Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

politadek napisz proszę o zmianach które przeprowadziłeś, dlaczego tak, widzę ze robisz to już po zalaniu fundamentów-czy wprowadzałeś zmiany w projekcie czy można to zrobić mniej legalnie a jak będzie z odbiorem

http://picasaweb.google.com/politadek/M0220070619/photo#5077823544551993986

myślę, że to dobre rozwiązanie i muszę działać szybko niedługo zaleją fundament ;-))

a reszta co o tym myśli????

KarolinaS:

Ogólny zakres wprowadzonych zmian namalowałem na:

http://picasaweb.google.com/politadek/Rysunki/photo#5073950918570077794.

Zmiany parteru objemują:

1. zwiększenie szerokości domu o 90cm (od strony salonu; 30 cm - kuchnia i 60 cm - salon)

2. powiększenie wiatrołapu przez wysunięcie jego zewnętrznej ściany w stronę ganku

3. obniżenie podgłogi w spiżarni o 80 cm (mam nadzieję, że będzie tam trochę niższa temperatura niż w domu)

4. przesunięcie drzwi wejściowych do spiżarni w stronę łazienki

5. likwidację drzwi między spiżarnią a garażem

6. zminiejszenie szerokości łazienki, tak aby odsłonić schody

7. przeniesienie WC na miejsce prysznica (łazienka)

8. zmiana schodów na schody ze spocznikiem; zajmują one całą szerokość klatki schodowej; biegi mają szerokość 140 cm; pierwszy bieg ma 11 schodów, a drugi - 7; spocznik (szerokość 110 cm) opiera się na ścianie zewnętrzej

9. pomieszczenie gospodarcze w trakcie kopania fundamentów zostało pogłębione o 50 cm; w trakcie dyskusji o sposobie wykonania schodów postanowiłem jeszcze zwiększyć jego głębokość (do 80 cm), aby uzyskać wysokość pomieszczenia ok. 250 cm (oczywiście pod spocznikiem)

10. drzwi między garażem zostały przesunięte w stronę łazienki.

Jeżeli chcesz pogłębiać jakieś pomieszczenia to rób to od razu na etapie fundamentów. Architekt adaptujący projekt potraktował nasze sugestie o pogłebieniu spiżarni i powiększeniu wiatrołapu jako fanaberie inwestora.

To był nasz błąd.

W/w lista zmian, wg kierownika budowy, jest zgodna z zakresem adaptacji określonym w projekcie.

Szydas a jak podlinkowac zdjecia naszych stanów zaawansowania, kazdy by widzial co moze obejrzec? Bo wysyłanie ich do Ciebie nawet 2 x w miesiącu może być dla Ciebie upierdliwe. Ja w tej chwili mam przygotowaną chałupę pod wylewnaie stropu wiec tyle można obejrzec. Zawsze zostaje galeria w stopce ale nie mogę się za moją zabrać. Może w ten weekend....

Szydas a jak podlinkowac zdjecia naszych stanów zaawansowania, kazdy by widzial co moze obejrzec? Bo wysyłanie ich do Ciebie nawet 2 x w miesiącu może być dla Ciebie upierdliwe. Ja w tej chwili mam przygotowaną chałupę pod wylewnaie stropu wiec tyle można obejrzec. Zawsze zostaje galeria w stopce ale nie mogę się za moją zabrać. Może w ten weekend....

hmm... najprościej to chyba podać mi link do zdjęcia a potem we własnym zakresie podmieniać samo zdjęcie na nowsze, o tej samej nazwie....