Frankai 23.01.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2002 A może jakiś szybki hobbysta zaprogramowałby coś takiego. Ja np. nie mam czasu, a byłbym zainteresowany zobaczeniem jak mój dom będzie wyglądał wewn. i na zewn. (mogę podesłać nawet skan zdjęć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus 23.01.2002 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2002 ja swój robie wieczorami (21,00-24.00) bo też mam mało czasu ale żona mnie męczy bo chce zobaczyć kuchnie i salon.Żeby to dobrze zrobić potrzeba naprawde dużo czasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 23.01.2002 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2002 Wojtek! Jeśli chodzi o schody dwubiegowe ze spocznikiem, to w wersji 5.0 PL + (DEMO), którą posiadam, to kaszka z mleczkiem! Frankai! Bodajże firma INTERSoft, która jest dystrybutorem programu, robi takie wizualizacje za niewielką opłatą. Nie jestem pewien, ale można to sprawdzić na ich stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2002 Jeśli szukacie bibliotek do Arcona, to proponuję: http://www.mb-america.com/o2cworld/o2c_technics/index_technics.htm Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 31.05.2002 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Mamy projekt domu na papierze i nasz architekt nie używa niestety programów do projektowania albo nie chce się przyznać. Interesuje mnie natomiast możliwość aranżacji wnętrz. Poczytałam sobie m.in. na forum o tym, że "Wymarzony dom" jest niezły i zadzwoniłam do intersoft'u zasięgnąć informacji. Przemiła pani poinformowała mnie, że mogę sobie zaczytać projekt domu zrobiony w profesjonalnym Arconie (takowego nie mam), natomiast nie mogę go stworzyć, nawet zgrubnie w "Wymarzonym domu". No i głupia jestem zupełnie, bo z Waszych wypowiedzi wynika, że jednak coś można. Wydawanie pieniędzy na program za pomocą którego będę mogła urządzić nie swój dom mnie nie interesuje. Pomocy!PozdrowieniaKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 20.01.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Minęło sporo czasu. Czy ktoś ma jakieś nowe doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 20.01.2003 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 do obliczeń przegród i instalacji, bardzo mi pomógł program zamieszczony na stronie, do którego link zamieszczam. http://www.kan.com.pl/programy_komp.php Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 20.01.2003 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 KarinaZ importowałem ten programik 2 razy i mój PC nie potrafił go potem otworzyć - nie rozpoznawał go jako pliku exe, ani żadnego innego. Masz jakieś sugestie, czy trzeba zciągnąć wpierw jakiś inny software? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 20.01.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Poradziłem już sobie sam. Info dla innych:należy dodać rozszerzenie pliku: ozc.exe (na kompie zapisuje się jako ozc bez rozszerzenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 20.01.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Wydaje mi się, że "Wymarzony Dom" dla przeciętnego inwestora jest bardzo dobry. Po zrozumienieu pewnej dziwnej logiki wyboru parametrów elemtów budowlanych (ściany, okna, schody,..) idzie szybko i łatwo. A ze schodami dowolnymi nie ma problemów ( może nawet robić spiralne !). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 20.01.2003 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Ja używam programu o nazwie "Profesional Home Design" firmy PunchSoftware. Pomimo nazwy nie jest to nic profesjonalnego. No bo i co profesjonalnego można kupić za 60 dolarów. Stosunkowo prosto udało mi sie odtworzyć cały dom. Dodam, że dom jest dość skomplikowany. Dodatkowo mogę sobie również ukształtować teren wokół domu, posadzić roślinki i kwiatki (program podpowie co w Polsce może rosnąć), a do tego popatrzeć jak to wszystko będzie wyglądać za 2 czy 10 lat. Bardzo ładna grafika trójwymiarowa. Trzeba jednak mieć dość silny komputer. Jedyny problem to baza danych z meblami. Baza zawiera meble amerykańskie, które moim zdaniem są brzydkie. W sumie program jest na pewno wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts