Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam małe pytanko, czy może ktoś kto wybudował już konkursowego lub jest na bardzo zaawansowanym etapie zechciałby nam umożliwić obejrzenie swojego domku? Jesteśmy gotowi wyruszyć nawet w daleką podróż. Może wówczas moglibyśmy podpatrzeć Wasze zmiany, pomysły i przenieść je do naszego "konkursowego gniazdka". Będziemy wdzięczni. Zapraszam na priva.

Jeżeli naprawdę chcesz zrobić fajne zmianyw projekcie to prześledź ten wątek od początku. Nie piszę dlatego że się wymądrzam, ale w różnych miejscach pisaliśmy o naszych zmianach i komentowaliśmy je wzajemnie. Pozatym odsyłam do galerii koleżanek i kolegów, do których często odnośniki są w stopkach. Ja swojej wciąż nie mam ale obiecuję poprawę i w przyszłym tygodniu coś wrzucę. Jedna rada - nie próbuj za jednym "posiedzeniem" przebić się przez ten wątek, bo znudzona pominiesz z pewnością kilka ciekawych pomysłów i porad. Ja jestem na etapie zalewania stropu. Powiększyłem salon o 1,8m, dodałem ściankę kolankową 0,5m, ale na razie tego nie widać natomiast jeżeli będziesz miała w wakacje po drodze przez Łódź to zapraszam, za 4 tygodnie może będzie już więźba.

Z tego co widzę to masz niedaleko do Mileszek a tam stoi już pewnie wybudowany domek. Nie wiem jednak czy nadal jest możliwość pochodzenia po nim, także jak ktoś ma info na ten temat to niech wrzuci bo może w wakacje niejeden "konkursowicz" miałby po drodze :lol:

Mam małe pytanko, czy może ktoś kto wybudował już konkursowego lub jest na bardzo zaawansowanym etapie zechciałby nam umożliwić obejrzenie swojego domku? Jesteśmy gotowi wyruszyć nawet w daleką podróż. Może wówczas moglibyśmy podpatrzeć Wasze zmiany, pomysły i przenieść je do naszego "konkursowego gniazdka". Będziemy wdzięczni. Zapraszam na priva.

my w zasadzie finiszujemy z wykończeniówką, ale za to jesteśmy pod niemiecką granicą :D

Nie wiem czy strop robić Teriva jak każą czy wylewać. Co wyjdzie taniej przy dzisiejszych cenach? Ile betonu i stali weszło Wam w strop, schody i wieńce?

Dostalem wycenę na Terive - ok 17000 brutto komplet belek i pustaków (Teriva 1bis nad salonem, reszta Teriva 1). Kompletna Teriva1bis wychodzi jakieś 19000 brutto. Zaznaczam, że domek trochę powiększony...

dzięki z góry za informacje...

Oto moja wycena-zmieniliśmy terive na terive bis-wydłużyliśmy dom od strony salonu i garazu o 90 cm.

Belka teriva do 4,5 mb – 121,61mb x 13,50zł/mb = 1641,74 zł

Belka teriva do 6,0 mb – 34,72mb x 16,00zł/mb = 555,52 zł

Belka teriva pow. 6,0 mb – 92,40mb x 19,50zł/mb = 1801,80 zl

Pustak stropowy 24/60 – 772 szt. X 3,95zł/szt. = 3049,40 zł

Razem netto: 7048,46 zł

Razem brutto: 8599,12 zł

nie wiem ile jeszcze betonu wyjdzie na ten strop???

uwaga uwaga!

wymyśliłem sobie zrobienie mapki z zanaczonymi budowami konkursowego. link jest w mojej stopce. zachęcam do wysyłania na priv do mnie swoich lokalizacji (najlepiej jako współrzędne geograficzne, np. z gps'a czy google maps), ja je poumieszczam na mapie i będzie już jasne, gdzie najbliżej można zwiedzać :D :D :D