalona od stanowiska arch. przekonałam więć konserwatora zabytków do wydania mi pisma, wktórym zaznaczył, że nie jest wymagany nadzór arch. Napisał również, że w razie wykopania czegoś, nalezy zawiadomić archeologa.

Sprawę załatwiałam przed uzyskaniem pozwolenia i do tej pory wszystko jest ok.

Pismo konserwatora zabytków załączyłąm do wniosku o pozwolenie.

Mam nadzieję, że ktoś z planujących budowę spróbuje zrobić to co ja. Powodzenia!

:D :D :D Archeolog skończył kopać i nic nie znalazł poza kawałkioem ostrza krzemiennego wielkości połowy kciuka.Teraz jest w trakcie pisania wypracowania ze swej działalności, a my studiujemy ceny materiłów budowlanych i poszukujemy sensownej ekipy budowlanej. Budujemy w okolicy Nieporętu.

Witajcie,

Jestem zainteresowana projektem M02 Konkursowy. Jestem pierwszy raz na forum i bardzo sie cieszę, że znalazłam już sporo informacji na temat tego projektu.

Czy ktoś z Państwa zbudował ten dom w okolicy Warszawy i ewentualnie mógłby udostępnić do obejrzenia?

Duża prośba do posiadaczy projektu M02a (większego),

chcę w podstawowej wersji (salon powiększony o 120cm) zrobić sobie loggie jak w M02a,

zorientowałem się, że mój kierownik budowy nie bardzo wie jak to zrobić.

I tu moja wielka prośba o skan projektu stropu w M02a.

Podpowiedzi jakie tu wcześniej od was dostaliśmy zbytnio mu nie pomogły.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

zamiast Mirki drugi inwestor Włodek