Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wielka prośba czy możecie napisać ile wyszło wam m3 betonu, bo mam mały problemik z obliczeniem a jak byście mogli to ile m2 ścian zewnętrznych. Jestem na etapie kupowania materiałów i musze je już teraz zamawiać bo ceny oszalału a do lipca kiedy startuję to mogę całkiem od nich zgłupieć. dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich.

Dzięki MirkaM2 ja wyliczyłem 22 m3 i muślałem, że w obliczeniach się pomyliłem ale chyba nie. DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ!!!

Cześć,

jeżeli zastosujesz jeszcze "wibrator wgłębny" do zagęszczenia betonu to 24 - 25 m^3 :wink: . Tyle nam wyszło i to tak na styk a jak będzie trochę więcej to pójdzie w słupy i tyle :D .

POWODZENIA

Witajcie,

wraz z 2 połówką zastanawiamy się pomiędzy Konkursowym a Niewielkim z podwójnym garażem z Muratora. Sprawa rozbija się właśnie o ten garaż. Mamy 2 auta... Czy ktokolwiek spróbował umieścić w konkursowym podwójny garaż i co z tego wyszło? Konkursowy ma to coś w sobie co nas do niego przyciąga... A przy okazji czy jest ktoś kto buduje wersję energooszczędną ?

PPOZDRAWIAMY :evil:

Witajcie,

wraz z 2 połówką zastanawiamy się pomiędzy Konkursowym a Niewielkim z podwójnym garażem z Muratora. Sprawa rozbija się właśnie o ten garaż. Mamy 2 auta... Czy ktokolwiek spróbował umieścić w konkursowym podwójny garaż i co z tego wyszło? Konkursowy ma to coś w sobie co nas do niego przyciąga... A przy okazji czy jest ktoś kto buduje wersję energooszczędną ?

my na wszelkie sposoby próbowalismy poszerzyc garaż-ale sie nie da-niestety-jedna z scian która chcelismy zlikwidowac jest nośna i nie można jej usunąć.Poszerzenie budynku zmieni cała konstrukcje-pisałam na ten temat z projektatka. Jeyny sposób wydłuzenie garażu-my wydłuzylismy o 90 cm ale to raczej za mało zeby weszły 2 auta. U nas wejdzie 1 auto i motocykl :D :D :D

Witajcie,

my na wszelkie sposoby próbowalismy poszerzyc garaż-ale sie nie da-niestety-jedna z scian która chcelismy zlikwidowac jest nośna i nie można jej usunąć.Poszerzenie budynku zmieni cała konstrukcje-pisałam na ten temat z projektatka. Jeyny sposób wydłuzenie garażu-my wydłuzylismy o 90 cm ale to raczej za mało zeby weszły 2 auta. U nas wejdzie 1 auto i motocykl :D :D :D

My wlasnie budujemy cos jak M02 ale z podwojnym garazem i na dodatek energooszczedny. Na razie budują sie ściany parteru.

:D hej, właśnie dołaczyliśmy do forum. My też budujemy konkursowy pod Bydgoszczą, jesteśmy na etapie zalewania stropu (poniedziałek) i zastanawiania się nad schodami (chyba sami będziemy je budować bo nie możemy znależć chętnego majstra). [/img]

U mnie schody, jak to szef ekipy budowlanej określił, są jak zjeżdżalnia. Mają spocznik o szerokości 110 cm, bieg dolny o szerokości 140 cm (11 stopni po 17 cm oraz bieg górny o szerokości 140 cm (7 stopni). Biegi lekko zachodzą na siebie tak, aby pomiędzy nimi została wymurowana trójkątna ściana. Pomieszczenie gospodarcze zostanie obniżone o 80 cm, aby uzyskać wysokość 250 cm. Zdjęcia szalunków schodów postaram się umieścić jeszcze dzisiaj w mojej galerii. Prysznic w łazience mieści się bez problemu.

Co sądzicie o takich schodach?