pierwek 09.12.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Witam Wszystkich To mój pierwszy postna forum choć czytam je już od pół roku. Wybraliśmy z żonką projekt Archonu Dom pod Modrzewiem2.http://tinyurl.com/bbodz i chcieliśmy taki domek wybudować w Żórawinie. Dzięki Uprzejmości Basi i Krzysztofa oglądaliśmy wybudowany już ten dom w Dobrzykowicach. W zasadzie nam pasuje... jest oczywiście parę ale .... ale da się to przeskoczyć. W projekcie ściany nośne są z bloczków keramzybetonowych Optiroc 36,5 - jednowarstwowe.Poczytałem trochęo tym materiale i znam jego główne wady i zalety....chyba. Może mógłby mi ktoś polecić w okolicach Wrocławia jakiegoś producenta/dostawcę takich bloczków oraz ekipę która już budowała w tej technologii???- dobra ekipa i dobra jakość bloczków to elementy dość istotne przy ścianie jednowarstwowej. W tej chwili mam w zasadzie mętlik w głowie i jużsam nie jestem pewien z czego powinienm budowąc nasz wymarzony dom...W Dobrzykowicach dom jest Porothermu + styropian ale ja wolałbym chyba ścianę z BK...jeżeli oczywiście keramzytobeton (KB) odpadnie. Wiem że w Srodzie Śląskiej jest producent bloczków KB i chętnie porozmawiałbym z kimś kto budował dom z ich bloczków. Po rozmowie telefonicznej z handlowcem przedstawiciela/dystrybutora maxit - Optiroc zniechęciłem się. Odniosłem wrażenie że dziwią się, że jest ktoś kto pyta o optiroc... Jak łatwo się domyślić coś tu nie gra... Czytałem na forum o złej jakości bloczków Optiroc - ale nie wiem czy to był "wypadek przy pracy" producenta czy reguła... Może Wy mi pomożecie w podjęciu decyzji? Trochę chaotycznie to wyszło ale im dłużej się zastanawiam z czego budować dom tym bardziej boli mnie głowa....Może macie jakiąś dobrąpropozycjęna lokalnego producenta dobrych bloczków BK? Zdjae się, że jest jakiśw Obornikach Śląskich? pozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts