Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Programy komputerowe

Recommended Posts

Wojtek! Jeśli chodzi o schody dwubiegowe ze spocznikiem, to w wersji 5.0 PL + (DEMO), którą posiadam, to kaszka z mleczkiem!

Frankai! Bodajże firma INTERSoft, która jest dystrybutorem programu, robi takie wizualizacje za niewielką opłatą. Nie jestem pewien, ale można to sprawdzić na ich stronie.

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Mamy projekt domu na papierze i nasz architekt nie używa niestety programów do projektowania albo nie chce się przyznać. Interesuje mnie natomiast możliwość aranżacji wnętrz. Poczytałam sobie m.in. na forum o tym, że "Wymarzony dom" jest niezły i zadzwoniłam do intersoft'u zasięgnąć informacji. Przemiła pani poinformowała mnie, że mogę sobie zaczytać projekt domu zrobiony w profesjonalnym Arconie (takowego nie mam), natomiast nie mogę go stworzyć, nawet zgrubnie w "Wymarzonym domu". No i głupia jestem zupełnie, bo z Waszych wypowiedzi wynika, że jednak coś można. Wydawanie pieniędzy na program za pomocą którego będę mogła urządzić nie swój dom mnie nie interesuje. Pomocy!

Pozdrowienia

Kasia

• 7 months później...
Ja używam programu o nazwie "Profesional Home Design" firmy PunchSoftware. Pomimo nazwy nie jest to nic profesjonalnego. No bo i co profesjonalnego można kupić za 60 dolarów. Stosunkowo prosto udało mi sie odtworzyć cały dom. Dodam, że dom jest dość skomplikowany. Dodatkowo mogę sobie również ukształtować teren wokół domu, posadzić roślinki i kwiatki (program podpowie co w Polsce może rosnąć), a do tego popatrzeć jak to wszystko będzie wyglądać za 2 czy 10 lat. Bardzo ładna grafika trójwymiarowa. Trzeba jednak mieć dość silny komputer. Jedyny problem to baza danych z meblami. Baza zawiera meble amerykańskie, które moim zdaniem są brzydkie. W sumie program jest na pewno wart swojej ceny.