Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

Czytając forum znalazłem sporo dyskusji na temat usytuowania wjazdu na działkę od południa.

Mam pytanie: a jak jest z wjazdem od zachodu? Na co w tym wypadku zwrócić uwagę przy wyborze projektu?

Mam właśnie taką stosunkowo niewielką działeczkę i przymierzam się do rozpoczęcia przygody (?) z budowaniem.

Przepraszam za ewentualne błędy ale jestem absolutnym debiutantem na forum.

Pozdrawiam serdecznie

Mi kiedyś tak doradzano:

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30279&highlight=migota

Najłatwiej jest kliknąć na"szukaj" i tam wpisać odpowiednie hasło np."wjazd od zachodu".

Od tego zacząłem, ale wystrzeliło mi 161 postów w samym dziale projekty, a chwilowo siedzę na modemie i to w dodatku nie swoim:-(

Ogólnie ciekaw jestem Waszych sugestii i doświadczeń, a niekoniecznie gotowych projektów.

Pozdrawiam

przy tak ogolnym pytaniu można tylko powiedziec " na wszystko "

podaj chociaz jaką masz szer. działki ?

czy masz juz warunki zabudowy ...a jak masz to co gmina wymaga ?

jak juz to będziemy wiedziec to nastepne pytanie ...to... jakiego programu uzytkowego wymagasz ??

czy może masz wymagania typu -tylko "parterowy" czy tylko " z poddaszem " ??

a tak własciwie to pozdrawiam :)

• 2 weeks później...

Witam!

Szukaliśmy właśnie działki z wjazdem od zachodu. Mam tak położone mieszkanie w bloku, balkon jest od wschodu i co za roszkosz latem po południu tam zasiąść. Kupiliśmy właśnie taką działkę i szukaliśmy takiego projektu, aby taras nie był bardzo nasłoneczniony. Jak będziemy chcieli siedzieć na słońcu to zawsze to można zrobić, ale po południu na zacienionym tarasie.. jaka rozkosz. Zbudujemy dom na bazie WM 08 http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W08.html

Pozdrawiam