Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy w projekcie M02 jest mozliwość podpiwniczenia??? Jestem ciekawa jak wzrastają koszty budowy gdy dom ma piwnice???

w zasadzie każdy można podpiwniczyć. Tylko licz się po pierwsze z kosztami, około 30% więcej i większymi wymaganiami jeśli chodzi o grunt, czasami bez geologa się nie obędzie.

witam wszystkich budujących konkursowego. jestem na etapie wyboru projektu i poważnie zastanawiam się nad m-02.w związku z tym mam pytanie do was ile oprócz ceny projektu może mnie kosztować adaptacja polegająca na przedłużeniu od strony salonu o 90 cm,przerobieniu garażu na 2 stanowiskowy oraz dołożenie jednego okna dachowego .

witam wszystkich budujących konkursowego. jestem na etapie wyboru projektu i poważnie zastanawiam się nad m-02.w związku z tym mam pytanie do was ile oprócz ceny projektu może mnie kosztować adaptacja polegająca na przedłużeniu od strony salonu o 90 cm,przerobieniu garażu na 2 stanowiskowy oraz dołożenie jednego okna dachowego .

to zależy kto i gdzie będzie tą adaptaję robił. możesz dołożyć 2-3-4-5 tysięcy. po prostu wybierz najtańszego architekta

Witam wszystkich, chciałam dołączyć do osób zafascynowanych projektem M02. Oglądam go już od dosyć dawna, czytam posty na jego temat i jestem na 100% zdecydowana właśnie na ten dom! Bardzo podoba mi sie wygląd zewnętrzny domu (zwłaszcza te piękne, ogromne okna na parterze), podoba mi się rozkład pomieszczeń. Mam tylko 1 pytanie: mam wjazd na działkę od strony południowej, czy ten projekt będzie pasował na taką działkę? Pozdrawiam

Witam wszystkich, chciałam dołączyć do osób zafascynowanych projektem M02. Oglądam go już od dosyć dawna, czytam posty na jego temat i jestem na 100% zdecydowana właśnie na ten dom! Bardzo podoba mi sie wygląd zewnętrzny domu (zwłaszcza te piękne, ogromne okna na parterze), podoba mi się rozkład pomieszczeń. Mam tylko 1 pytanie: mam wjazd na działkę od strony południowej, czy ten projekt będzie pasował na taką działkę? Pozdrawiam

Ja mam dokładnie taką samą sytuację, i wg. mnie ten dom bardzo dobrze pasuje na taką działkę - zwłaszcza, że salon wypada od zachodu.

Ja mam dokładnie taką samą sytuację, i wg. mnie ten dom bardzo dobrze pasuje na taką działkę - zwłaszcza, że salon wypada od zachodu.

u mnie jest identycznie

pozdrawiam

Witajcie, wygląda na to że domek "konkursowy" będzie idealnie pasował na moją działkę. Czy orientujecie się gdzie można znaleźć kolornik do kolekcji Muratora? Chciałabym pobawić sie kolorystyką domu i zobaczyć w jakich kolorach jest mu najbardziej do twarzy. Wyglada na to że na okna wydam majątek ... są nietypowe, nieprawdaż?

siedzielismy z moja lepsza polowa i glowilismy sie co tu zrobic ty na dole miec garderobe - bo ta mala szafa jakas taka mala a gory narazie nie robimy?? no i wymyslilismy:

"plecy" szafy w holu przesuwamy na jej lico - tz. o 60cm w strone holu (od holu nie bedzie drzwi), likwidujemy drzwi do spizarni i przedluzamy scianke dzialowa (ta rownolegla do drzwi wejsciowych, ktora w projekcie jest bokiem szafy w holu - os strony przedsionka) az do sciany garazowej. dzieki temu otrzymujemy pomieszczenie o powierzchni ok 1,8m2. wejscie (przesuwane lustro) naprzeciwko drzwi do garazu:). Likwidujemy w ten sposob nieustawna spizarnie, powiekszamy przedsionek i otrzymujemy spora garderobe. co wy na to??

witajcie :)

Mariooo Twoja propozycja zmian jest ciekawa, ale nie do wykorzystania dla mnie. Ja muszę mieć spiżarkę, tym bardziej że kuchnia jednak jest niewielka... My chyba zrezygnujemy z przejścia do garażu i szafę przeniesiemy do wiatrołapu, a drzwi do spiżarki będą od strony holu naprzeciwko wejścia do kuchni (przesuniemy też nieco ścianki).

Co u Was słuchać Inwestorzy? Jak postępy na budowach? Może wrzucicie jakieś fotki...

My narazie mamy tylko wytyczony dom :(

Pozdrowienia

Witam wszystkich budujących i niezdecydowanych na "KONKURSOWEGO".Dzisiaj nastąpiło u nas wytyczenie budynku.Tak mnie to cieszy,że postanowiłam obwieścić tą kwestię wszem i wobec. :p Jak do tej pory wszystko idzie jak po maśle,największe problemy stwarzają miejskie wodociągi ale ich też zdobędziemy :evil: Piszcie co u kogo słychać na budowie.Pozdrawiam serdecznie.

Okna u nas wszystkie sprowadziliśmy do rozmiarów typowych ale zbliżonych do orginalnych na tyle ile się dało tzn.kuchnia wysokie na 150cm szer.120.takie same od strony jadalni i salonu.W salonie tylko jedno okno (a nie dwa jak w projekcie gotowym) 150/150,identyczne w gabinecie.Na poddaszu w ścianach szczytowych okna dzielone szerokie na 210 i wys.na 120.Okno w garażu wys.90 szer.120.

Witajcie :)

U nas planujemy grzejniki (mamy gaz ziemny) + ogrzewanie podłogowe wodne w kuchni, łazienkach i może w holu. No chyba, że życie zweryfikuje nasze plany :wink:

Co do okien to zachowaliśmy wymiary z projektu, tylko okno w jadalni na ścianie frontowej i okna od strony tarasu są pomniejszone o dolną część. Dodaliśmy też okno w pomieszczeniu gospodarczym (pralni) i planujemy 2 okna połaciowe:jedno w łazience a drugie nad klatką schodową.

pozdrowienia