Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witam wszystkich z grupy krakowskiej :)

Gość nasiek79

Recommended Posts

Witam Wszystkich Forumowiczów :)

Od pewnego czasu namiętnie czytam to forum, a od kiedy trafiłam na Waszą grupę, to śmiało mogę powiedzieć, że jestem już uzależniona :oops:

Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale jesteście nieocenioną skarbnicą wiedzy dla wszystkich planujących budowę (i dla tych, którzy za budowanie dopiero sie zabierają). W tym miejscu chciałam Wam serdecznie podziękować za to, że piszecie (że Wam się chce!) i że -świadomie, a czasem nieświadomie- pomagacie

A teraz kilka słów o mnie:

Ponad rok temu stwierdziłam, że nadeszła pora na zakończenie beztroskiego dzieciństwa (hiehie)- czas zabrać się za poważne zadanie, czyli za budowę domu. Oczywiście rzeczywistość szybciutko zweryfikowała moje optymistyczne podejście do sprawy i im bardziej brnęłam w papierologię tym częściej dochodziłam do wniosku, że żyję w MATRIXIE.Nie chcę się tu rozpisywać za bardzo, więc powiem w skrócie: przestaję się dziwić ludziom, którzy decydują się na samowole budowlane.... Kiedyś nie mogłam tego pojąc-dziś już nie byłabym tak stanowcza w ocenie..

A teraz opis sytuacji:

-działka: jest (i zawsze była, bo to włości rodzinne ;) ), uzbrojona po zęby od zamierzchłych czasów

-projekt domu i przyłączy: jest; robiony na "specjalne"zamówienie, jednorodzinny-dwupokoleniowy, bo chcę mieszkać ze swoimi "protoplastusiami" (jednak do końca nie wydoroślałam i mamusinej spódniczki nie puszczam :p)

-pozwolenie na budowę: złożone-mam nadzieję, że to już ostatni zakręt papierologii

-materiały budowlane: "się kupują" (właściwie póki co, to czekam na wyceny)

-ekipa plus kierbud zaklepani (i mam nadzieję, że się nie wycofają)

-mąż i reszta rodziny zwarta i gotowa do akcji pod hasłem BUDUJEMY.

I.. tego by było na tyle..Na razie.

Jeśli zgodzicie się przyjąć mnie do swojego Zacnego Grona, będę bardzo wdzięczna i obiecuję, że nie będę już nigdy więcej tak się rozpisywać, za to jak tylko będę mogła to chętnie pomogę :)

Mogę, mogę, mogę być przyjęta do klubu?